Αθλητισμός

Εδώ θα κάνεις την γυμναστική σου υπαίθρια στα δυτικά

Εδώ θα βρεις μερικά σημεία - Ανακάλυψε τα!

Νίκος Γκάγιας
εδώ-θα-κάνεις-την-γυμναστική-σου-υπαίθ-903289
Νίκος Γκάγιας

Η υπαίθρια γυμναστική τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλους και περισσότερους φανατικούς που την επιλέγουν καθώς τους αρέσει η ελευθερία που προσφέρει. Είτε μόνος του ο καθένας είτε με παρέα πολλοί είναι εκείνοι που αφήνουν τα κλειστά γυμναστήρια και βγαίνουν στα πάρκα για να αθληθούν. 

Τώρα που η μέρα μεγάλωσε, σου συγκεντρώσαμε τους χώρους που μπορείς να κάνεις την γυμναστική σου υπαίθρια στα δυτικά της πόλης. Ας ξεκινήσουμε. 

#1 Πολίχνη

Στο ΔΑΚ έχεις όλα τα γήπεδα συγκεντρωμένα. Μία μεγάλη έκταση με γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις και beach volley. Αν είσαι λάτρης των αθλημάτων και της fit ζωής, το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Πολίχνης είναι το σημείο που θα λατρέψεις. Ακόμα υπάρχει ένα μεγάλο γήπεδο, στο οποίο άνθρωποι κάνουν την βόλτα τους ή τρέχουν, καθώς και υπαίθρια όργανα γυμναστικής.

dak-polixnhs.png

#2 Νεάπολη

Το Γήπεδο Στρεμπενιώτη είναι ένα από τα πιο γνωστά γήπεδα στα δυτικά. Κάτοικοι της περιοχής αλλά και των γύρω γειτονιών δίνουν ραντεβού εκεί για να αθληθούν, να περπατήσουν και να κουβεντιάσουν. Καθημερινά συγκεντρώνονται πάρα πολλοί άνθρωποι κάθε ηλικίας. Είναι γεγονός ότι ακόμα και να μην αγαπάς τον υγιεινό τρόπο ζωής και την γυμναστική – αν βρεθείς εκεί θα σου έρθει η όρεξη να κάνεις έναν γύρο στο τεράστιο γήπεδο. Επίσης ο χώρος χρησιμοποιείται από ομάδες και σωματεία για προπονήσεις. 

gipedo-strempeniwti.png

#3 Εύοσμος

Πέρα από την Τρίτση που έγινε το απόλυτο trend για περπάτημα στα δυτικά κατά τη διάρκεια του lockdown, υπάρχουν πολλές επιλογές για όσους θέλουν να αθληθούν στην περιοχή. 

Το Αθλητικό Πάρκο Ευόσμου, γήπεδα τένις, προπονητήρια ποδοσφαίρου και ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ είναι μόνο λίγες από τις επιλογές που μπορεί κάποιος να επιλέξει για την άθληση του. Επίσης υπάρχουν υπαίθριοι χώροι ελεύθερης άσκησης στους οποίους οι πολίτες μπορούν να βελτιώσουν τη σωματική τους υγείας και την ψυχική τους ευεξία.

euosmos.png

#4 Αμπελόκηποι

Στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων έχουν την δυνατότητα να αθλούνται ελεύθερα όσοι πολίτες το επιθυμούν. Οι ώρες που μπορούν να το κάνουν είναι από 7:00 το πρωί έως 21:30 το βράδυ.

Όπως και σε αντίστοιχους χώρους άλλων περιοχών έτσι και εκεί συγκεντρώνεται κόσμος κάθε γενιάς είτε για να αθληθεί “σκληρά” είτε για να περπατήσει απολαμβάνοντας την κουβέντα με τον φίλο/η του.

stadio2-ngmh9.jpg

#5 Σταυρούπολη και Ευκαρπία

Τόσο η Σταυρούπολη όσο και η Ευκαρπία έχουν ανοιχτές εγκαταστάσεις που μπορεί να επισκεφθεί κανείς.

Οι δύο περιοχές του Παύλου Μελά διαθέτουν γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και τένις.

Επίσης οι κάτοικοι του Δήμου Παύλου Μελά έχουν τη δυνατότητα καθημερινής ελεύθερης πρόσβασης στα 3 υπαίθρια γυμναστήρια που δημιουργήθηκαν δίπλα σε πάρκα και αθλητικούς χώρους.

Οι νέοι ανοιχτοί χώροι εκγύμνασης και άθλησης που δίνουν τη δυνατότητα στον πολίτη να γυμναστεί μόνος ή με παρέα, διαμορφώθηκαν στα παρακάτω σημεία:

ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, Πάρκο Δενδροποτάμου, στο ύψος της συνάντησης των οδών Ωραιοκάστρου και Ιασωνίδου

ΠΟΛΙΧΝΗ, ΔΑΚ Πολίχνης, στο τέρμα της οδού Αγνώστου Στρατιώτη, δίπλα σε σχολικές μονάδες, κλειστά γυμναστήρια και ανοιχτά γήπεδα, απέναντι από το Δασύλλιο Μετεώρων

ΕΥΚΑΡΠΙΑ, Πλατεία Δημοκρατίας, στο τέρμα της 25ης Μαρτίου

img-20180912-174649.jpg
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα