Featured

Ένας Δήμαρχος πρέπει να ενώνει

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του δημάρχου ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Ταμείο από έναν αρχιτέκτονα που παρατηρεί προσεκτικά την πόλη και την πορεία της.

Πρόδρομος Νικηφορίδης
ένας-δήμαρχος-πρέπει-να-ενώνει-387447
Πρόδρομος Νικηφορίδης

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του δημάρχου ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Ταμείο από έναν αρχιτέκτονα που παρατηρεί προσεκτικά την πόλη και την πορεία της.


Λέξεις: Πρόδρομος ΝικηφορίδηςΑρχιτέκτονας της Νέας Παραλίας


Ένα χρόνο μετά την αλλαγή Δημάρχου, μού τέθηκε το ερώτημα, τι πιστεύω ότι έγινε αυτό το διάστημα και τι θα περίμενα να γίνει. Ως ενεργός πολίτης και επικεφαλής μιας συλλογικότητας (Φίλοι Νέας Παραλίας) θα είμαι πάντα με τον Δήμαρχο. Θέλω ο Δήμαρχος να πετυχαίνει στο έργο που η πόλη του ανέθεσε και με γνώμονα το καλό της πόλης θα είμαι πάντα έτοιμος να προσφέρω, μακριά από μικροπολιτικά ή άλλα συμφέροντα, υπέρ ή κατά του Δημάρχου.

Ζούμε σε μία “μουτζουρωμένη” πόλη. H προηγούμενη δημοτική αρχή για μια δεκαετία δεν έκανε τίποτα απολύτως. Μετά από τον ένα χρόνο της σημερινής διοίκησης, εξακολουθούμε να ζούμε σε μία βρώμικη πόλη. Σαφώς και έγιναν κάποιες προσπάθειες, όπως μουτζούρες που σβήστηκαν και δρόμοι που πλύθηκαν, κυρίως στο κέντρο της πόλης. Δυστυχώς, αυτά δεν ήταν αρκετά και εκείνο που τεκμαίρεται, είναι ότι ο Δήμαρχος φαίνεται να μην έχει εμπιστοσύνη στους πολίτες, δεν βλέπουμε να σχεδιάζονται δράσεις ενεργοποίησης των πολιτών. Η καθαριότητα και η “απομουτζουροποίηση” της πόλης προϋποθέτουν συμμετοχή των κατοίκων της.

Το πρώτο διάστημα υπήρξαν πολλές αντικρουόμενες δηλώσεις για την πλατεία Διοικητηρίου, την πλατεία Αριστοτέλους, την πλατεία Ελευθερίας, που κατέδειξαν ότι δεν υπήρχε «σχέδιο». Στην πορεία, καταλάγιασαν τα θέματα, κάτι φάνηκε να προχωρά στην πλατεία Διοικητηρίου, κανένα φως για την πλατεία Αριστοτέλους προς το παρόν, ενώ οι λαμαρίνες που έχουν εγκατασταθεί στην πλατεία Ελευθερίας, καλά κρατούν. Οι Στάβλοι Παπάφη θα αργήσουν πολύ και η υπόσχεση για έναρξη των εργασιών εντός του ΄20 δεν θα τηρηθεί.

Στη Νέα Παραλία ήλπιζα να δω τα φώτα να ανάβουν, τα σιντριβάνια να λειτουργούν, τις καντίνες ή να έχουν φύγει ή να έχουν οργανωθεί, ώστε να παράγουν αισθητικό αποτέλεσμα. Λίγα φώτα άναψαν, κανένα σιντριβάνι δεν μας δρόσισε και οι καντίνες ζουν και βασιλεύουν, η δε ηχορύπανση καλά κρατεί. Πολύ θετική εξέλιξη, οι πολλές φυτεύσεις που η Νέα Παραλία είχε να δει εδώ και πολλά χρόνια.

Ο ποδηλατόδρομος στην παλιά Παραλία ήταν μία καλή πρώτη κίνηση, αντίθετα ο ποδηλατόδρομος στην Κ. Καραμανλή φαίνεται να είναι καταδικασμένος να αποτύχει. Είναι λυπηρό που αυτό θα λειτουργήσει αρνητικά για το μέλλον των ποδηλατοδρόμων της πόλης. 

Ήταν και είναι μία δύσκολη χρονιά, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε και με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι την περίοδο της καραντίνας όλα δούλεψαν ρολόι, ειδικά στην καθαριότητα. 

Για τον σταθμό της Βενιζέλου λυπάμαι που έχουμε διχαστεί. Λυπάμαι ακόμα περισσότερο για τις δηλώσεις του Δημάρχου σχετικά με την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ένας Δήμαρχος πρέπει να ενώνει ακόμα και όταν διαφωνεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα