Πολιτισμός

Cine Wednesday: 9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Το βράδυ της Τετάρτης, απευθείας στην τηλεόρασή σου!

Parallaxi
cine-wednesday-9-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλε-900016
Parallaxi

Το βράδυ της Τετάρτης, απευθείας στην τηλεόρασή σου!

Harmonium (2016) σε σκηνοθεσία Kôji Fukada

Ο Τόσιο προσλαμβάνει τον Γιακάσα στο εργαστήριό του. Αυτός ο παλιός γνώριμος, ο οποίος μόλις έχει αποφυλακιστεί, ξεκινά να εμπλέκεται στη μέχρι πρότινος, ήρεμη οικογενειακή ζωή. Ο Ιαπωνικός κινηματογράφος στα καλύτερα του. Μια τριμελής οικογένεια που αποτελείται από ένα ζευγάρι και μια νεαρή κόρη ζουν μια ήρεμη καθημερινότητα. Η ηρεμία μερικές φορές διαταράσσεται από τις ασκήσεις της νεαρής κόρης στο Αρμόνιο και πιο σπάνια από την άφιξη ενός άντρα. Ψάχνοντας να ξεπληρώσει ένα χρέος και να καλύψει τον χαμένο χρόνο, ο νέος επισκέπτης είναι τόσο ένας καλεσμένος στο σπίτι όσο και εργαζόμενος στο εργαστήριο. Ξαφνικά η κόλαση ξεσπά και κανένας δεν είναι αθώος. Στην έκτη ταινία του, ο σκηνοθέτης, Kôji Fukada (Au Revoir l’été) αποκαλύπτει τη διάλυση της παραδοσιακής ιαπωνικής οικογένειας, με τρόπο ακριβή και ενοχλητικό. Μια ταινία με εκπληκτικές ερμηνείες από έναν εκ των κορυφαίων σκηνοθετών της Ιαπωνίας.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 15/06 στις 22.00

Το Άγνωστο Τουρκμενιστάν (2020) σε σκηνοθεσία Michael Gregor

Το Τουρκμενιστάν θεωρείται εδώ, και πολλά χρόνια, η πιο φτωχή περιοχή της Σοβιετικής Ένωσης. Είναι μια από τις πιο άγνωστες και κλειστές χώρες στον κόσμο. Σήμερα, η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου μετέτρεψαν τη χώρα σε μια από τις πλουσιότερες στη δυτική Κεντρική Ασία. Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, μια κινηματογραφική ομάδα μπόρεσε να επισκεφθεί ανεμπόδιστα εντυπωσιακούς χώρους ανασκαφών και να συνοδεύσει διεθνείς ερευνητικές ομάδες στην εργασία τους σε μέρη που ήταν «απαγορευμένα» για μεγάλο χρονικό διάστημα.

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 15/06 στις 00.00

Bloodshot (2020) σε σκηνοθεσία Ντέιβ Γουίλσον

Μετά τον θάνατο του, μια μυστική κρατική υπηρεσία τον επαναφέρει στη ζωή αντικαθιστώντας το αίμα του με μικροσκοπικά νανοροπότ, που έχουν την ικανότητα να επουλώνουν αυτόματα κάθε του τραύμα, όσο σοβαρό και να είναι. Ο Ρέι μεταμορφώνεται σε μια ασταμάτητη και ατρόμητη μηχανή, με την νανοτεχνολογία να εξουσιάζει το σώμα και το μυαλό του. Αναζητώντας τον δολοφόνο της γυναίκας του, καλείται να ξεχωρίσει τι είναι αληθινό και τι όχι, σε αυτή τη νέα του ευκαιρία για μια δεύτερη ζωή.

*MEGA, Τετάρτη 15/06 στις 23.20

Η Πολιορκία (1998) σε σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζούικ

Όταν ένα λεωφορείο εκρήγνυται στο Μπρούκλιν επιβεβαιώνοντας τις τρομοκρατικές απειλές που προηγήθηκαν εναντίον της Νέας Υόρκης, ο Άντονι Χάμπαρντ, ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η Ελίζ Κραφτ, μια μυστική πράκτορας της CIA και ο Στρατηγός Γουίλιαμ Ντεβερό, καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προστατεύσουν τους ανθρώπους, την πόλη και εν τέλει τη χώρα ολόκληρη από την καταστροφή. Ένας από αυτούς όμως, ίσως δεν σταθεί ικανός να τιμήσει τον όρκο του απέναντι στο σύνταγμα της χώρας…

*ALPHA, Τετάρτη 15/06 στις 22.40

Ηλίθιος Και Πανηλίθιος Διο (2003) σε σκηνοθεσία Τρόυ Μίλερ

Η δεύτερη κωμωδία με τους αγαπημένους μας «ηλιθίους», μας ταξιδεύει πίσω στο 1986 όπου ήταν ακόμα στο σχολείο και μας διηγείται πώς ξεκίνησε η φιλία τους.

*ALPHA, Τετάρτη 15/06 στις 01.15

Μαχητές Των Δρόμων 4 (2009) σε σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν

Μετά τη στυγερή δολοφονία ενός πολύ αγαπημένου του προσώπου, ο καταζητούμενος φυγάς Ντομ Τορέτο, που μέχρι τότε ζούσε στη Δομινικανή Δημοκρατία προσπαθώντας να φτιάξει μια νέα ζωή, επιστρέφει στο Λος Άντζελες αποφασισμένος για όλα. Εκεί, μαζί με ένα φίλο του από το παρελθόν, τον ντετέκτιβ Μπράιαν Ο’Κόνoρ, καλούνται να βρεθούν και πάλι πίσω από το τιμόνι και να συμμαχήσουν ενάντια σε έναν κοινό εχθρό, έναν αδίστακτο έμπορο ηρωίνης. Ο καλύτερος τρόπος για να εκδικηθούν τον απεχθή φόνο, ο καθένας για τους δικούς του προσωπικούς λόγους, δεν είναι άλλος από το να σπιντάρουν και να ξεπεράσουν κάθε όριο ταχύτητας, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη!

*STAR, Τετάρτη 15/06 στις 00.30

Ένοχο Αίμα (2002) σε σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ

Tα χρόνια της ενεργού δράσης του Τέρι Μακ Κάλεμπ, πράκτορα του FBI, στην πάταξη του εγκλήματος έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η καρδιακή προσβολή, που υπέστη, θα του είχε κοστίσει τη ζωή αν δεν είχε υποβληθεί άμεσα σε μεταμόσχευση καρδιάς. Τώρα πια ο Μακ Κάλεμπ «σκοτώνει» τον ελεύθερο χρόνο του αποσυρμένος στο πλωτό σπίτι του σε μια μαρίνα του Λος Άντζελες ακολουθώντας την αυστηρή θεραπευτική αγωγή της καρδιολόγου Μπόνι Φοξ. Παρόλα αυτά, η επίσκεψη που θα δεχτεί από μια γυναίκα θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάληψη μιας τελευταίας υπόθεσης. Πρόκειται για την Γκρασιέλα Ρίβερς, που ζητά από τον Μακ Κάλεμπ να βρει το δολοφόνο της αδελφής της. Ο λόγος που ο Μακ Κάλεμπ αναγκάζεται να δεχτεί είναι πρόδηλος: η καρδιά που μεταμοσχεύτηκε στον ηλικιωμένο αστυνομικό ανήκε στην αδελφή της Ρίβερς! Ο Μακ Κάλεμπ ξεκινά τις έρευνες όμως σύντομα συνειδητοποιεί πως εξαιτίας της εξασθενημένης φυσικής του κατάστασης, δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της δουλειάς. Τώρα πια δεν μπορεί να οδηγήσει αυτοκίνητο γι’ αυτό πείθει τον Μπάντι Νουν, κολλητό του, να εκτελέσει χρέη… σοφέρ για λογαριασμό του. Σύντομα ανακαλύπτει πως ο δολοφόνος είναι ένας μανιακός serial killer, που ο Μακ Κάλεμπ κυνηγούσε για χρόνια χωρίς επιτυχία, και που τώρα έχει αποπροσανατολίσει τις έρευνες των αστυνομικών Αρχών με το προκάλυμμα της ληστείας καθώς όλα τα θύματά του είχαν πέσει θύματα κλοπής από τον ίδιο. Παρόλη την προβληματική του φυσική κατάσταση, θα μπορέσει άραγε ο Μακ Κάλεμπ να φέρει εις πέρας την αποστολή του;

*STAR, Τετάρτη 15/06 στις 02.45

Streetdance 2 3D (2012) σε σκηνοθεσία Μαξ Τζίβα

Μετά την ταπεινωτική ήττα του από τη χορευτική ομάδα των “Ανίκητων”, ο Ας ψάχνει να βρει τους καλύτερους χορευτές δρόμου από όλο τον κόσμο για μια τελική αναμέτρηση. Μαζί τους όμως θα συναντήσει και τον έρωτα στο πρόσωπο της Εύας, κάτι που θα δώσει μια άλλη διάσταση στην τελική μάχη… Σίκουελ της ομώνυμης ταινίας του 2010 που ανέβασε τα κινηματογραφικά ντεσιμπέλ ακόμα περισσότερο σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

*OPEN BEYOND, Τετάρτη 15/06 στις 21.00

Kill The Irishman (2011) σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Χένσλι

Η αληθινή ιστορία του σκληροτράχηλου γκάνγκστερ Ντάνι Γκριν, ο οποίος εδραίωσε την Μαφία του Κλίβελαντ ξεκινώντας από πρόεδρος του σωματείου λιμενεργατών, στη συνέχεια συνεργάστηκε με το FBI, ενώ γλίτωσε από αρκετές απόπειρες δολοφονίας κερδίζοντας παράλληλα τη φήμη ενός μοντέρνου Ρομπέν των Δασών. Βασισμένη πάνω στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ρικ Πορέλλο.

*OPEN BEYOND, Τετάρτη 15/06 στις 23.00

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα