Διεθνή

Ερντογάν: Δεν θα σας σώσουν τα αμερικανικά όπλα στα νησιά και τη Θράκη

Συνεχίζει την ακραία ρητορική

Parallaxi
ερντογάν-δεν-θα-σας-σώσουν-τα-αμερικαν-907929
Parallaxi

Αιχμηρή απάντηση του Τούρκου προέδρου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τις δηλώσεις του στο υπουργικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε -σχεδόν άμεσα- αιχμές για τις ΗΠΑ: «Δεν μας ενδιαφέρουν, δεν έχει κανένα νόημα για εμάς το ότι συσσωρεύονται στη δυτική Θράκη και στα νησιά όπλα γιατί η δύναμή μας είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτά».

«Αλλά σας υπενθυμίζουμε ότι αυτό ισοδυναμεί με συγκεκαλυμμένη κατοχή», τόνισε, ενώ από χθες απευθύνεται στον ελληνικό λαό θέλοντας αν πει ότι «οι ΗΠΑ κάνουν εισβολή και κατοχή στη χώρα σας».

Στη σημερινή ομιλία του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Ζαχαράκη για το OPEN, αναφέρθηκε και πάλι στο στρατόπεδο του Λαυρίου, λέγοντας πως «οι τρομοκράτες προστατεύονται σχεδόν σε κάθε χώρα της ΕΕ, ειδικά στην Ελλάδα και στο στρατόπεδο του Λαυρίου».

Μάλιστα, τη Δευτέρα υπήρξαν και δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο που έγραφαν για «δεύτερο στρατόπεδο στην Ελλάδα όπου εκπαιδεύονται Κούρδοι μαχητές».

Το μήνυμα Μητσοτάκη

Μήνυμα στην Άγκυρα ότι τα «πολλά λόγια είναι φτώχεια», έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στο Υπουργικό Συμβούλιο την Τρίτη. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι αυτή την εβδομάδα θα υπάρξουν εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις στη χώρα μας.

«Ό,τι είχε να πει η Ελλάδα το είπε καθαρά στον ΟΗΕ, τόσο για τις «κόκκινες γραμμές της», όσο και για την φιλική της διάθεση απέναντι στον τουρκικό λαό. Η άλλη όχθη μπορεί να επαναλαμβάνει μονότονα τα ψέματα και τις απειλές της. Σε αυτό το γαϊτανάκι, όμως, έχει μείνει μόνη. Εμείς μένουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση στις καθαρές μας θέσεις με την ισχύ του Διεθνούς Δικαίου, την επιφυλακή των Ενόπλων Δυνάμεών μας, τη συμπαράσταση των συμμάχων μας. Εδώ τα πολλά λόγια είναι πράγματι φτώχεια -όπως λέει και η παροιμία- και ίσως είναι καιρός να ασχοληθούν με αυτήν την φτώχεια και όσοι λένε πολλά. Αντί για τις πύρινες λέξεις να επιλέξουν επιτέλους τις δημιουργικές πράξεις και τον δρόμο του ουσιαστικού διαλόγου. Απέναντί τους, άλλωστε, δεν έχουν μόνο την Ελλάδα, έχουν ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο η κυβέρνηση κατηγορεί ότι παθαίνει… αφωνία.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα