Κόσμος

Εναλλακτικό καλοκαίρι: 7 παραποτάμια σημεία να περιηγηθείς στη Γαλλία!


Σύμφωνα με τους αναγνώστες της Guardian.

Parallaxi
εναλλακτικό-καλοκαίρι-7-παραποτάμια-σ-899963
Parallaxi

Oι θερμοκρασίες έχουν ανέβει για τα καλά και η προφανής επιλογή για εσένα που σκέπτεσαι να πας διακοπές είναι να βρεθείς σε κάποια παραδεισένια ακρογιαλιά εκεί έξω. 

Τι θα έλεγες όμως να κάνεις εφέτος την ανατροπή; 

Αν η ιδέα σε ενθουσιάζει, δες παρακάτω όσα σημειώνουν οι αναγνώστες της Guardian.

Σου προτείνουν ένα ταξίδι στη Γαλλία και δη σε υπέροχα παραποτάμια σημεία της. 

Ιδού:

#1 Στα νερά της Βουργουνδίας 

Στην Οσέρ, κατευθύνσου προς το Le Batardeau (λέγεται επίσης και Bike House).

Επίλεξε εσύ αν θα μετακινηθείς με ποδήλατο, βάρκα κλπ για να δεις από κοντά τον ποταμό Yonne και το κανάλι Nivernais.

Σημείωση: Δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια κράτηση. Επίσης, δεν θα χρειαστείς ιδιαίτερο εξοπλισμό, καθώς θα τα βρεις όλα εκεί. Μη χάσεις την ευκαιρία να μπεις σε ένα μπιστρό με υπέροχα σπιτικά κέικ, γεύματα και ποτά. 

Το μονοπάτι κατά μήκος του νερού είναι τόσο γαλήνιο και όμορφο. 

*Carole Lyandrat

#2 ΑΝΑΤΟΛΗ: Tournus, Βουργουνδία

Ακολούθησε τις όχθες του ποταμού Saône από το Mâcon προς το Chalon-sur Saône.

Ο ποδηλατόδρομος Voie Bleue θα σου προσφέρει την τέλεια βόλτα δίπλα στο ποτάμι.

Συν τοις άλλοις θα μαγευτείς από τα πουλιά που πετούν τριγύρω. Νότια της ιστορικής πόλης Tournus, θα βρεις το φυσικό καταφύγιο στο La Truchère. Αφιέρωσε χρόνο για να απολαύσεις τα αξιοθέατα – και πάρε μαζί σου κιάλια! 

Όσο για τα καταλύματα, αυτά είναι άφθονα. 

*Hilary Macmillan

#3 Η Βουργουνδία στα καλύτερά της! 

Το Louhans είναι εξίσου ένα υπέροχο μέρος που πρέπει να έχεις υπόψη. Αποτελεί μια από τις ομορφότερες πόλεις της Βουργουνδίας. Εκεί βρίσκεται ο ποταμός Σολνάν που ενώνεται με τη Σειγ. Επί τόπου μπορείς να περπατήσεις ή να κάνεις ποδήλατο για μίλια στις όχθες του Σειγ. Το καλό είναι ότι θα έχεις την ησυχία σου, καθώς το πιο πιθανό είναι να δεις μονάχα κανέναν περαστικό ψαρά ή κάποιο σκάφος να περνάει. 

Και εδώ τα πουλιά αφθονούν και εντυπωσιάζουν: Δρυοκολάπτες, αλκυόνες κα. 

Τις Δευτέρες τα καλύτερα προϊόντα της Βουργουνδίας, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου poulet de Bresse, πωλούνται σε μια τεράστια αγορά στο κέντρο της πόλης Louhans. Η διαμονή στο πάρκο Campervan Aire-Service στη Σειγ, δυτικά του Louhans κοστίζει μόλις 4 € τη βραδιά.

*Amanda Harrison

#4 ΝΟΤΟΣ: Μια ζούγκλα κάτω από τα Πυρηναία

Εδώ εντοπίζεται ο ποταμός Arros. Εξαιρετικά εντυπωσιακός, αυτός διασχίζει το καταπράσινο, δασικό τοπίο και λίγο πιο πέρα από το χωριό Bulan διασχίζει το Gourgue d’Asque. 

Φρόντισε ώστε να φτάσεις εδώ νωρίς προκειμένου να προλάβεις μια θέση στάθμευσης στο τέλος του δρόμου. Τεράστια δέντρα είναι “ντυμένα” με βρύα, ενώ οι εντυπωσιακές φτέρες καλύπτουν το δάπεδο του δάσους. Και μέσα σε αυτή τη γαλλική ζούγκλα το Arros, το οποίο τροφοδοτείται από το χιόνι που λιώνει και τη βροχή από τα Πυρηναία.

*Simon

#5 Ένα μοναδικό ταξίδι  στην Προβηγκία

Τιρκουάζ νερά κάτω, γαλάζιος ουρανός πάνω και έως και 700 μέτρα βράχοι να θαυμάζεις από κάθε πλευρά με το κανό σου. Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις το φαράγγι Verdon μήκους 15 μιλίων κοντά στο Castellane στην Προβηγκία και να δημιουργήσεις αναμνήσεις που θα θυμάσαι για μια ζωή. 

Μη διστάσεις να κολυμπήσεις στη Lac de Sainte-Croix ή ακόμα και να σκαρφαλώσεις στα τείχη του φαραγγιού. Εφόσον βρεις χρόνο επισκέψου και έναν αμπελώνα ή τα μωβ χωράφια με λεβάντα.

*Σουζάνα

#6 ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ: Είσαι έτοιμος/ η για ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο; 

Ένα ταξίδι που θα σου μείνει αξέχαστο είναι με κανό στα φαράγγια του Aveyron στα νοτιοδυτικά. Μεσαιωνικές πόλεις τριγύρω θα σε ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο. Το Aveyron προσφέρει πολλές ευκαιρίες για περιπέτεια στα ρηχά ορμητικά νερά του, αλλά για τους περισσότερους από αυτούς που κατεβαίνουν στον ποταμό, η μόνη λύση είναι να σταματήσουν για ένα χαλαρό γεύμα ίσως και για ένα μπάνιο.

*Lucy Evans

#7 ΔΥΤΙΚΑ: Ποδηλασία στο κανάλι ‘Green Venice’ στο Βαντέ 

Το Marais Poitevin, που λέγεται επίσης La Venise Verte (Πράσινη Βενετία) στη νότια Βαντέ είναι ένα εξαιρετικό μέρος για οικογενειακές διακοπές με ποδήλατο. Από τη μεσαιωνική πόλη Fontenay-le-Comte, μπορείς να κάνεις ποδήλατο για μέρες κατά μήκος ερημικών μικρών δρόμων ή καθορισμένων ποδηλατοδρόμων. Η άγρια ζωή είναι υπέροχη, με πελαργούς, αλκυόνες και όχι μόνο. Υπάρχουν πολλά εστιατόρια κατά μήκος των καναλιών. Κάποια από αυτά προσφέρουν φθηνά πιάτα με ψάρι και ντόπια μύδια. Θα βρεις διαμονή με πρωινό υπό τον ήχο των… ανήσυχων βατράχων. Θα μπορέσεις κιόλας να ενοικιάσεις ποδήλατο εύκολα εφόσον το θελήσεις. 

*Miles Smith

Πηγή: Guardian

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα