Αθλητισμός

Έχασε τον τίτλο η Μαρία Σάκκαρη

Κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ, ο τελικός σταμάτησε, γιατί κάποιος κάλεσε την αντίπαλό της στο κινητό!

Parallaxi
έχασε-τον-τίτλο-η-μαρία-σάκκαρη-901796
Parallaxi

Ούτε στην Πάρμα δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τον τίτλο που ψάχνει τα τελευταία τρία χρόνια η Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε στον τελικό απ’ την Αιγύπτια Μαγιάρ Σερίφ με 2-0 σετ (7-5, 6-3) και παρέμεινε μακριά απ’ τα τρόπαια μετά το 2019, οπότε κατέκτησε για πρώτη και τελευταία φορά τίτλο WTA στο Ραμπάτ.

Ακολούθησαν πέντε χαμένοι τελικοί (οι τρεις το 2022) σε Σαν Χοσέ, Οστράβα, Ίντιαν Γουέλς, Αγ. Πετρούπολη και τώρα στην Πάρμα. Η Σάκκαρη (νούμερο 7 στον κόσμο), η οποία προδόθηκε απ’ το κακό σερβίς της, έπεσε θύμα της Σερίφ (νούμερο 74) που κατόρθωσε να πετύχει εις βάρος της Ελληνίδας πρωταθλήτριας έξι μπρέικ και πλέον θα εισέλθει στο Τοπ-50!

Η Σάκκαρη άρχισε το ματς κάνοντας μπρέικ στην αντίπαλό της που όμως ισοφάρισε στα μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ για το 2-2. Η Σάκκαρη έκανε εκ νέου μπρέικ (3-2) αλλά η Αιγύπτια απάντησε μεμιάς για το 3-3. Τα μπρέικ συνεχίστηκαν με τη Σάκκαρη να φτάνει στο 5-4 και να σερβίρει για το σετ, όμως η Σερίφ έσπασε το σερβίς της Σάκκαρη, ισοφάρισε 5-5 και με νέο μπρέικ (το έβδομο στο σετ!) επικράτησε με 7-5 έπειτα από 55 λεπτά.

Η Σάκκαρη παίζοντας τα ρέστα της στο δεύτερο σετ για να μείνει στο ματς, έκανε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ αλλά και πάλι η Σερίφ βρήκε τρόπο για να σπάσει το σερβίς της Ελληνίδας πρωταθλήτριας και πάλι για το 2-2, όπως ακριβώς συνέβη και στο πρώτο σετ. Μάλιστα η Αιγύπτια πέτυχε ακόμα ένα μπρέικ για το 5-3 προτού τελειώσει το σετ (6-3) και το ματς κατακτώντας τον τίτλο.

Χτύπησε το κινητό της Σερίφ!

Προηγουμένως πάντως ο τελικός σημαδεύτηκε από ένα απρόοπτο καθώς την ώρα που παιζόταν το πρώτο σετ χτύπησε το κινητό της Σερίφ! Η 26χρονη Αιγύπτια δεν το είχε απενεργοποιήσει με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγα δευτερόλεπτα το παιχνίδι. Έτρεξε προς την καρέκλα της και το έβαλε στο αθόρυβο ζητώντας παράλληλα συγγνώμη.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα