Featured

Είκοσι ιδέες για τα πιο διαφορετικά Χριστούγεννα

Νοιαζόμαστε τους ανθρώπους μας, κρατώντας τους σε απόσταση

Μαργαρίτα Κοκκίνου
είκοσι-ιδέες-για-τα-πιο-διαφορετικά-χρ-697833
Μαργαρίτα Κοκκίνου
Πηγή: pexels

Χριστούγεννα! H απόλυτη γιορτή του συνευρίσκεσαι. Σε μια παράξενη κοινωνική αλληγορία, φέτος, θα αποδείξουμε ότι νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους μας, κρατώντας τους σε απόσταση.

Φυσική απόσταση, γιατί ψυχικά θα είμαστε πάλι μαζί. Φέτος, θα γιορτάσουμε τα πιο ιδιαίτερα Χριστούγεννα της ζωής μας, καλούμενοι να στερηθούμε φυσικές παρουσίες, αλλά τίποτα δεν θα μας στερήσει την μαγεία και τη ζεστασιά της γιορτής. Δεν μας παίρνει από κάτω. Ευκαιρία για αναστοχασμό, αυτογνωσία, αναθεώρηση αξιών και προτεραιοτήτων. Να δώσουμε αξία τα μικρά και τα απλά, αυτά που μας ταξιδεύουν, μας κάνουν να χαμογελούμε και να ονειρευόμαστε το ξημέρωμα μίας καλύτερης μέρας.

Μικρός οδηγών ιδεών των φετινών Χριστουγέννων.

#1  ΣΤΕΙΛΤΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΣΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ

Ανεξάρτητα από το πόσο κοντά ή μακριά είναι φέτος συγγενείς και φίλοι, στείλτε τους με ένα λαχταριστό τρόπο ένα Χριστουγεννιάτικο μήνυμα αγάπης: Ταχυδρομείστε τους ένα πακέτο γεμάτο λιχουδιές. Φτιάξτε ένα όμορφο δέμα, στολίστε το, «ντύστε» το με κόκκινη καρό κορδέλα και γεμίστε το με μπισκότα, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, και και ζαχαρωτά. Μια έκπληξη πάντα είναι ευπρόσδεκτη.

#2 ΔΩΣΤΕ ΧΑΡΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

Η προσφορά βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες, είναι ο πιο πολύτιμος τρόπος για να δώσετε νόημα, σκοπό και χαρά κατά την περίοδο των γιορτών. Η αλληλεγγύη χαρίζει αγάπη και επιστρέφεται με ψυχική πληρότητα. Τρόποι πολλοί: Δωρίστε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και είδη ρουχισμού, κάντε μία δωρεά σε έναν οργανισμό που αγωνίζεται, αγοράστε είδη που τα έσοδά τους πηγαίνουν σε κοινωφελή ιδρύματα. Δώστε ευκαιρία σε συνανθρώπους σας να περάσουν χαρούμενες γιορτές.

#3 ΠΑΙΞΤΕ SECRET SANTA ΜΕΣΩ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ!

Η ανταλλαγή δώρων τις γιορτές είναι μέσα στην κουλτούρα μας και συμβολίζει κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που δείχνει. Περιέχει συναισθήματα αγάπης, προσφοράς, αμοιβαιότητας. Δεν χρειάζεται να τη στερηθείτε λόγω απόστασης. Και φυσικά μπορείτε να την κάνετε ακόμη πιο διασκεδαστική, προσθέτοντας μυστήριο. Κάντε την κλήρωση μεταξύ σας, στείλτε ανώνυμα τα δώρα μέσω ταχυδρομείου και μαντέψτε τον αποστολέα αυτού που θα παραλάβετε εσείς.

#4 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΕΝΑ VIRTUAL ΠΑΡΤΙ

Μπορείτε και κάτω από αυτές τις συνθήκες να συναντήσετε αγαπημένα σας πρόσωπα. Ντυθείτε γιορτινά, μακιγιαριστείτε, χτενιστείτε και οργανώστε μία συνάντηση, μέσω zoom ή Facebook messenger, με εκλεκτούς φίλους και συγγενείς. Περάστε μαζί τους διασκε- δαστικά, αλλά και δημιουργικά, παίζοντας παιχνίδια, ψήνοντας και διακοσμώντας μπισκότα, τρώγοντας και πίνοντας στην υγεία των πιο cozy Χριστουγέννων! Με ασφάλεια.

#5 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΕΝΑΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ

Γιορτές σημαίνει μεταξύ άλλων χαλάρωση και ποιοτικός χρόνος με την οικογένεια. Είναι λοιπόν μια καλή ευκαιρία, να καθίσετε αναπαυτικά αγκαλιά με την κουβέρτα σας στον καναπέ και να απολαύσετε Χριστουγεννιάτικες εξαιρετικές ταινίες όλων των εποχών. It’s a Wonderful Life, Miracle on 34th Street, Elf, Groundhog Day Love actually, all time classic τίτλοι που ποτέ δεν αποχωρίζεσαι. Αν είστε μόνοι, σας έχουμε ιδέα: Μέσω της εφαρμογής Netflix party μπορείτε να παρακολουθήσετε «παρέα» αλλά από απόσταση με φίλους μία αγαπημένη κλασική ταινία.

#6 ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΕΝΑ ΣΠΕΣΙΑΛ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΡΩΪΝΟ

Φέτος είναι δεδομένο ότι δε θα σας πάρουν Χριστουγεννιάτικα οι δρόμοι. Χουζουρέψτε για ώρα στο κρεβάτι και στη συνέχεια ετοιμάστε με τα χεράκια σας ένα ξεχωριστό γιορτινό πρωινό για την οικογένεια σας. Στο internet υπάρχει πληθώρα συνταγών για brunch Χριστουγέννων για όλα τα γούστα, για να επιλέξετε. Δείξτε με αυτόν το νόστιμο τρόπο στους δικούς σας ότι τους νοιάζεστε.

Πηγή: pexels

#7 ΣΤΕΙΛΤΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Αντί να στείλετε virtual κάρτες ή τα αγοράσετε έτοιμες, γιατί να μην τις φτιάξετε μόνοι σας; Ευκαιρία για μάθημα χειροτεχνίας με τα παιδιά σας. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας, συνδυάστε πρωτότυπα υλικά και θα δείτε να σχηματίζονται κάρτες υλικά και θα δείτε να σχηματίζονται κάρτες με χαρακτήρα. Το πιο σημαντικό: μαζί με τις ευχές, θα στείλετε στους δικούς σας ένα σημαντικό μήνυμα, ότι αφιερώσατε προσωπικό χρόνο γι αυτούς.

#8 ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΕΝΑ ΘΕΣΠΕΣΙΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ

Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι μεταξύ άλλων μυρωδιές μπαχαρικών, κανέλα, γαρύφαλλο, πορτοκάλι, και αρώματα της γεμιστής γαλοπούλας ή γουρουνόπουλου που αργοψήνεται στο φούρνο. Μυρωδιές που πλημμυρίζουν το σπίτι και ζεσταίνουν την γιορτινή ατμόσφαιρα. Στρώστε ένα λευκό τραπεζομάντηλο, στολίστε το τραπέζι, ντυθείτε όμορφα και απολαύστε με όλες τις αισθήσεις σας ένα υπέροχο δείπνο. Αξίζει τον κόπο ακόμη κι αν φάτε μόνο οι δυο σας!

#9 ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΚΟΚΤΕΙΛ

Πειραματιστείτε με διάφορες γεύσεις και αρώματα για να δημιουργήσετε το δικό σας ζεστό κοκτέιλ. Βρείτε μία συνταγή που σας ταιριάζει, παίξτε με υλικά που μοσχοβολάνε Χριστούγεννα, βάλτε τα σε ένα ποτήρι, αναμείξτε τα και θα έχετε ένα ποτό με τη δική σας σφραγίδα, που θα ζεστάνει το μέσα σας και θα σας βάλει σε άκρως εορταστικό mood. Το δικό σας signature cocktail.

#10 ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΛ

Είτε μόνοι, είτε με βοήθεια από μέλη της οικογένειάς σας, το παζλ είναι ένας χαλαρωτικός τρόπος για να περάσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας τα φετινά Χριστούγεννα. Άλλωστε τα παζλ έχει αποδειχθεί πως ενεργοποιούν και αναζωογονούν τον εγκέφαλο μας, ενώ παράλληλα μας βοηθούν να αποφορτιστούμε ψυχολογικά.

#11 ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΤΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ

Πρόκειται να περάσετε πολύ χρόνο στο σπίτι αυτή την περίοδο των διακοπών, γι αυτό τώρα είναι η ευκαιρία σας να το μετατρέψετε στο Χριστουγεννιάτικο σκηνικό των ονείρων σας. Τι εννοούμε; Ορίστε έναν προϋπολογισμό και φρεσκάρετε τα στολίδια σας ή ανακαλύψτε τον καλλιτέχνη που κρύβετε μέσα σας φτιάχνοντας δικά σας. Επίσης φέτος χρειαζόμαστε περισσότερο φως από ποτέ! Αφήστε τα παιδιά σας να κρεμάσουν μικρά φωτάκια παντού, μέσα και έξω. Lights on!

Πηγή: unsplash

#12 ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΣΤΟΛΙΔΙ

Η περίοδος των γιορτών του 2020 είναι σίγουρα μοναδική – γιατί να μην υπάρχει ένα στολίδι–μνημείο αυτής της ιδιαίτερης χρονιάς; Δημιουργήστε ένα χειροποίητο στολίδι με ένα απλό μείγμα από αλεύρι, αλάτι και νερό, δώστε του σχήμα, (ιδέα: Ο Άγιος Βασίλης με μάσκα!), ζωγραφίστε το και βάλτε το στο φούρνο να ψηθεί! Μην ξεχάσετε να αναγράψετε το έτος με χρώμα.

#13 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η ανάγνωση ενός βιβλίου στον καναπέ είναι ένας άνετος τρόπος για να σας κατακλύσει το χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Αφήστε τα παιδιά να διαλέξουν ένα βιβλίο και να το διαβάσουν ενώ γεύονται μερικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Εάν θέλετε να το απολαύσετε μόνοι, προτιμήστε ένα αγαπημένο ρομαντικό μυθιστόρημα ή μια ποιητική συλλογή.

#14 ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Μπείτε στο parallaximag.gr και ενημερωθείτε για δεκάδες παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και κάθε είδους εκδήλωση που πραγματοποιούνται διαδικτυακά. Οι επιλογές πολλές και σίγουρα μπορείτε να ψυχαγωγηθείτε, να ξεχαστείτε και να δώσετε τροφή στο πνεύμα σας, από την άνεση του καναπέ σας.

#15 ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ PLAYLIST

Σηκωθείτε με κέφι το πρωί των Χριστουγέννων, και βάλτε να ακούσετε ένα εορταστικό soundtrack. Μπορείτε ακόμη και να προετοιμαστείτε για τη μεγάλη μέρα, ετοιμάζοντας την playlist σας εκ των προτέρων και ακούγοντάς την τις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

#16 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΑΡΑΟΚΕ

Μην το γελάτε καθόλου! Δεν χρειάζεται να ανήκετε σε μουσική οικογένεια ούτε να έχετε τη φωνή της Νατάσας Μποφίλιου, για να γιορτάσετε με μελωδίες και τραγούδια. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μικρόφωνο, ένα ηχείο, καραόκε, που υπάρχει και στο youtube κέφι και φυσικά να αποφύγετε τις ώρες κοινής ησυχίας. Θα εκπλαγείτε από το πόσο πιο ανάλαφροι ψυχικά θα νοιώσετε με αυτή τη διασκεδαστική εκτόνωση.

#17 ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΤΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Το ψήσιμο των μπισκότων είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας για να κάνει το σπίτι σας να μοσχοβολάει βούτυρο και μπαχαρικά. Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε εξοπλιστεί με γιορτινά κουπ πατ, ζαχαρόπαστα, χρώματα ζαχαροπλαστικής και για τους πιο τολμηρούς χρωματιστό γλάσο, καραμελάκια και ζαχαρωτά.

#18 ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Μετά από μια παράξενη και δύσκολη χρονιά, θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε το χρόνο σας ποιοτικά οργανώνοντας πράγματα με την οικογένειά σας. Πώς θα σας φαινόταν αν από φέτος ξεκινήστε μια νέα αστεία χριστουγεννιάτικη «παράδοση» εμπλέκοντας και όλα τα μέλη της οικογένειας; Για παράδειγμα παραγγείλετε όλοι και φορέστε τις ίδιες πυτζάμες, ή κάντε ένα παιχνίδι θησαυρού με τελικό στόχο τα χριστουγεννιάτικα δώρα. Οι ιδέες πολλές, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη φαντασία και χρόνος για να περάσετε μαζί.

#19 ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ

Διοργανώστε έναν διαγωνισμό χριστουγεννιάτικων κατασκευών μεταξύ συγγενών και φίλων. Μπορεί να είναι από γιορτινά στολίδια, γιρλάντες, κεριά ή γλυκά μέχρι ακόμη και κατασκευή ενός gingerbread. Κάθε ένας που συμμετέχει πρέπει να δημιουργήσει το δικό του καλλιτέχνημα και στη συνέχεια μπορείτε να δημοσιεύσετε όλες τις φωτογραφίες στα social media ζητώντας από φίλους και οικογένεια να ψηφίσουν το «νικητή».

#20 ΠΑΙΞΤΕ ΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

“The weather outside is frightful…”, για να μην μιλήσουμε για τον ιό που καραδοκεί. Ώρα λοιπόν για δραστηριότητες εντός του σπιτιού. Παίξτε ένα χριστουγεννιάτικο παιχνίδι με την οικογένειά σας: Ζαχαροσκαλίσματα, γλειφιρουτζοψαρέματα, η μύτη του Ρούντολφ, στόχοι χιονάνθρωποι και πολλά άλλα που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο, θα σας κάνουν να γελάσετε με την καρδιά σας και να νοιώσετε και πάλι για λίγο παιδιά. Enjoy!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα