Γυναίκα-καμικάζι ανατινάχθηκε στο κέντρο της Τύνιδας – 9 τραυματίες, οι 8 αστυνομικοί
Μια γυναίκα ανατινάχθηκε στις αρχές του απογεύματος.
Shocking Photo Warning: 1 policeman was wounded + photo of the assailant. #Tunis #Tunisie pic.twitter.com/ronhBqDElP
— Strategic News (@StrategicNews1) 29 Οκτωβρίου 2018
Μια γυναίκα περίπου 30 ετών ανατινάχθηκε στο κέντρο της Τύνιδας, πρωτεύουσας της Τυνησίας, τραυματίζοντας εννέα ανθρώπους, συμβάν που το υπουργείο Εσωτερικών χαρακτήρισε «τρομοκρατική έκρηξη».
Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για έκρηξη στην κεντρική λεωφόρο Χαμπίμπ Μπουργκίμπα όπου η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή κοντά στο Δημοτικό Θέατρο της πρωτεύουσας. Το υπουργείο ανέφερε πως οκτώ αστυνομικοί περιλαμβάνονται στους τραυματίες.
«Βρισκόμουν μπροστά από το θέατρο όταν άκουσα μια ισχυρή έκρηξη», δήλωσε ο Μοχάμεντ Εκμπάλ μπιν Ρατζίμπ στο πρακτορείο Reuters.
Η γυναίκα καμικάζι, η ταυτότητα της οποίας δεν έχει γίνει γνωστή, ανατινάχθηκε «κοντά σε οχήματα της αστυνομίας» στη λεωφόρο Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, δήλωσε ο Σοφιέν Ζαάγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.
Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μπόρεσε να δει το πτώμα της γυναίκας καμικάζι. Πολλά ασθενοφόρα και σημαντικές αστυνομικές ενισχύσεις έφθασαν επί τόπου και η περιοχή αποκλείστηκε αμέσως, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Πολλά καταστήματα που βρίσκονται στην εμπορική αυτή λεωφόρο κατέβασαν τα ρολά τους, σε μια χαοτική ατμόσφαιρα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.
Η Τυνησία, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, έχει βελτιώσει τα επίπεδα ασφαλείας έπειτα από σειρά επιθέσεων με στόχο τουρίστες προκάλεσε σχεδόν την κατάρρευση του τομέα πριν από τρία χρόνια.
Στις 18 Μαρτίου 2015, 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια σύλληψης ομήρων στο εθνικό μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας, και τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς ένας ένοπλος σκότωσε 38 ανθρώπους σε μια παραλία και ένα ξενοδοχείο κοντά στη Σους (ανατολικά).
Στις 24 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς, εξάλλου, επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Τύνιδας εναντίον ενός λεωφορείου της προεδρικής φρουράς είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 12 μελών της υπηρεσίας αυτής.
Από τότε δεν έχουν σημειωθεί επιθέσεις τέτοιας κλίμακας ωστόσο η οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα και οι αρχές ανησυχούν για τους μαχητές που έχουν βρει καταφύγιο στη γειτονική Λιβύη.
Η Τυνησία είναι μία από τις ελάχιστες δημοκρατίες στον αραβικό κόσμο και η μοναδική χώρα που απέπεμψε έναν απολυταρχικό ηγέτη στη διάρκεια των λαϊκών εξεγέρσεων που ονομάστηκαν Αραβική Άνοιξη το 2011 χωρίς να προκληθεί μεγάλης κλίμακας αναταραχή ή εμφύλιος πόλεμος.
Πηγή: ΑΠΕ