Uncategorized

Έτσι η κλιματική αλλαγή δημιουργεί μία πλωτή πόλη

"Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τα κύματα, αλλά μπορούμε να σηκωθούμε μαζί τους."

Parallaxi
έτσι-η-κλιματική-αλλαγή-δημιουργεί-μί-901919
Parallaxi

Με την κλιματική αλλαγή ήρθαμε αντιμέτωποι και με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Για πολλά νησιωτικά έθνη αυτή η κατάσταση, φέρνει την καταστροφή. Οι Μαλδίβες —ένα πανέμορφο αρχιπέλαγος στον Ινδικό Ωκεανό— προετοιμάζονται για τρόπους αντιμετώπισης αυτής της επικείμενης πρόκλησης.

Σε πρωτοποριακό έδαφος το 2022, η εταιρεία Dutch Docklands με έδρα την Ολλανδία συνεργάζεται με την κυβέρνηση των Μαλδίβων για τη δημιουργία μιας πλωτής πόλης. Αυτή η Πλωτή Πόλη των Μαλδίβων θα είναι μια επαναστατική λύση στα προβλήματα στέγασης, σεβόμενη ταυτόχρονα την οικολογία της περιοχής.

Η Dutch Docklands, οι Μαλδίβες και ο αρχιτέκτονάς τους Waterstudio σχεδιάζουν εδώ και χρόνια τη μαγευτική, πολύχρωμη πόλη. Σε μια πανέμορφη λιμνοθάλασσα, 10 λεπτά με το πλοίο από το Μάλε, την πρωτεύουσα των Μαλδίβων, θα φιλοξενηθούν 20.000 άτομα. Ένα ευέλικτο, πλωτό, συνδεδεμένο πλέγμα θα επιπλέει στα προστατευμένα νερά.

Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι—φυσικοί και σκοπιμοποιημένοι—φέρνουν την ηρεμία σε αρμονία με τη φύση. Ακόμη και το σχήμα του πλέγματος της πόλης θα μιμηθεί τη δομή των κοραλλιών. Τα σπίτια, τα εστιατόρια, τα καταστήματα και τα σχολεία θα έχουν όλα παραθαλάσσια ιδιοκτησία κατά μήκος των φιδωτών καναλιών που κάμπτονται μέσα στο σχέδιο πόλης. Η τιμή του σπιτιού θα κυμαίνεται από 250.000 $.

Η Μαλδίβες είναι γνωστός ως προορισμός πολυτελών διακοπών για τους πλούσιους, η κυβέρνηση και οι υπεύθυνοι ανάπτυξης έργων ελπίζουν ότι η τιμή θα είναι προσβάσιμη και στους ντόπιους πολίτες.

Η πλωτή πόλη των Μαλδιβών πέρα από την ομορφιά της θα φέρει τον αέρα της εξέλιξης, δίνοντας μία λύση στον υπερπληθυσμό. Ο πρώην πρόεδρος των Μαλδίβων, Μοχάμεντ Νασίντ, ανέφερε σε δήλωση:«Η προσαρμογή μας στην κλιματική αλλαγή δεν πρέπει να καταστρέφει τη φύση, αλλά να συνεργάζεται μαζί της. Στις Μαλδίβες δεν μπορούμε να σταματήσουμε τα κύματα, αλλά μπορούμε να σηκωθούμε μαζί τους».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα