Top

Πρόταση για σκληρό lockdown 15 ημερών σε όλη τη χώρα

Έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων

Parallaxi
πρόταση-για-σκληρό-lockdown-15-ημερών-σε-όλη-τη-χ-707235
Parallaxi

corona

Πρόταση «βόμβα» για καθολικό lockdown 15 ημερών σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στην Αττική εξετάζει η κυβέρνηση μετά μάλιστα και το σημερινό αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το in.gr

Στο τραπέζι αυτή τη στιγμή είναι η πρόταση να επιβληθεί ένα lockdown σαν του περασμένου Μαρτίου με απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την χώρα, αλλά συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού.

Αν αυτό αποφασιστεί και επιβληθεί για διάστημα δυο εβδομάδων, μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 15 του μηνός, τότε θα πρέπει να αυξηθεί κατά πολύ η τηλεργασία, ενώ συζητείται να υπάρξουν και πιο εντατικοί και αυστηρό έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα.

Έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων αύριο

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείο Υγείας μετά από την έκρηξη κρουσμάτων σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική.

Οι ειδικοί ανησυχούν καθώς η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων γίνεται τη στιγμή που αρκετές περιοχές βρίσκονται για πάνω από 2.5 βδομάδες σε σκληρό lockdown.

Πριν λίγη ώρα συνεδρίαση η λεγόμενη «μικρή» επιτροπή των λοιμωξιολόγων η οποία εξέτασε τον χάρτη με τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές. Αποφασίστηκε ότι αύριο Τετάρτη, στις 11 το πρωί θα συγκληθεί η λεγόμενη «μεγάλη» επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, αντί για την Παρασκευή όπως ήταν προγραμματισμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στο τραπέζι βρίσκεται το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον περιοριστικών μέτρων, λόγω της μεγάλης επιδημιολογικής επιβάρυνσης στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές.

Πηγή: in.gr / skai.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΔΥ: Έκρηξη κρουσμάτων – Ασφυξία στις ΜΕΘ – 23 θάνατοι

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα