Featured

Είναι ζήτημα τιμής κ. Δήμαρχε

Η υπόθεση με το κλείσιμο της Νέας Παραλίας, και η «τηλεοπτική» διαχείρισή του από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης προσβάλει τον κάθε ένα πολίτη αυτής της πόλης.

Νίκος Νυφούδης
είναι-ζήτημα-τιμής-κ-δήμαρχε-566238
Νίκος Νυφούδης
Εικόνα αρχείου

Η υπόθεση με το κλείσιμο της Νέας Παραλίας, και η «τηλεοπτική» διαχείρισή της από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης προσβάλει τον κάθε ένα πολίτη αυτής της πόλης.

Τις τελευταίες εβδομάδες, είδαμε μία χωρίς άλλο στοχοποίηση των Θεσσαλονικέων για την ήπια χρήση του μόνου μεγάλου έργου που απολαμβάνουν οι Θεσσαλονικείς τα τελευταία 20 χρόνια. Βλέπετε, αν είχαμε μετρό θα μας είχαν στοχοποιήσει γι’ αυτό. Αλλά δεν έχουμε.

Θα περίμενα λοιπόν από τους αγαπητούς Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας να μην πέσουν τόσο εύκολα σε ένα κυνήγι μαγισσών που για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο έχουν μπει εξαίρετοι κατά τα λοιπά δημοσιογράφοι. Θέλεις η έλλειψη επικαιρότητας, θέλεις η πίεση του να βγει το δελτίο αλλιώς τι θα πει ο προϊστάμενος; Ίσως και όλα μαζί. Ίσως και άλλα, αλλά δεν θα μπω εγώ σε θεωρίες συνωμοσίας.

Αυτό που περιμένω εγώ όμως από τους ανθρώπους που τυχαία βρέθηκαν σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή «στη βάρδια τους», να έχουν το τιμόνι σημαντικών θέσεων, να βάζουν το σύνολο των πολιτών πάνω από όλα. Πάνω και από το να είναι αρεστοί οι ίδιοι στο φιλοθέαμον κοινό της τηλεόρασης. Στο κάτω κάτω, η φυσιολογία της ίδιας της παραλίας μας, επιτρέπει τον εύκολο έλεγχο της κάθετης πρόσβασης. Αφήνοντας δύο ανοιχτά σημεία, στον Λευκό Πύργο και στο Μέγαρο Μουσικής, θα μπορούσαν να ελέγξουν εύκολα τον αριθμό των επισκεπτών άρα και την πυκνότητα.

Σ’αυτό που γίναμε μάρτυρες ήταν μια εξουσία ανέμπνευστη που σύρθηκε από τους δημοσιογράφους και κατά την προσφιλή τακτική «πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι» έκλεισαν τον μόνο πνεύμονα διεξόδου των ανθρώπων που ζουν σε απόσταση 100 μέτρων.

Εύγε και εις ανώτερα, έχουμε ένα μήνα ακόμα και βάλε…

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα