Διεθνή

Δημοσιογράφος στο Telegram: Ο Πούτιν πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας

Σύμφωνα με πηγές στο Κρεμλίνο, έχει κακοήθη, επιθετικό όγκο

Parallaxi
δημοσιογράφος-στο-telegram-ο-πούτιν-πάσχει-α-899819
Parallaxi

Σε ετοιμότητα βρίσκεται αντικαρκινικό νοσοκομείο στη Μόσχα καθώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας, υποστηρίζει δημοσιογράφος, επικαλούμενος πηγές στο Κρεμλίνο.

Μετά το χθεσινό δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού Newsweek, στο οποίο τρεις πηγές από τις τάξεις των υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ εκτίμησαν ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν υποβλήθηκε σε θεραπεία λόγω καρκίνου εντός του περασμένου μήνα, ο πρώην σοβιετικός και νυν ισραηλινός δημοσιογράφος, Μαρκ Κοτλιάρσκι, ισχυρίζεται στο Telegram ότι πληροφοριοδότες του στο Κρεμλίνο – και συγκεκριμένα μια πηγή κοντά στην υπεύθυνη για την υγεία του Πούτιν μονάδα -, αλλά και σε ιατρικούς κύκλους στη Μόσχα επιβεβαίωσαν πως ο Ρώσος πρόεδρος πάσχει από καρκίνο: 

«Ο Πούτιν διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας – ένας κακοήθης επιθετικός όγκος, που χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτη ανάπτυξη αδενικών και επιθηλιακών ιστών στους απεκκριτικούς πόρους του οργάνου. Επιπλέον, πιθανότατα η ασθένεια εξελίσσεται τόσο πολύ, ώστε η επέμβαση, αν παρατείνει τη ζωή του, [δεν θα το κάνει] για πολύ. Σύμφωνα με πηγές, μιλάμε για τρεις έως τέσσερις μήνες το πολύ», ανέφερε σε ανάρτησή του.

Ο Κοτλιάρκσι κάνει λόγο, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Mirror, για έκτακτη κινητοποίηση σε ένα από τα κτίρια του ρωσικού Ερευνητικού Αντικαρκινικού Κέντρου Μπλοχίν στη Μόσχα κι ότι ο Πούτιν αναμενόταν για «μια επέμβαση που ονομάζεται παρακέντηση της κοιλιακής κοιλότητας».

Ο Αρκάντι Γιανκόφσκι, ένας φιλελεύθερος πολιτικός και πρώην βουλευτής, σε ανάρτησή του ανέφερε ότι «το Κέντρο Ογκολογίας Μπλοχίν είναι σε πλήρη ετοιμότητα. «Το κτίριο των χειρουργείων έχει αποκλειστεί, οι εξωτερικοί ασθενείς απομακρύνθηκαν και το καθιερωμένο καθεστώς ασφαλείας είναι το υψηλότερο». Ο Κοτλιάρσκι είπε ότι το Κρεμλίνο είχε κάνει προετοιμασίες για την επέμβαση του Πούτιν: «Είναι πιθανόν σε περίπτωση δυσμενούς κατάληξης, τα ηνία της χώρας να αναλάβει ειδικό Κρατικό Συμβούλιο. Υποτίθεται ότι αυτό το όργανο – ως μεταβατικό – θα κυβερνά τη Ρωσία επ’ αόριστον, προκειμένου να προσπαθήσει τουλάχιστον να περιορίσει στο ελάχιστο τη ζημιά που προκλήθηκε από τη σύγκρουση με την Ουκρανία. Ο πόλεμος σίγουρα θα σταματήσει, τα στρατεύματα θα αποσυρθούν». Σύμφωνα με τον Κοτλιάρσκι οι πηγές του είναι αξιόπιστες και καλά ενημερωμένες για την κατάσταση της υγείας του Πούτιν.

Ωστόσο εικόνες και βίντεο από το αντικαρκινικό νοσοκομείο στη Μόσχα δεν δείχνουν κάποια πρόσθετα μέτρα ασφαλείας ή κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Απαντώντας στην έντονη φημολογία των τελευταίων μηνών, ο Ρώσος ΥΠ Εξ, Σεργκέι Λαβρόφ διέψευσε προ ημερών ότι ο Πούτιν είναι άρρωστος σημειώνοντας στο γαλλικό κρατικό δίκτυο TF1 ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας εμφανίζεται καθημερινά δημοσίως. «Δεν νομίζω ότι κάποιος που έχει τα μυαλά του μπορεί να δει σε αυτό το άτομο [Πούτιν] σημάδια κάποιας ασθένειας ή οποιουδήποτε προβλήματος», είπε.

Πηγη – iefimerida

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα