Πολιτισμός

CINE WEDNESDAY: 14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Από δράση σε κωμωδία, ταινίες για όλα τα γούστα!

Parallaxi
cine-wednesday-14-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλε-922577
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Τι Όμορφη Ημέρα Θεέ Μου; (2011) σε σκηνοθεσία  Τζενάρο Νουνζιάντε

Το όνειρό του Κέκο είναι να γίνει αστυνομικός, όμως απορρίπτεται για τρίτη φορά από το Σώμα. Με τη μεσολάβηση ενός συγγενή του, αναλαμβάνει τη φύλαξη του περίφημου καθεδρικού Ναού του Μιλάνου. Ασφαλώς δεν αργεί να κάνει την μία γκάφα μετά την άλλη, αφού είναι το πλέον ακατάλληλο άτομο για αυτή τη θέση. Η κατάσταση φτάνει στο αποκορύφωμα όταν ο Κέκο γνωρίζει και ερωτεύεται την όμορφη Φάρα, μία αδίστακτη γυναίκα που έχει σκοπό να ανατινάξει το μουσείο. Η Φάρα βρίσκει το ιδανικό θύμα στο πρόσωπο του Κέκο και τον χρησιμοποιεί για να φέρει εις πέρας τα επικίνδυνα σχέδια της. Η φαρσοκωμωδία συναντά τη σάτιρα, σε ένα φιλμ που εκτός από ανάλαφρα vibes, φέρει και τον τίτλο της πιο επιτυχημένης εισπρακτικής επιτυχίας όλων των εποχών στο ιταλικό box office.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 14/09 στις 22.00

Ο Γαμπρός Μου Ο Προικοθήρας (1967) σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Σειληνού

Ο Ζαχαρίας κι ο Θωμάς είναι δύο καλοί φίλοι και συνάδελφοι. Ο Θωμάς αναζητεί μια πλούσια νύφη, την οποία τελικά βρίσκει ο Ζαχαρίας, όλως τυχαίως, στο συμπαθητικό πρόσωπο της Ουρανίας, η οποία τον ερωτεύεται κεραυνοβόλα και τον καλεί στην έπαυλη του μεγαλοεπιχειρηματία πατέρα της, που φέρει το σημαδιακό όνομα κύριος Χρυσός. Ο Θωμάς, όμως, από τη ζήλια του, ξεφουρνίζει τα νέα στην Ελευθερία, το μακρόχρονο «αίσθημα» του Ζαχαρία, η οποία βρίσκει τρόπο και πιάνει δουλειά στην έπαυλη του επιχειρηματία ως καμαριέρα. Ο Ζαχαρίας είναι τώρα παγιδευμένος ανάμεσα στις δύο γυναίκες και προσπαθεί να τα βολέψει, αλλά τελικά θα επιλέξει την Ελευθερία, αφήνοντας έτσι την Ουρανία στα χέρια του Θωμά.

*ERT WORLD, Τετάρτη 14/09 στις 04.00

Κυνηγώντας Το Δολοφόνο Μου (1960) σε σκηνοθεσία Ρούντολφ Ματέ

 Ο Φρανκ Μπίγκελοου ξυπνάει από μεθύσι σε κακή κατάσταση, και οι γιατροί του λένε πως κάποιος τον έχει δηλητηριάσει και δεν υπάρχει αντίδοτο. Την τελευταία εβδομάδα που του μένει να ζήσει ξεκινά μία ξέφρενη αναζήτηση του άγνωστου δολοφόνου του.

*ΒΟΥΛΗ ΤV, Τετάρτη 14/09 στις 00.00

Ηρακλής: Η Αρχή Του Θρύλου (2014) σε σκηνοθεσία Ρένι Χάρλιν

Η βασίλισσα Αλκμήνη της αρχαίας Ελλάδας προσεύχεται στην θεά Ήρα να τη βοηθήσει ενάντια στον δεσποτικό της σύζυγο. Η θεά αποφασίζει με τη βοήθεια του Δία να της στείλει έναν γιο ο οποίος μεγαλώνοντας θα ανατρέψει την τυραννία του θετού πατέρα του. Μια εναλλακτική αφήγηση, όσο και φαντασμαγορική περιπέτεια για τη μυθική ζωή του ήρωα Ηρακλή.

*OPEN BEYOND, Τετάρτη 14/09 στις 21.00

Σκοτεινό Ποτάμι (2003) σε σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Τρεις παιδικοί φίλοι, ο Σον, ο Ντέιβ και ο Τζίμι, συναντιούνται μετά από 25 χρόνια με αφορμή ένα φρικτό έγκλημα με θύμα την κόρη του Τζίμι. Ο Σον είναι ο αστυνομικός που επιτηρούσε την περιοχή όπου έγινε η δολοφονία και προσπαθεί να βγάλει άκρη μέσω της νόμιμης οδού αλλά ο Τζίμι, πρώην κατάδικος, θέλει απελπισμένα να πάρει το νόμο στα χέρια του. Ανάμεσα στους δύο φίλους βρίσκεται ο Ντέιβ, ο οποίος κρύβει το δικό του μυστικό.

*OPEN BEYOND, Τετάρτη 14/09 στις 23.00

Δύο Εβδομάδες Προθεσμία (2002) σε σκηνοθεσία Μαρκ Λόρενς

Η Λούσι, μια ακτιβίστρια δικηγόρος, παρότι ενάντια στις πεποιθήσεις της, δέχεται να δουλέψει για λογαριασμό του Τζορτζ, ενός εγωκεντρικού και ανεύθυνου πλεϊμπόι. Οσο περνάει ο καιρός, η Λούσι χαράζει μια άψογη επαγγελματική πορεία στην εταιρεία, υπομένοντας τα ατέλειωτα ωράρια, την πίεση, το άγχος και το έλκος που δημιουργείται στο στομάχι της. Μετά από πάρα πολλούς μήνες, με άπειρα τηλεφωνήματα στο σπίτι της ως αργά το βράδυ, ζητώντας συμβουλές επί παντός επιστητού -από τα ρούχα που θα φορέσει στο τένις μέχρι τις λεπτομέρειες του διαζυγίου του, η εξοργισμένη Λούσι δίνει στον Τζορτζ δύο εβδομάδες προθεσμία.

*OPEN BEYOND, Τετάρτη 14/09 στις 03.15

Anon (2018) σε σκηνοθεσία Άντριου Νίκολ

Στο προσεχές μέλλον δεν υπάρχει ιδιωτική ζωή ή ανωνυμία. Όλες οι προσωπικές στιγμές καταγράφονται και το έγκλημα φθίνει. Στην απόπειρα του να ρίξει φως σε μια σειρά από φόνους, ο αστυνομικός Σαλ Φρίλαντ πέφτει πάνω σε μια νεαρή γυναίκα, η οποία δεν έχει κανένα ψηφιακό αποτύπωμα και άρα είναι αόρατη στο σύστημα. Η μυστηριώδης γυναίκα γνωστή ως The Girl, δεν έχει ταυτότητα, ιστορία ή οποιοδήποτε αρχείο. Ο Σαλ πρέπει να την εντοπίσει πριν γίνει ο ίδιος το επόμενο θύμα.

*ΣΚΑΪ, Τετάρτη 14/09 στις 00.00

Hitman: Εκτελεστής 47 (2007) σε σκηνοθεσία Ξαβιέ Γκενς

Ένας επαγγελματίας δολοφόνος επί πληρωμή, αναλαμβάνει να σκοτώσει τον Πρόεδρο της Ρωσίας, όμως στην πορεία βρίσκεται παγιδευμένος στα δίχτυα μιας πολιτικής πλεκτάνης. Με την Ιντερπόλ και τον Ρωσικό Στρατό να τον καταδιώκουν, θα πρέπει να ανακαλύψει ποιοι τον έχουν παγιδεύσει και γιατί θέλουν να τον βγάλουν από τη μέση. Η μεγαλύτερη απειλή για την επιβίωσή του όμως είναι τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που προκύπτουν από τη γνωριμία του με μια όμορφη και ευάλωτη γυναίκα.

*ΣΚΑΪ, Τετάρτη 14/09 στις 02.00

Κλεφτρόνι Και Τζέντλεμαν (1986) σε σκηνοθεσία Γιάννη Χαρτοματζίδη

Ο Λέων Στάθης πιστεύει ότι με το που θα πάρει το πτυχίο του, θα λύσει αυτόματα το πρόβλημα της εργασίας, αλλά βρίσκεται μπροστά σε τοίχους και κλειστές πόρτες που για να ανοίξουν απαιτείται το απαραίτητο «μέσο». Καθώς αναζητά δουλειά από πόρτα σε πόρτα, συναντά τη Μαρίνα και την ερωτεύεται. Η κοπέλα, που έχει δεσμό με ένα κλεφτρόνι μηχανών και εργάζεται στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του πατέρα της, θέλει να γίνει σκηνοθέτης, έτσι ζητά από τον Στάθη να τη βοηθήσει και αυτός ανταποκρίνεται ολόψυχα και αποτελεσματικά.

*ALPHA, Τετάρτη 14/09 στις 23.40

Τζέιμς Μποντ Πράκτωρ 007: Ο Κόσμος Δεν Είναι Αρκετός (1999) σε σκηνοθεσία Μάικλ Άπτεντ

Ο Σερ Ρόμπερτ Κινγκ, μεγιστάνας του πετρελαίου και προσωπικός φίλος της Μ, δολοφονείται σε βομβιστική επίθεση. Τώρα, ο Τζέιμς Μποντ αναλαμβάνει την προστασία της Ηλέκτρα, κόρης του και μοναδικής κληρονόμου της περιουσίας του. Μετά από έρευνες, ο Μποντ μαθαίνει πως υπεύθυνος για τη δολοφονία του Κινγκ είναι ο Ρενάρ, ένας ψυχοπαθής τρομοκράτης, που δεν αισθάνεται τον πόνο εξαιτίας μιας σφαίρας σφηνωμένης στον εγκέφαλό του. Ο Ρενάρ σκοπεύει να πλήξει την Ευρώπη με μια πυρηνική βόμβα! Με τη βοήθεια της δρ Κρίστμας Τζόουνς και του Βαλεντίν Ζουκόβσκι, πρώην πράκτορα της KGB, ο Μποντ θα κάνει ό,τι μπορεί για να ματαιώσει τα σχέδια του Ρενάρ…

*STAR, Τετάρτη 14/09 στις 22.00

Οι Μαχητές Του Θρόνου (2014) σε σκηνοθεσία Νικ Πάουελ

Ύστερα από τη δολοφονία του βασιλιά και πατέρα τους από το μεγαλύτερο αδελφό τους, ο κληρονόμος του βασιλικού θρόνου και η αδερφή του είναι αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν το βασίλειο. Η συνάντησή τους με έναν μυστηριώδη σταυροφόρο, θα είναι μοιραία και μαζί του θα διεκδικήσουν πίσω το θρόνο, που δικαιωματικά τους ανήκει.

*STAR, Τετάρτη 14/09 στις 00.40

Άρωμα Γυναίκας (1992) σε σκηνοθεσία Μάρτιν Μπρεστ 

Ο Σλέιντ, απόστρατος συνταγματάρχης, περνάει τις μέρες του, κλεισμένος στο σπίτι του, με μοναδική συντροφιά το ποτό και την αυτολύπησή του. Είναι απογοητευμένος από τη ζωή του, θυμωμένος και κυνικός. Ήταν πάντα μοναχικός τύπος, αλλά η τάση του για απομόνωση έγινε πιό έντονη από τότε που έχασε την όρασή του. Ο Σλέιντ έμεινε τυφλός από δικό του λάθος και από τότε τις μοναδικές απολαύσεις στη ζωή του αποτελούν το ποτό και η άσχημη συμπεριφορά του προς τους συνανθρώπους του. Η ζωή του θα αλλάξει ριζικά όταν ο Τσάρλι Σιμς, ένας νεαρός φοιτητής, που έχει ανάγκη από χρήματα, αναλαμβάνει να του κρατάει συντροφιά…

*STAR, Τετάρτη 14/09 στις 03.00

Κορίτσια Για Φίλημα (1965) σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη

Η Ρένα, διευθύντρια ελληνικού τουριστικού γραφείου στη Νέα Υόρκη, έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα, μαζί με την ανιψιά της Τζένη. Ο αδελφός της Ρένας έχει ανάγκη από κάποια κεφάλαια για μια δουλειά, και έτσι, η Ρένα τρέχει στη Ρόδο για να συναντήσει τον επιχειρηματία Πέτρο Ράμογλου, που μπορεί να συνδράμει οικονομικά. Ο υιός Ράμογλου, ο Ανδρέας, και ο φίλος του Κώστας ενδιαφέρονται να μπουν στο καλλιτεχνικό στερέωμα, ξετρελαίνονται με την Τζένη και αποφασίζουν να την κατακτήσουν, αλλάζοντας ρόλους. Ο Ανδρέας, παριστάνοντας τον φτωχό Κώστα, καταφέρνει να γοητεύσει την κοπέλα ενώ ο Κώστας, παριστάνοντας τον πλούσιο Ανδρέα, γνωρίζει την Έφη Ράμογλου που έφτασε στο νησί με τον πατέρα της. Η πλαστοπροσωπία δημιουργεί πολλούς μπελάδες οι οποίοι μεγαλώνουν με την ξαφνική άφιξη της θεατρίνας φιλενάδας του Ανδρέα, της Μάρθας…

*ΑΝΤ1, Τετάρτη 14/09 στις 20.00

Το Σινικό Τείχος (2016) σε σκηνοθεσία Ζανγκ Γιμού

Γύρω στο 1.000 μ.Χ., δυο μισθοφόροι, ο Γουίλιαμ και ο Τοβάρ φτάνουν άθελά τους στο Σινικό Τείχος και συλλαμβάνονται από το Ανώνυμο Τάγμα που φυλά την πύλη του. Οι δυο άντρες αναζητούν πολύτιμο μπαρούτι, αλλά το Τάγμα έχει δυσκολότερο εχθρό ν’ αντιμετωπίσει: κάθε εξήντα χρόνια – και τώρα είναι η στιγμή – το Τείχος δέχεται επίθεση από μιλιούνια παντοδύναμα πράσινα δρακάκια, με μια όμορφα διακοσμημένη βασίλισσα. Η νεαρή στρατηγός Λιν Μέι θ’ αξιοποιήσει τη δεινότητά και το θάρρος στη μάχη του Τοβάρ και του Γουίλιαμ και κάπου εκεί θα προκύψει κι ένας παραμυθένιος έρωτας.

*ΑΝΤ1, Τετάρτη 14/09 στις 22.00

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα