Γευση

ΔΕΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΜΕΡΕΣ, ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΓΜΕΣ!

Το Mnēmes, ένα νέο project στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, ανοίγει τις πόρτες του την Παρασκευή 1 Ιουλίου και αποτελεί ύμνο στην αυθεντική ελληνική φιλοξενία, την παράδοση και την οικογένεια.

Parallaxi
δεν-θυμομαστε-μερεσ-θυμομαστε-στιγμε-926500
Parallaxi

Μέσα σε μια ηλιόλουστη και κατάφυτη περιοχή από ελαιόδεντρα στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, θα βρούμε το αγρόκτημα Mnēmes. Το project αυτό υμνεί την αυθεντική και ανεπιτήδευτη ελληνική φιλοξενία, την παράδοση και την οικογένεια και είναι το νέο επαγγελματικό εγχείρημα της ομάδας των εστιατορίων “Μαμαλούκα” σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

img-02.jpg

Στη φάρμα Mnēmes θα συναντήσετε μια οικογένεια που τιμά και θυμάται τις ρίζες της, ανθρώπους αυθεντικούς και χαμογελαστούς, πρόθυμους να φιλέψουν τον οποιοδήποτε διαβάτη με τα καλά του σπιτιού και του κήπου τους. Σκοπός τους είναι η αναβίωση των παιδικών μας αναμνήσεων, των ελληνικών γεύσεων, των αλησμόνητων αρωμάτων και της ζεστασιάς του Κυριακάτικου τραπεζιού.

img-27.JPG

Ο χώρος είναι απλός και φιλόξενος στα πρότυπα παραδοσιακής αγροικίας. Τη διακόσμηση συμπληρώνουν μεγάλα ξύλινα τραπέζια μοναστηριακού τύπου, χειροποίητα φωτιστικά και πήλινα πιάτα φαγητού που μυούν τον επισκέπτη στην ομορφιά της λιτότητας. Η χρήση του ξύλου δίνει ζεστασιά στο χώρο, ο κήπος με τα λαχανικά σε ταξιδεύει στο πιο γραφικό χωριό της χώρας μας και η ομορφιά της φύσης στολισμένη με πολύχρωμα λουλούδια κόβει την ανάσα του επισκέπτη.

img-26.JPG
img-25.JPG

Πάντα με οδηγό τις αξίες της, η οικογένεια της φάρμας Mnēmes αποτυπώνει σε κάθε πιάτο της την αυθεντική μαγεία της γευστικής παράδοσης μας κι έχει να διηγηθεί μια ιστορία ξυπνώντας εικόνες της αθάνατης ελληνικής υπαίθρου. Η εμμονή στις ολόφρεσκες πρώτες ύλες αποδεικνύεται από την εκμετάλλευση των αγαθών του κήπου του αγροκτήματος που καταφθάνουν στο τραπέζι των φιλοξενούμενων με ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα.

img-23.jpg
img-05-side.JPG

Εδώ, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γευτεί κρέατα εκλεκτής ποιότητας με την παραδοσιακή τεχνική ψησίματος “του αντικριστού”. Σημαντικό συστατικό αυτής της μαγειρικής εμπειρίας είναι και ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος στον οποίο ψήνονται καθημερινά παραδοσιακές χειροποίητες πίτες, ψωμί και κλασικές ελληνικές συνταγές που “μυρίζουν” χωριό.

img-12.jpg

Στιγμές δυνατές και συναισθηματικοί δεσμοί δημιουργούνται, ενώ ταυτόχρονα ισχυρές αναμνήσεις με πρωταγωνιστή την οικογένεια αναβιώνουν. Η συνταγή της επιτυχίας συνήθως είναι πολυσύνθετη, αλλά στην περίπτωση του Mnēmes είναι απλή. Ένα project πολλά υποσχόμενο με σωστές δόσεις αγάπης και επαγγελματισμού και με έμφαση στην αναζήτηση της χαράς, του γέλιου και των χορτάτων ανθρώπων που χαμογελούν με την καρδιά τους από ικανοποίηση.

img-31-side.JPG

Γιατί «δεν έχει σημασία πόσο μεγάλο είναι το σπίτι σου, αλλά πόσο χωράει η καρδιά σου» και η καρδιά αυτής της οικογένειας χωράει πολλούς, καθώς έτσι θα νιώσεις από το πρώτο λεπτό στο αγρόκτημα!

*Opening: Παρασκευή 1 Ιουλίου

*Mnēmes, Εκτός Οικισμού Πευκοχωρίου , Τ. +30 2374062004, Facebook, Instagram

Advertorial

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα