Πολιτισμός

CINE TUESDAY: 13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Το βράδυ της Τρίτης, απευθείας στην οθόνη σου! 

Parallaxi
cine-tuesday-13-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλε-920242
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Απρόσμενος Έρωτας (2018) σε σκηνοθεσία Χουάν Βέρα

O Μάρκος και η Άνα μετράνε 25 χρόνια γάμου. Όταν ο μοναχογιός τους φεύγει από το σπίτι για να πάει στο κολέγιο, το ζευγάρι μπαίνει σε περίοδο κρίσης. Χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση, αποφασίζουν να χωρίσουν τους δρόμους τους. Η εργένικη ζωή μοιάζει έντονη και συναρπαστική αρχικά, αλλά γρήγορα έρχονται τα ερωτηματικά και οι αμφιβολίες. Ο Μάρκος και η Άνα αρχίζουν να αναρωτιούνται για την αγάπη, τη φύση της επιθυμίας, την πίστη και παίρνουν μία απόφαση που θα αλλάξει τις ζωές τους για πάντα.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 13/09 στις 22.00

Ου Κλέψεις (1965) σε σκηνοθεσία Ντίμη Δαδήρα

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα χωριό, όπου ο ένας κλέβει τον άλλον. Ο Σπαθόγιαννος, ο καλύτερος κλέφτης του χωριού, στα στερνά του ορκίζει τους δύο γιους του να παντρέψουν τη μικρή τους αδερφή με τον καλύτερο κλέφτη. Αυτό τους βάζει σε μεγάλους μπελάδες, αφού δύσκολα θα βρουν κλέφτη καλύτερο από τους ίδιους…

*ERT WORLD, Τρίτη 13/09 στις 04.00

Οι Φήμες Λένε (2005) σε σκηνοθεσία Ρομπ Ράινερ

Η Σάρα Χάτινγκερ είναι απογοητευμένη από τη ζωή της. Το αγόρι της τής ζητάει να παντρευτούν και η ίδια συμφωνεί, μη γνωρίζοντας αν αυτό πραγματικά θέλει. Η καριέρα της πάει από το κακό στο χειρότερο, καθώς το δημοσιογραφικό της δαιμόνιο έχει περιοριστεί στις στήλες αναγγελίας θανάτων των New York Times. Επιπλέον, η αδερφή της παντρεύεται και η Σάρα καλείται να παρευρεθεί στο γάμο και να περάσει λίγο χρόνο με την οικογένειά της. Η συνεύρεση όμως αυτή είναι, ίσως, το χειρότερο συμβάν στη ζωή της, μιας και αποτελεί το μαύρο πρόβατο της οικογένειας και οι σχέσεις της με τους δικούς της είναι κάπως διαταραγμένες.

*OPEN BEYOND, Τρίτη 13/09 στις 21.00

Η Γυναίκα Με Τα Μαύρα 2: Άγγελος Θανάτου (2014) σε σκηνοθεσία Τομ Χάρπερ

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κι ενώ το Λονδίνο εκκενώνεται, μια ομάδα παιδιών βρίσκει καταφύγιο στην ερειπωμένη έπαυλη Ελ Μαρς. Ο ερχομός τους όμως θα αφυπνίσει μια σκοτεινή δύναμη, που δε φαίνεται να είναι καθόλου φιλόξενη. Η ζοφερή συνέχεια της πρώτης ταινίας του 2012, που σημείωσε τεράστια κινηματογραφική και εμπορική επιτυχία.

*OPEN BEYOND, Τρίτη 13/09 στις 23.00

Η Πριγκίπισσα Το’ Σκασε (2015) σε σκηνοθεσία Τζούλιαν Τζάρολντ

Με τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ολόκληρη η Αγγλία πανηγυρίζει. Οι Πριγκίπισσες Ελισάβετ και Μάργκαρετ, που παρέμεναν κλεισμένες στο παλάτι του Ουίνσδορ καθόλη τη διάρκεια του πολέμου, θέλουν τώρα απελπισμένα να συμμετάσχουν και οι ίδιες στους εορτασμούς, παρά το αυστηρό πρωτόκολλο που τους το απαγορεύει. Αν και διστακτικός στην αρχή, ο Βασιλιάς και πατέρας τους τελικά τους επιτρέπει την έξοδο με την προϋπόθεση, ωστόσο, να συνοδεύονται από δύο αξιωματικούς του στρατού. Όταν όμως η Πριγκίπισσα Μάργκαρετ καταφέρνει να διαφύγει της προσοχής τους, θα αναγκάσει την Ελισάβετ να την ακολουθήσει μέσα στο χάος του Λονδίνου που πανηγυρίζει, αλλά όχι χωρίς κάποιες απρόβλεπτες και ίσως επικίνδυνες συνέπειες…

*OPEN BEYOND, Τρίτη 13/09 στις 03.15

Sniper: Ο Σκοπευτής Φάντασμα (2016) σε σκηνοθεσία Ντον Μάικλ Πολ

Οι ελεύθεροι σκοπευτές Μπράντον Μπέκετ (Τσάντ Μάικλ Κόλλινς) και Ρίτσαρτντ Μίλλερ (Μπίλι Ζέιν) μάχονται εναντίον εξτρεμιστών στη Μέση Ανατολή, όταν ο διοικητής τους, τους αναθέτει μια νέα αποστολή, να να προστατεύσουν έναν αγωγό φυσικού αερίου που εκτείνεται από τη Δημοκρατία της Γεωργίας έως τη Δυτική Ευρώπη από εξτρεμιστές που επιθυμούν να κάνουν μια πολιτική δήλωση. Όταν, όμως, οι αψιμαχίες με τον εχθρό, οδηγούν στον θάνατο ελεύθερων σκοπευτών των ΗΠΑ, από έναν σκοπευτή – φάντασμα, οι ισορροπίες στην ομάδα ανατρέπονται και οι υποψίες για κατάσκοπο μεγαλώνουν. Η κορύφωση του δράματος θα είναι σίγουρα εκρηκτική!

*MEGA, Τρίτη 13/09 στις 02.00

Το Σκηνικό Του Τρόμου (2003) σε σκηνοθεσία Μάικ Φίγκις

Αναζητώντας διαφυγή από τους δύσκολους ρυθμούς της μεγαλούπολης, ο Κούπερ και η Λι Τιλσον μετακομίζουν στην εξοχή με τα δυο παιδιά τους. Το παλιό αρχοντικό στο Κολντ Κρικ μοιάζει ιδανικό γι αυτούς. Όμως το σπίτι των ονείρων τους θα αποδειχτεί αληθινός εφιάλτης, όταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης βγαίνει από τη φυλακή, όπου βρισκόταν για το φόνο της οικογένειάς του, και απαιτεί την επιστροφή του σπιτιού του, το οποίο κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό.

*ΣΚΑΪ, Τρίτη 13/09 στις 23.45

Πιράνχας (2010) σε σκηνοθεσία Αλεξάντερ Έιζα

Μια αναπάντεχη υποθαλάσσια σεισμική δόνηση σε μια λίμνη της Αριζόνα φέρνει ξαφνικά στην επιφάνεια αμέτρητα πιράνχας. Σαν να μην έφτανε αυτό, η γειτονική κωμόπολη ετοιμάζεται να υποδεχθεί χιλιάδες παραθεριστές που θα έρθουν να δροσιστούν στη λίμνη για τη γιορτή της 4ης Ιουλίου. Μια ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων μαζί με μια αστυνομικό ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μην γίνει κανείς τροφή στα αιμοβόρα αυτά ψάρια.

*ΣΚΑΪ, Τρίτη 13/09 στις 02.10

Ο Δυναστείας (1985) σε σκηνοθεσία Ομήρου Ευστρατιάδη

Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ο γυναικοθήρας στρατιώτης Μπέμπης Καρινκόπουλος παίρνει δυσμενή μετάθεση και αποστέλλεται στο μέτωπο της Κορέας. Αντί για την Κορέα, όμως, βρίσκεται πάνω σ’ ένα πλοίο προς το Ντακάρ και μοιραία καταλήγει σκλάβος στα παζάρια της Ανατολής. Μια μέρα οδηγείται στα καζάνια του φύλαρχου των κανιβάλων Σπάλα Σπάλα, αλλά η συνάντησή του με τον Ταρζάν είναι σωτήρια μιας και ο τελευταίος αποδεικνύεται εξάδελφός του. Επί σαράντα χρόνια τον κερδίζει στο τάβλι, γίνεται πάμπλουτος κι επιστρέφει θριαμβευτικά στην πατρίδα του. Δύο αγόρια κι ένα κορίτσι ισχυρίζονται ότι είναι νόθα παιδιά του κι εκείνος νομίζει ότι έχει αποκτήσει τη δυναστεία του. Κάποτε όμως παρουσιάζεται ο Οδυσσέας, φυσικός γιος δικός του και της Ασπασίας, κόρης του καπετάνιου του πλοίου με το οποίο εκείνος πήγε στο Ντακάρ.

*ALPHA, Τρίτη 13/09 στις 23.40

Στο Τέλος Του Δρόμου (2012) σε σκηνοθεσία Ντέρεκ Σιάνφρανς

O Λουκ είναι μοτοσικλετιστής κασκαντέρ και βγάζει το μεροκάματό του στο θρυλικό «γύρο του θανάτου», ενός περιοδεύοντος λούνα παρκ. Στο πέρασμά του από τη Νέα Υόρκη, ξαναβρίσκει τη χαμένη του αγάπη και μαθαίνει ότι έχει αποκτήσει μαζί της ένα γιο. Αποφασίζει να εγκαταλείψει τη ζωή στους δρόμους και να γίνει ο ιδανικός πατέρας, ο πατέρας, που ο ίδιος δεν είχε ποτέ στο πλευρό του. Όμως ο νέος εργοδότης του τον μπλέκει σε μία σειρά από ληστείες σε τράπεζες και ο Λουκ μπαίνει στο στόχαστρο του Έιβερι, ενός φιλόδοξου αστυνομικού. Η αντιπαράθεση των δύο αντρών θα έχει συγκλονιστικές συνέπειες και για τους δύο.

*STAR, Τρίτη 13/09 στις 22.00

Εντιμότατοι Κλέφτες (2018) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Μαρς

Ο Μπράιαν Ρίντερ υπήρξε διάσημος κλέφτης στα νιάτα του. Αν και έχει δώσει υπόσχεση στη νεκρή γυναίκα του να μην επιστρέψει στην παράνομη ζωή του, ο ηλικιωμένος, πλέον, Μπράιαν, δελεάζεται από την πρόταση ενός νεαρού και τελικά συγκροτεί μια συμμορία από βετεράνους εγκληματίες, με σκοπό να διαπράξουν μια πρωτοφανή ληστεία στις θυρίδες μιας τράπεζας.

*STAR, Τρίτη 13/09 στη 01.15

Η Σωφερίνα (1964) σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου

Η Μαίρη ζει ευτυχισμένη με τον άντρα της, Νίκο, ως τη μέρα που η στενή της φίλη, Λιλή, της ζητάει να δανειστεί για λίγο το αυτοκίνητό της. Στην πραγματικότητα, η Λιλή, που είναι παντρεμένη με τον ζηλιάρη Μιχαλάκη, έχει ένα παράνομο ραντεβού με το καινούργιο της φλερτ, τον Πάκη. Πηγαίνοντας να τον συναντήσει, παθαίνει ένα ατύχημα. Όταν επιστρέφει το αυτοκίνητο, η Μαίρη διαπιστώνει ότι είναι σε κακά χάλια. Όμως, για να υπερασπιστεί την υπόληψη της φίλης της και για να καλύψει τις συζυγικές της αταξίες, η Μαίρη αναγκάζεται να πει ψέματα στον Νίκο. Το ένα ψέμα, όμως, φέρνει το άλλο και οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες…

*ΑΝΤ1, Τρίτη 13/09 στις 20.00

Το Μαντολίνο Του Λοχαγού Κορέλι (2001) σε σκηνοθεσία 

1942. Στο πλαίσιο της κοινής ιταλογερμανικής κατοχής, μια διμοιρία Ιταλών στρατιωτών φθάνει στην Κεφαλονιά για να ενισχύσει την τυπική στο νησί παρουσία των λιγοστών ναζιστικών δυνάμεων. Το ξέγνοιαστο μεσογειακό ταμπεραμέντο της φρουράς σύντομα θα αμβλύνει την αρχική δυσφορία των χωρικών, ενώ ένα παθιασμένο ειδύλλιο θα πλεχτεί βαθμιαία ανάμεσα στον φιλόμουσο λοχαγό των Ιταλών Antonio Corelli και την Πελάγια, τη μνηστευμένη κόρη του τοπικού γιατρού. Ώσπου, αναπόφευκτα, τα σύννεφα του πολέμου θα φτάσουν μέχρι τις ακτές του νησιού, απειλώντας την ηρεμία τόσο των κατοίκων όσο και των ανυποψίαστων κατακτητών.

*ΑΝΤ1, Τρίτη 13/09 στις 22.00

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα