Ελλάδα

Βούλα Πατουλίδου: Ολοκληρώνουμε έργα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας

Ένα σημαντικό οδικό έργο μπήκε στην τελική φάση ολοκλήρωσης.

Parallaxi
βούλα-πατουλίδου-ολοκληρώνουμε-έργα-471749
Parallaxi

Ένα σημαντικό οδικό έργο μπήκε στην τελική φάση ολοκλήρωσης με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και τον Δήμαρχο Δέλτα Ευθύμιο Φωτόπουλο. Πρόκειται για την ασφαλτόστρωση της επαρχιακής οδού (ΕΠΟ 5) που συνδέει την είσοδο της εθνικής οδού από Αθήνα στα Νέα Μάλγαρα μέχρι την έξοδο από τον οικισμό των Κυμίνων προς τη Χαλάστρα. Στο πλαίσιο του έργου μάλιστα θα ασφαλτοστρωθούν και τμήματα των δρόμων της Χαλάστρας, των Κυμίνων και των Νέων Μαλγάρων, που συνδέονται με την ίδια επαρχιακή οδό.

Σε δήλωση της η κα. Πατουλίδου τόνισε ότι “ο σκοπός της παρούσας προγραμματικής σύμβασης είναι η συνεργασία της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης με το Δήμο Δέλτα για την ταχύτερη δυνατή εκτέλεση του έργου. Το εν λόγω οδικό δίκτυο ανήκει στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Δέλτα, όμως είναι αυξημένης κυκλοφορίας και ευρύτερης αναγκαιότητας και χρησιμότητας, επειδή αποτελεί τη βασική σύνδεση των πολλών εργοστασίων και μεταφορικών εταιρειών της περιοχής Χαλάστρας, Ν. Μαλγάρων, Κυμίνων, Ανατολικού κτλ. με την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Ο Δήμος Δέλτα δεν μπορούσε να χρηματοδοτήσει το σύνολο των παρεμβάσεων που απαιτούνται για αυτό και εμείς διαθέτουμε 400.000 ευρώ από ίδιους πόρους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ολοκληρωθεί ένα έργο που αποσκοπεί στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.”

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ένα ακόμη έργο μπαίνει στην τελική φάση ολοκλήρωσης, ένα έργο που βελτιώνει συνεχώς την ποιότητα ζωής των κατοίκων του τόπου μας. Θέλω να ευχαριστήσω την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου για την άμεση ανταπόκρισή της στα ζητήματα του Δήμου μας και την χρόνια τώρα εποικοδομητική συνεργασία μας”.

Στο πλαίσιο της ίδιας σύμβασης θα γίνουν επίσης:

1.Ανακατασκευή των βόρειων περιφερειακών οδών των Δημοτικών Κοινοτήτων Κυμίνων – Ν. Μαλγάρων και Χαλάστρας, συνολικού μήκους 3,9 χλμ.

2.Ασφαλτόστρωση ανώνυμης χαλικοστρωμένης αγροτικής οδού στα Κύμινα, που συνδέει τον οικισμό με την ασφαλτοστρωμένη οδό προς το αλιευτικό καταφύγιο, μήκους 1,3 χλμ.

3.Ασφαλτόστρωση χαλικοστρωμένου τμήματος μήκους 1,7 χλμ., της νότιας παράπλευρης βοηθητικής οδού, της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών.

4.Ανακατασκευή ασφαλτοστρωμένου τμήματος μήκους 0,5 χλμ., παραπλεύρως των κοιμητηρίων Χαλάστρας.

 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα