Επικαιρότητα

Erasmus+: Στη Βαρκελώνη ταξίδεψε ένα ΕΠΑ.Λ της Θεσσαλονίκης

Στην Ισπανία ταξίδεψαν 12 μαθητές μαζί με 2 εκπαιδευτικούς.

Parallaxi
erasmus-στη-βαρκελώνη-ταξίδεψε-ένα-επα-λ-της-910930
Parallaxi

Η ομάδα των 12 μαθητών με 2 εκπαιδευτικούς του 14ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Θεσσαλονίκης από τον τομέα των Εφαρμοσμένων Τεχνών, βρέθηκε στην Βαρκελώνη της Ισπανίας από τις 2-17 Μαΐου 2022 στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: «Πρακτική Άσκηση σε Ευρωπαϊκές Επιχειρήσεις» και κωδικό 2019-1-EL01-KA102-062231. 

Το πρόγραμμα είχε εγκριθεί από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), που είναι ο εθνικός φορέας υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, πριν την πανδημία του Covid-19 και υλοποιήθηκε από τον Φορέα Υποδοχής MOVEU PROFESSIONAL SERVICES, όπου διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Το πρόγραμμα επιχορηγήθηκε στο σύνολό του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εργαστούν σε σημαντικούς και πολύ αξιόλογους φορείς και οργανισμούς, (Sagrada Familia, Μουσείο Hospital de Sant Pau, Parc Güell, Μουσείο Ιστορίας- Aρχαιολογίας της Καταλονίας) και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σχετική με τον τομέα τους (συντήρηση μωσαϊκών, παρακολούθηση διαδικασίας και εμπλεκόμενων τομέων στην αναστήλωση μνημείων κ. ά)

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν σημαντικά μνημεία της Βαρκελώνης και να γνωρίσουν από κοντά το έργο σημαντικών Καταλανών καλλιτεχνών. Συγκεκριμένα οι μαθήτριες και οι μαθητές με τις εκπαιδευτικούς επισκέφθηκαν τα εμβληματικά κτίρια του πρωτοπόρου αρχιτέκτονα Άντονι Γκαουντί (Casa Batlo, Casa Milla, Sagrada Famiglia, Parc Guell) και είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν τις καινοτόμες αρχιτεκτονικές του προτάσεις.

Επίσης επισκέφτηκαν το μουσείο Salvador Dali στη μικρή πόλη Figueres και είδαν το σύνολο της δουλειάς του πολυσχιδούς αυτού καλλιτέχνη.

14o-epal.png
Εικόνα 1. Ίδρυμα Χουάν Μιρό (Joan Miro)

Ξεναγήθηκαν επίσης στην μεσαιωνική πόλη Besalu και γνώρισαν το πρώιμο έργο του Pablo Picasso στο μουσείο Picasso, που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Βαρκελώνης.

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 στο χώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος κινητικότητας που έγινε από τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Όπως δήλωσε η μαθήτρια Αθηνά Μόσχου «η εμπειρία συμμετοχής σε πρόγραμμα Erasmus είναι μοναδική. Νιώθουμε όλοι βαθιά ευγνωμοσύνη για τη μεγάλη αυτή ευκαιρία που μας δόθηκε».

Επιβεβαιώνεται ότι, το πρόγραμμα Erasmus+ δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες για ουσιαστική εκπαίδευση και κατάρτιση, στοχεύοντας στην βελτίωση των δεξιοτήτων τους, ενώ παράλληλα ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών και προάγει την ταυτότητα του ευρωπαίου πολίτη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα