Διεθνή

Chadwick Boseman: Πορτρέτο του θα πωληθεί σε δημοπρασία

Για φιλανθρωπικό σκοπό

Parallaxi
chadwick-boseman-πορτρέτο-του-θα-πωληθεί-σε-δημοπρα-648539
Parallaxi

Το πορτρέτο του αείμνηστου ηθοποιού Τσάντγουικ Μπόουζμαν (Chadwick Boseman) θα πωληθεί, μεταξύ άλλων, στη φετινή δημοπρασία AngelPhoto της οργάνωσης Project Angel Food για καλό σκοπό.

Το πορτρέτο του ηθοποιού απαθανατίστηκε από τη φωτογραφική κάμερα του Κουάκου Άλστον το 2017, όταν τον συνάντησε και τον φωτογράφισε στο Comic Con πριν από την κυκλοφορία της ταινίας «Black Panther». Η τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία είναι 1.000 δολάρια, αλλά εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει τα 5.000 δολάρια.

Όλα τα έσοδα από τη δημοπρασία που θα γίνει αύριο (8.12.2022) στα Milk Studios στο Λος Άντζελες, θα διατεθούν στο έργο της Project Angel Food που παρέχει καθημερινά προσαρμοσμένα από ιατρούς γεύματα σε περισσότερους από 2.500 κατοίκους της πόλης που ζουν με HIV/AIDS, καρκίνο, διαβήτη και άλλες απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες.

Στη δημοπρασία θα πωληθούν επίσης μια φωτογραφία της τραγουδίστριας Πάτι Σμιθ και του φωτογράφου Ρόμπερτ Μάπλθορπ από το φακό του ομότεχνού του, Νόρμαν Σιφ στη Νέα Υόρκη το 1969 και το πορτρέτο της Σοφίας Λόρεν που δημιούργησε για το περιοδικό «Detour» ο Γκρεγκ Γκόρμαν το 1994, όταν έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία «Prêt-à-Porter» του Ρόμπερτ Άλτμαν.

Ο Αμερικανός ηθοποιός, ο οποίος ευρύτερα γνωστός από τον ρόλο του βασιλιά Τσάλα/Μαύρου Πάνθηρα στην ταινία «Black Panther» πέθανε στις 28 Αυγούστου 2020 μετά από μάχη με τον καρκίνο, συγκινώντας τους απανταχού θαυμαστές της Marvel και όχι μόνο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα