Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Απαλλάχθηκαν με βούλευμα οι νέοι κατηγορούμενοι
Η αντίδραση της οικογένειας μετά την τελευταία εξέλιξη
Ο Μάριος Παπαγεωργίου απήχθη πριν από 11 χρόνια, όμως ακόμη το θρίλερ δεν έχει τελειώσει για την οικογένειά του, που όλο αυτό το διάστημα ζει χωρίς απαντήσεις…
Οι νέοι κατηγορούμενοι στην πολύκροτη υπόθεση, συνολικά οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους και οι δύο γιοι του «εγκεφάλου» της υπόθεσης, σύμφωνα με το PatrisNews απαλλάχθηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.
Μεταξύ των κατηγοριών, είναι η αρπαγή και η ανθρωποκτονία.
Στο σκεπτικό του βουλεύματος, υιοθετείται η εισαγγελική πρόταση που απαλλάσσει και αυτή τους κατηγορούμενους ενώ μετά από έρευνα των δικαστικών αρχών μέσα από επικοινωνίες μαρτυρίες και δρομολόγια, δεν προκύπτει εμπλοκή των κατηγορουμένων στην αρπαγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μάρτυρες επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς δύο κατηγορούμενων ότι ένα ταξίδι που μπήκε στο «μικροσκόπιο» των αρχών, έγινε για να πουλήσουν κάρβουνα και ότι δεν ίσχυε ότι μετέφεραν και έθαψαν το πτώμα του Μάριου.
Η εισαγγελική πρόταση αναφέρει στηριζόμενη πάνω σε μαρτυρικές καταθέσεις: «Το κρίσιμο χρονικό διάστημα της απαγωγής του Μάριου, τουλάχιστον το χρονικό διάστημα από 7 έως 15 Αυγούστου 2012, αυτός ( σ.σ Κ.Γ ) παραθέριζε με την οικογένειά του σε χωριό , κοντά στα Καμένα Βούρλα. Προφανώς, με βάση τη λογική του εγκληματία, o κατηγορούμενος δεν θα ανέθετε την μεταφορά του πτώματος σε κάποιον που δεν είχε συμμετάσχει στην επιχείρηση από την αρχή καθώς κάτι τέτοιο θα τον εξέθετε σε σοβαρό κίνδυνο αποκάλυψης. Όμως αυτό το λογικό επιχείρημα εν προκειμένω, δεν υποστηρίζεται από συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχείο ώστε να προκύψουν οι απαιτούμενες από το νόμο ενδείξεις για την παραπομπή του κατηγορούμενου στο Ακροατήριο.
Για τον Κ.Μ θα πρέπει ομοίως να γίνει δεκτό ότι δεν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις για την παραπομπή του στο ακροατήριο καθώς από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες προκύπτει ότι αυτός ενεργούσε πάντα από κοινού με τον Κ.Γ και μάλιστα ο τελευταίος είχε πάντα την πρωτοβουλία ή ήταν o ενδιάμεσος της επικοινωνίας του με τον Π.Μ (σ.σ εγκέφαλος)».
Η εισαγγελική πρόταση είναι ξεκάθαρη και για τους δύο γιους του «εγκεφάλου»: «Δεν προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις για την παραπομπή τους στο Ακροατήριο, ότι είχαν φυσική παρουσία στον τόπο της ανθρωποκτονίας ή της αρπαγής του Μάριου ή έστω ότι συμμετείχαν με οποιονδήποτε, αξιόποινο πάντως, τρόπο στην τέλεση των εν θέματι αδικημάτων.
Ιδιαίτερα το γεγονός πως o ΜΡ είναι ο τελευταίος που κάλεσε τηλεφωνικά τον Μάριο την 21:54 ώρα της 9/8/12 και μάλιστα ευρισκόμενος στη Νέα Σμύρνη Αττικής (όπως προκύπτει από την ενεργοποίηση κεραιών), δεν συνιστά καταλυτικό στοιχείο καθώς προφανώς δεν ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε λογική εγκληματία ιδιαιτέρως μάλιστα αν ληφθεί υπόψη ότι αυτός τυγχάνει αστυνομικός που υπηρετεί σε υψηλού κύρους υπηρεσίες ασφαλείας της ΕΛΑΣ, να επικοινωνεί- με θύμα τηλεφωνικώς λίγο πριν λάβουν χώρα σε βάρος του τέτοιες βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις».
Στο βούλευμα αποκαλύπτεται ο ρόλος του «εγκεφάλου» της υπόθεσης αλλά μετά από τόσα χρόνια παραμένει αναπάντητο το ερώτημα που βρίσκεται η σωρός του άτυχου Μάριου.
Η αντίδραση της οικογένειας του Μάριου
Το απαλλακτικό βούλευμα για τους 8 κατηγορουμένους με το οποίο καταργούνται και οι περιοριστικοί όροι προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας του άτυχου Μάριου. Ο δικηγόρος της μητέρας του Νίκος Ρουσσόπουλος δήλωσε στην εφημερίδα Πατρίς:
«Θα προσφύγουμε με αίτημα στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών ώστε να ασκήσει έφεση στο απαλλακτικό βούλευμα αφού στοιχεία που αναφέρονται στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών και είχαν προβληματίσει τότε το δικαστήριο δυστυχώς δεν διερευνήθηκαν στην ανάκριση. Χαρακτηριστικό είναι πως ο γιος του εγκεφάλου ήξερε ότι το αυτοκίνητο του Μάριου είναι εγκαταλελειμμένο από τους απαγωγείς στο Παλαιό Φάληρο ενώ οι απαγωγείς δεν είχαν επικοινωνήσει ακόμα με τη μητέρα; Αυτή η υπόθεση πρέπει να πάρει ένα τέλος για να ηρεμήσει αυτή η μητέρα και να αποκαλυφθεί η πλήρης αλήθεια».