Top

Greece 2021: Κατέβηκε από το site το άρθρο για τον «Έρωτα του Καραϊσκάκη» — Οι αντιδράσεις

Tο συγκεκριμένο άρθρο προκάλεσε επικριτικά σχόλια.

Parallaxi
greece-2021-κατέβηκε-από-το-site-το-άρθρο-για-τον-έρ-601129
Parallaxi
Εικόνα: Στιγμιότυπο Ιστοσελίδας

Αντιδράσεις προκάλεσε η προσωρινή δημοσίευση ενός άρθρου για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη στην επίσημη ιστοσελίδα «Ελλάδα 2021».

Στον ιστότοπο greece2021.gr αναρτήθηκε -για λίγο- ένα άρθρο αφιερωμένο στον Έλληνα επαναστάτη με τίτλο «Ο Έρωτας του Καραϊσκάκη», το οποίο – σύμφωνα με δημοσιεύματα – υπέγραφε ο καθηγητής Αριστείδης Χατζής, ειδικός στη Φιλοσοφία Δικαίου & Θεωρία Θεσμών και μέλος της Επιτροπής.

Tο συγκεκριμένο άρθρο προκάλεσε επικριτικά σχόλια συναδέλφων του αρθρογράφου, με τον Διευθυντή του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, Στέφανο Καβαλλιεράκη, να το χαρακτηρίζει «γονατογράφημα» στο οποίο ο Καραϊσκάκης παρουσιάζεται ως «ο επιβήτορας του 1821».

οι διαχειριστές της επίσημης σελίδας «Ελλάδα 2021» αναφέρθηκαν στο ζήτημα με ανάρτησή τους στο Facebook, γράφοντας πως: «Το άρθρο το οποίο εμφανίστηκε ως ανάρτηση στο site της επιτροπής, δεν έχει αναρτηθεί ποτέ από την Επιτροπή. Πρόκειται για κείμενο που έχει δημοσιευτεί παλιότερα σε άλλο site. Άρα, οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα είναι άκυρη. Ήδη, η επιτροπή ερευνά την αλλόκοτη αυτή υπόθεση».

Δείτε την ανάρτηση του ιστότοπου:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα