Διεθνή

Ερντογάν κατά της Ελλάδας: «Θα υπάρξει ένα τέλος στην υπομονή μας»

Η Άγκυρα ανεβάζει την επιθετική ρητορική της και προειδοποιεί εμμέσως για εισβολή στα νησιά

Parallaxi
ερντογάν-κατά-της-ελλάδας-θα-υπάρξει-907929
Parallaxi

Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε πως η Αθήνα προκαλεί με τις κινήσεις της και πως αν εξαντληθεί η υπομονή του, «θα έρθει η λύτρωση» και «θα γίνουν τα απαραίτητα».

«Αν πούμε ότι μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά το βράδυ, τι εννοώ. Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ, που θα έρθει η ώρα. Γιατί; Σε αυτά τα νησιά έχουν βάσεις και αν συνεχιστούν οι παράνομες απειλές, θα υπάρχει ένα τέλος στην υπομονή. Όταν έρθει το τέλος της υπομονής, το τέλος της υπομονής είναι η λύτρωση» σημείωσε χαρακτηριστικά από το Σαράγεβο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

«Από τη στιγμή που βλέπουμε τη λύτρωση, πιστεύω ότι το ξέρει και η Ελλάδα. Όταν θα έρθει η ώρα, τότε θα γίνουν τα απαραίτητα. Το κλείδωμα των ραντάρ είναι αυτό, αυτά τα βήματα δεν είναι καλός οιωνός», πρόσθεσε.

Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα ο Ερντογάν απείλησε την Αθήνα πως «μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά εν μία νυκτί».

«Η Ελλάδα θα αποφασίσει τι είδους σχέση θα έχει με την Τουρκία σκεπτόμενη καλύτερα. Πάντα λέω ότι μπορεί ξαφνικά να έρθουμε ένα βράδυ» είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδει το Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στο «κλείδωμα» των τουρκικών αεροσκαφών από ελληνικά, λέγοντας ότι οι συνομιλίες της Άγκυρας με το ΝΑΤΟ συνεχίζονται.

πηγή lifo.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα