Ελλάδα

Κακοκαιρία «ARIEL»: Ήχησε το 112

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Parallaxi
κακοκαιρία-ariel-ήχησε-το-112-570308
Parallaxi

Η κακοκαιρία «ARIEL» χτυπά τη χώρα τις τελευταίες ώρες, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) να εκδίδει επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας -η οποία επηρεάζει και την Αττική- που θα διαρκέσει έως και το βράδυ της Πέμπτης είναι τα μεγάλα ύψη βροχής, οι μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, η μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και οι θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.

Το Ιόνιο είναι ανάμεσα στις περιοχές που πλήττει η κακοκαιρία. Μάλιστα, εκδόθηκε και σχετικό μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, το οποίο ζητά από τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της ΕΜΥ, τις επόμενες ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

  • Στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τη δυτική και τη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).
  • Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (30-11-2022) μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).
  • Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Πέμπτη (01-12-2022) από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα