Θεσσαλονίκη: Tα νέα έργα που αναμένονται στον κόμβο Κ-16
Προχωρούν οι διαδικασίες για την έναρξη των υπολειπόμενων εργασιών του ανισόπεδου κόμβου Κ16.
Προχωρούν οι διαδικασίες για την έναρξη των υπολειπόμενων εργασιών του ανισόπεδου κόμβου Κ16, στη συμβολή του αυτοκινητόδρομου Πάτρας – Αθήνας- Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (ΠΑΘΕ) και της εσωτερικής περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης. Ο κόμβος παραδόθηκε στην κυκλοφορία το καλοκαίρι του 2017, ενώ η οικονομική επιτροπή ενέκρινε σήμερα τον έλεγχο των δικαιολογητικών κατακύρωσης του προσωπικού αναδόχου για τις υπολειπόμενες εργασίες. Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, το φυσικό αντικείμενο του εν λόγω έργου είναι εντελώς διαφορετικό από το πρώτο έργο.
Ειδικότερα μέσω του έργου που προωθείται πλέον, θα γίνει η διάνοιξη και κατασκευή του παράπλευρου δικτύου, παράλληλα της εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης και εκατέρωθεν αυτής, από τον κόμβο της συμμαχικής οδού μέχρι τη συμβολή της περιφερειακής οδού με την οδό Πόντου. Προβλέπονται επίσης η ολοκλήρωση της οδού Πόντου, η αναμόρφωση της περιφερειακής στο τμήμα από την περιοχή του κόμβου της συμμαχικής οδού μέχρι τη συμβολή της με την οδό Πόντου, καθώς και η ανακατασκευή του αυτοκινητοδρόμου της ΠΑΘΕ, εκατέρωθεν του σημείου στο οποίο συμβάλλει νοητά με την περιφερειακή οδό. Σε αυτές τις εργασίες προστίθεται και μια αερογέφυρα, μέσω της οποίας θα επικοινωνεί η μία πλευρά με την άλλη και θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες των περίοικων και των εμπορικών επιχειρήσεων.
Κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Θεοδωρόπουλος από τη “Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα” σημείωσε ότι ο χάρτης που απεικονίζει την περιοχή όπου θα εκτελεστούν τα έργα είναι κατατοπιστικός και τόνισε ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. “Αυτό το έργο έπρεπε να γίνει ενιαίο και μοιάζει να είναι κατάτμηση” σχολίασε άλλωστε ο Δημήτρης Μούρνος από την παράταξη “Συμμετέχω”.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 38,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αντιπεριφέρειας Υποδομών και Δικτύων, θα μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο χρόνια από την εγκατάσταση του αναδόχου.
Πηγή: ΑΠΕ