Μητσοτάκης – υπουργικό Συμβούλιο: Βήμα για την ισοτιμία των πολιτών το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια

"Η τροπολογία θα επανέλθει μετά τις ευρωεκλογές, αν απορριφθεί - Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου Θεού"

Parallaxi
μητσοτάκης-υπουργικό-συμβούλιο-βήμ-1104544
Parallaxi

Το νομοσχέδιο που αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η συζήτηση έγινε χωρίς ακρότητες. Και στο εσωτερικό των κομμάτων. Και στην παράταξη μας. Σε αυτό τον διάλογο ακούστηκαν όλες οι απόψεις. Της παράδοσης, της εξέλιξης, της δικής μας πλευράς, ακούστηκαν και φωνές που δεν είχαν ακουστεί. Όπως οι γονείς των ομόφυλων ζευγαριών. Είναι σημαντικό ότι εξηγήθηκε τι δεν κάνει το νομοσχέδιο. Δεν μεταβάλει το πλαίσιο για την παρένθετη κύηση. Δεν υπάρχουν τα «γονέας 1 και 2». Η νέα ρύθμιση προσθέτει δικαιώματα σε μερικούς χωρίς να αφαιρεί από τους πολλούς. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Σέβομαι την Εκκλησία. Αυτή η κυβέρνηση έχει δώσει πρακτικές λύσεις στον κλήρο. Αναφερόμαστε σε επιλογές της Πολιτείας, όχι σε θεολογικές πεποιθήσεις. Είχαμε διαφορές και παλιότερα σε άλλα ζητήματα παλιότερα», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά στην επιστολική ψήφο, με την οποία ξεκίνησε άλλωστε και την εισήγησή του, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Γίνεται ένα ιστορικό βήμα για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές. Η τροπολογία θα επανέλθει μετά τις ευρωεκλογές. Και τότε θα φανεί ποιος θέλει να έχουν τη δυνατότητα οι συμπολίτες μας από το εξωτερικό».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις επαφές που είχε στο Νταβός. «Είναι φανερό ότι η επενδυτική βαθμίδα λειτουργεί ως ένα πρόσθετο κίνητρο που θα φέρει επενδύσεις στη χώρα, ανάπτυξη, περισσότερα δημόσια έσοδα για στήριξη του εισοδήματος. Πριν δύο ημέρες, ο κ. Χατζηδάκης και η κυρία Ζαχαράκη ανακοίνωσαν τη μόνιμη αύξηση του επιδόματος γέννησης στα 2.400 ευρώ», είπε, προσθέτοντας ότι το μέτρο αφορά περίπου 75.000 ετησίως, ενώ θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1.1.2023. «Η πρωτοβουλία αποδεικνύει ότι η καλή πορεία της οικονομίας μας επιτρέπει να σχεδιάζουμε αναχώματα κατά της ακρίβειας» σε συνδυασμό με τη στρατηγική της οικογένειας.

«Η ευημερία των πολιτών μιας κοινωνίας δεν μετριέται μόνο με οικονομικούς όρους», σημείωσε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «περισσότερη ελευθερία, δικαιοσύνη, ισότητα ασφάλεια». «Τι νόημα έχει να αυξάνεται το ΑΕΠ της χώρας χωρίς να συνοδεύεται από ατομικά δικαιώματα, χωρίς να μπορεί κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να έχουν ελευθερία;» διερωτήθηκε. «Η χώρα ανήκει εις τη Δύση, όπως τόνισε και ο ιδρυτής της παράταξής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Γι’ αυτό και όραμά μας είναι η Ελλάδα να αποδίδει σημασία στα ατομικά δικαιώματα των πολιτών», είπε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον νέο δικαστικό χάρτη, που είναι μια μεταρρύθμιση που εκκρεμεί εδώ και 100 χρόνια. Σκοπός είναι να ξεπεραστούν εσωτερικές αδυναμίες του συστήματος. «Δεν υστερούμε σε αριθμό δικαστών, αλλά η εκδίκαση των υποθέσεων απαιτεί τον πενταπλάσιο χρόνο. Οι αλλαγές που εισηγείται το αρμόδιο υπουργείο είναι κρίσιμες. Έχει γίνει μία λεπτομερής δουλειά. Είναι μία σημαντική μεταρρύθμιση».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα