Διεθνή

ΕUMED: 9 ηγέτες κάλεσαν τις Βρυξέλλες να παρέμβουν για τις αυξήσεις στο ρεύμα

Έστειλαν ηχηρό μήνυμα για το ζήτημα των αυξήσεων.

Parallaxi
εumed-9-ηγέτες-κάλεσαν-τις-βρυξέλλες-να-παρ-817900
Parallaxi

Εικόνες: Πρακτορείο SOOC

Εννέα ηγέτες του EUMED κάλεσαν τις Βρυξέλλες να παρέμβουν για το ζήτημα των αυξήσεων στο ρεύμα.

Συγκεκριμένα, ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου, κατά τη σύνοδο του EUMED9 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, χθες κατέληξαν σε μια σειρά κρίσιμων συμφωνιών. Λίγο μετά η Άγκυρα εξέφρασε εναντίωση για κάποια σημεία.

Πάντως, υπήρξε σύγκλιση και σχηματισμός ενός «τείχους» του ευρωπαϊκού Νότου απέναντι στις Βρυξέλλες, με βασικό αίτημα τη γενναία παρέμβαση των μηχανισμών της ΕΕ προκειμένου να μπει «φρένο» στις αυξήσεις στην ενέργεια.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης επιβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί πακέτο στήριξης από την Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τις αυξήσεις στην ενέργεια.

«Το άμεσο στοίχημα είναι να συνεχιστεί η οικονομική πρόοδος παράλληλα με την εξάπλωση των εμβολιασμών, ενώ το επόμενο που θα μας απασχολήσει σε λίγο καιρό θα είναι το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας. Θα πρέπει να αξιοποιεί θετικά τις εμπειρίες του προηγούμενου, αποφεύγοντας όμως τις αστοχίες του. ‘Αλλωστε, ειδικά ο ευρωπαϊκός Νότος απέδειξε ότι δεν έχει ανάγκη από λιτότητα αλλά προοπτική και αυτήν είμαστε έτοιμοι να υπηρετήσουμε», είπε χαρακτηριστικά χθες ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Νότος της Ευρώπης έχει την παράδοση του παρελθόντος, έχει την ισχύ του παρόντος, αλλά και τη δυναμική του μέλλοντος. Μπορεί, λοιπόν, να μεταφέρει τη δροσιά της Μεσογείου στην Κεντρική, την Ανατολική, τη Βόρεια πλευρά της κοινής μας πατρίδας, δίνοντας έτσι νέα πνοή στην ταυτότητά της», είπε ακόμη ο ίδιος.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα