Featured

Ένας μικρός φόρος τιμής για όλους τους George Floyd που χάνουν τη ζωή τους

Στη χώρα του ονείρου και της ελευθερίας δεν μπορείς να πάρεις ούτε ανάσα.

Μιχαήλ Συμεωνίδης
ένας-μικρός-φόρος-τιμής-για-όλους-τους-g-614741
Μιχαήλ Συμεωνίδης
ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ/ UNSPLASH

Η χώρα της ελευθερίας και του ονείρου για τους λίγους κάθε μέρα γίνεται και πιο τρομακτική. Μια χώρα που εξάγει “δημοκρατία” μέσω πολέμων για τα κέρδη των μονοπωλίων, δημιουργεί δικτατορίες και καταστρέφει χώρες και λαούς.

Στη χώρα αυτή δολοφόνησαν οι αποικιοκράτες τους ιθαγενείς Αμερικάνους και όσους απόμειναν σήμερα, τους έχουν σε καταλύματα να φυτοζωούν.

Στη χώρα αυτή μεταφέρθηκαν πάνω από 12 εκ. Αφρικανοί ως δούλοι και μετά από 5 περίπου αιώνες οι απόγονοί τους δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα.

Η χώρα αυτή ποτέ δεν νοιάστηκε για τον λαό της γι΄αυτό και στο Σικάγο το 1886 οι εργάτες ξεσηκώθηκαν.

Βιομήχανοι της χώρας αυτής οργάνωσαν μια από τις μεγαλύτερες εκστρατείες χρηματοδότησης του ναζισμού για να ηττηθεί ο κοινός εχθρός.

Από τη χώρα αυτή οι φτωχοί στέλνονται ως μισθοφόροι σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους σε Κορέα, Βιετνάμ, Γουατεμάλα, Λίβανο, Κογκό, Κούβα, Άγιο Δομήνικο, Ινδονησία, Παναμά, Καμπότζη, Χιλή, Λιβύη, Ιράκ, Σομαλία, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία και βέβαια στην Ελλάδα ρίχνοντας για 1η φορά βόμβες ναπάλμ το 1949, ως εξαγωγείς δημοκρατίας πάντοτε.

Στη χώρα αυτή οι αγώνες του λαού πάντοτε είχανε την ίδια αντιμετώπιση, τη βάρβαρη καταστολή, καθώς ο Θεός, δηλαδή το κέρδος και η καπιταλιστική ιδιοκτησία πρέπει να προστατευτεί με κάθε τρόπο. Στη χώρα αυτή οι άστεγοι είναι 570 χιλ., οι άνεργοι έφτασαν τα 40 εκ., 27,5 εκ. άνθρωποι είναι ανασφάλιστοι και 40εκ. Αμερικάνοι θρέφονται με κουπόνια σίτισης.

Στη χώρα αυτή 52 χρόνια μετά τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ τίποτα δεν άλλαξε…ούτε με πρόεδρο Ομπάμα αλλά έγινε το ακριβώς αντίθετο…Οι δολοφονίες αυξήθηκαν, το 60% των μαύρων ζουν σε γκέτο και σε περιοχές που έχουν επιλεγεί για την απόρριψη απορριμμάτων.

Το προσδόκιμο ζωής του μαύρου πληθυσμού στις ΗΠΑ υπολείπεται κατά 6 χρόνια του αντίστοιχου λευκού πληθυσμού. Πάνω από 2,5 εκ. φυλακισμένοι, το 50% εκ των οποίων είναι μαύροι αν και το ποσοστό των μαύρων στο σύνολο του πληθυσμού δεν ξεπερνά το 13%.

Στη χώρα αυτή, μέσα στην πανδημία, οι 600 δισεκατομμυριούχοι έγιναν κατά 434 δισ. πλουσιότεροι. Στη χώρα αυτή μόνο τρεις οικογένειες (Walton, Koch, Mars) έχουν περιουσία ίση με 349 δισ. δολάρια.

Την ίδια στιγμή οι νεκροί λόγω του κορονοϊού έχουν ξεπεράσει τους 590 χίλ., και οι εικόνες των μαζικών τάφων είναι οι πιο αντιπροσωπευτικές του συστήματος κοινωνικής πολιτικής.

Αυτή τη χώρα που κυριαρχεί σε οικονομικό/πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο παγκοσμίως και δολοφονεί ανθρώπους λόγω του χρώματός τους, έχει διαλέξει η κυρίαρχη τάξη της χώρας μας για στρατηγικό της σύμμαχο. Αυτή τη χώρα που η σημερινή κυβέρνηση, η χθεσινή και η προχθεσινή μας την εκθειάζουν ως διαβολικά καλή είναι σύμμαχος της Ελλάδας. Μιας Ελλάδας που έγινε απέραντο χωράφι αμερικανοΝατοϊκών βάσεων για τα σχέδια δολοφονίας και κέρδους.

Η θέση μας χθες, σήμερα και αύριο είναι δίπλα στον αμερικάνικο λαό που αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική που αναπαράγει το φυλετικό και εθνικιστικό μίσος και ρατσισμό και όλα τα παραπάνω. Η θέση του ελληνικού και κάθε λαού είναι ενάντια σε ένα σύστημα που σκοτώνει κάθε μέρα τη ζωή και τα όνειρα των ανθρώπων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα