Υγεία

Eντός των επόμενων τριών ετών πιθανό να έχουμε εμβόλιο mRNA για τον καρκίνο

Σύμφωνα πάντα με τον CEO της Pfizer, Α. Μπουρλά. 

Parallaxi
eντός-των-επόμενων-τριών-ετών-πιθανό-να-924941
Parallaxi

Εντός των επόμενων τριών χρόνων πιθανόν να δούμε και άλλα εμβόλια (mRNA) για άλλες ασθένειες, όπως για τον καρκίνο ή γενετικές ασθένειες, σύμφωνα με τον CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

«Δεν μπορούμε για όλες τις ασθένειες να δημιουργήσουμε εμβόλια με την mRNA τεχνολογία, αλλά αν οι προσπάθειες πετύχουν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια μπορεί να έχουμε εμβόλιο για τον καρκίνο και από του χρόνου θα αρχίσουμε να βλέπουμε εμβόλιο για άλλες ασθένειες», είπε ο κ. Μπουρλά μιλώντας στο 7o Φόρουμ Δελφών.

«Συγκεντρώσαμε εμπειρία δεκαετίας. Αυτό θα αποτελέσει ένα εφαλτήριο για πολύ μεγάλες επιστημονικές εφαρμογές αυτής της τεχνολογίας», συνέχισε. 

Όπως εξήγησε, στον επιστημονικό τομέα τα πράγματα έχουν προχωρήσει εντατικά, στις κλινικές έρευνες σημειώθηκαν τεράστιες αλλαγές και αυτό θέτει το ερώτημα «αν μπορέσαμε να το κάνουμε για την Covid γιατί όχι για τον καρκίνο ή άλλες ασθένειες;».

«Πολλοί παίρνουν θέση εάν υπάρχει ο ιός, αν πρέπει να φοράμε μάσκα με βάση την πολιτική τους τοποθέτηση και μερικές φορές και την θρησκευτική τους, παρά με βάση τα επιστημονικά δεδομένα», είπε σχετικά με την πανδημία. 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα