Διεθνή

Κίνα: Δεν πρόλαβε να κάνει τεστ covid και γέννησε όρθια έξω από το μαιευτήριο

Γύρω της μαζεύτηκαν πολίτες, για να την βοηθήσουν να γεννήσει.

Parallaxi
κίνα-δεν-πρόλαβε-να-κάνει-τεστ-covid-και-γέν-913445
Parallaxi

Τον γύρο των social media κάνει ένα βίντεο που δείχνει μια γυναίκα στην Κίνα να γεννάει όρθια στην μέση του δρόμου, έξω από μαιευτήριο στην πόλη Gulan.

Η γυναίκα, σύμφωνα με χρήστες του Twitter, αναγκάστηκε να γεννήσει στη μέση του δρόμου, γιατί δεν είχε προλάβει να κάνει τεστ για τον κορονοϊό, ώστε να έχει την αρνητική αναφορά που χρειάζεται για να μπει στο μαιευτήριο.

Βίντεο σοκ

Στο βίντεο φαίνεται,  η γυναίκα να φέρνει το παιδάκι της στον κόσμο, ενώ είναι όρθια στο πεζοδρόμιο. Γύρω της έχουν μαζευτεί πολίτες, που την βοηθούν να γεννήσει.

Η πολιτική μηδενικής covid και οι διαδηλώσεις

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Κίνας επιμένει στην πολιτική «μηδενικής COVID» εφαρμόζοντας συνεχώς σκληρά περιοριστικά μέτρα, με τους πολίτες εδώ και μέρες να πραγματοποιούν μεγάλες διαδηλώσεις.

Χθες βράδυ, πραγματοποιήθηκαν νέες διαδηλώσεις, που σημαδεύτηκαν από βίαια επεισόδια, στην Γκουάνγκτζου, πόλη 19 εκατ. κατοίκων.

Πολίτες συγκρούστηκαν με αστυνομικούς που φόραγαν ολόσωμες λευκές προστατευτικές στολές και κράταγαν ασπίδες πάνω από τα κεφάλια τους για να μη τους χτυπήσουν αντικείμενα που εκτοξεύονταν εναντίον τους, όπως δείχνουν πλάνα που κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Σε άλλο βίντεο, εικονίζονται συλληφθέντες με χειροπέδες.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα