Επικαιρότητα

Εύοσμος-Πάρκο Κυκλοφοριακής: Θυσιάζοντας παιδιά στο βωμό του κέρδους

Ρεσιτάλ ασυδοσίας προκαλεί οργή στους γονείς, σκορπά μεγάλη απογοήτευση σε μαθητές και βάζει σε κίνδυνο δεκάδες παιδιά καθημερινά

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
εύοσμος-πάρκο-κυκλοφοριακής-θυσιάζο-901455
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Την οργή γονιών στον Εύοσμο προκαλεί η κατάσταση που επικρατεί στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και της τοποθέτησης σταθερών ομπρελών εντός του χώρου που είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν δεκάδες εκπαιδευτικές δράσεις μαθητών, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο πολλά παιδιά που επισκέπτονται το σημείο με τα ποδήλατά τους.

Γονείς, αλλά και ο αντιδήμαρχος Παιδείας-Δια βίου μάθησης του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου κάνουν λόγο για «θυσία» των παιδιών στο βωμό του κέρδους, με τον κ. Σταυρίδη μάλιστα να είναι κατηγορηματικός ότι εάν ο ιδιώτης που έχει πάρει με διαγωνισμό το κυλικείο δεν συμμορφωθεί, τότε θα προχωρήσουν στην καταγγελία της σύμβασης.

Το πρωί της Δευτέρας έφτασε στο χώρο κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας και πολλές από τις ομπρέλες ξηλώθηκαν, όχι όμως όλες, με τους γονείς να αναρωτιούνται κατά πόσο αυτές που έχουν παραμείνει είναι νόμιμες.

Μάλιστα, εξηγούν στην parallaxi το τι είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες, μεταφέροντας παράλληλα την απογοήτευση των παιδιών τους που περίμεναν με ανυπομονησία τις προγραμματισμένες δραστηριότητες στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, αλλά μάταια, καθώς ακυρώθηκαν, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο πάντως να δεσμεύεται ότι θα πραγματοποιηθούν μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους.

Όλα τα παραπάνω, έρχονται να προστεθούν στις αναφορές των γονιών για την παιδική χαρά που είναι κλειστή με αποτέλεσμα τα παιδιά να πρέπει να πηδούν για να μπουν σε αυτήν, ενώ τα χόρτα που υπάρχουν παραπέμπουν σε σκηνικό… ζούγκλας.

«Το πρωί της Δευτέρας μάθαμε ήρθε η Δημοτική Αστυνομία διότι έληξε το 48ωρο της διορίας που είχε δοθεί, αν και βέβαια έχει περάσει μιάμιση εβδομάδα από τότε που ξεκίνησε το όλο θέμα, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν πολλές σχολικές εκδρομές. Έχουν ξηλωθεί κάποιες από τις σταθερές ομπρέλες, όμως παραμένουν κάποιες χωρίς να ξέρουμε κατά πόσο είναι νόμιμες» αναφέρουν γονείς στην parallaxi και προσθέτουν:

parko9.jpg

«Πριν από μιάμιση εβδομάδα είχαν προγραμματιστεί κάποιες εκπαιδευτικές σχολικές εκδρομές να γίνουν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Την ημέρα που ήταν προγραμματισμένη η πρώτη εκδρομή η δικαιολογία ήταν ότι έλειπε η υπεύθυνη μέσα από το πάρκο και δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Δόθηκε νέα ημερομηνία για τη Δευτέρα που μας πέρασε, όμως ούτε τότε πραγματοποιήθηκε γιατί μας είπαν ότι κόβουν τα χόρτα. Πράγμα που όμως δεν ισχύει γιατί ούτε μέσα στο πάρκο, ούτε ο γύρω εξωτερικός χώρος έχουν “κουρευτεί” και η εικόνα παραπέμπει σε ζούγκλα.

Επικοινωνήσαμε με τον αντίδημαρχο Παιδείας και μας είπε την αλήθεια, δηλαδή ότι ο άνθρωπος που διατηρεί το κυλικείο στο χώρο έβαλε παρανόμως και αυθαιρέτως ομπρέλες σταθερές. Είχε βιδώσει σίδερα, μπουλόνια που προεξέχαν και ήταν επικίνδυνα για την ασφάλεια των παιδιών. Και γι’ αυτό το λόγο δεν έδινε έγκριση.

parko8.jpg

Παρά τις συστάσεις που υπήρχαν ο ιδιοκτήτης του κυλικείου δεν έκανε τίποτα με αποτέλεσμα να ακυρώνονται συνεχώς οι εκδρομές. Εμείς συνεχίσαμε να πιέζουμε με τηλέφωνα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τη Δημοτική Αστυνομία.

Ακυρώθηκε και η εκδρομή της Παρασκευής. Κάτι που στεναχώρησε πάρα πολύ τα παιδιά που μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού περιμένουν πως και πως τέτοιες δράσεις. Και το έχασαν αυτό εξαιτίας του ιδιοκτήτη του κυλικείου.

Αφαιρέθηκαν κάποιες ομπρέλες, ο ιδιοκτήτης αφαίρεσε μόλις δύο, ενώ του ζητήθηκαν να φύγουν όλες.

Παραμένει μια ομπρέλα μπροστά στο θεατράκι. Είναι παράλογο να υπάρχει εκεί σε έναν χώρο που τα παιδιά παρακολουθούν παραστάσεις. Παραμένουν και στην παιδική χαρά ακόμα ομπρέλες. Δεν ξέρουμε εάν θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι εκπαιδευτικές εκδρομές που ακυρώθηκαν μιας και φτάνουμε στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Μιλάμε για μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς παιδιά τρέχουν με ποδήλατα, παίζουν. Τι θα γίνει εάν ένα παιδί πέσει πάνω στη σιδερένια κολώνα που έχει βιδώσει ο κύριος στο έδαφος; Ευχόμαστε να μη συμβεί φυσικά κάτι τέτοιο.

Θα πιέσουμε για να γίνουν οι εκδρομές. Και φοβόμαστε πολύ ότι θα περάσει λίγος καιρός και ο ιδιοκτήτης θα βάλει ξανά ομπρέλες. Θεωρεί ότι είναι υπεράνω νόμου και μπορεί να βάζει σε κίνδυνο τα παιδιά μας;»

parko6.jpg
Σημεία στα οποία υπήρχε τοποθετημένη ομπρέλα, αλλά ξηλώθηκε

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, κ. Γιώργος Σταυρίδης, μίλησε στην parallaxi για το θέμα, λέγοντας τις ενέργειες που έγιναν από πλευράς διοίκησης.

«Ο διαχειριστής του κυλικείου τοποθέτησε σταθερές ομπρέλες με βίδες που είναι επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών και γι’ αυτό το λόγο σταμάτησαν οι εκπαιδευτικές εκδρομές. Τον ειδοποίησα την περασμένη εβδομάδα, ενώ επικοινώνησα και με τον προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας δίνοντας διορία 48 ωρών ώστε να ξηλωθούν.

parko5.jpg
Σημεία στα οποία υπήρχε τοποθετημένη ομπρέλα, αλλά ξηλώθηκε

 Τη Δευτέρα το πρωί πήγε ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας για να διαπιστώσει τι συμβαίνει και εάν δεν ξηλωθούν οι ομπρέλες να προχωρήσουν σε καταγγελία της σύμβασης. Μας ενδιαφέρει πάνω από όλα η ασφάλεια των μαθητών. Τον είπαμε να τοποθετήσει κινητές ομπρέλες ώστε να μαζεύονται το βράδυ και να γίνεται με ασφάλεια το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής. 

Επιδιώκει το κέρδος. Είναι κρίμα να χάνουν 52 τμήματα σχολείων τη δυνατότητα για εκμάθηση. Εξαιτίας του εδώ και 10 μέρες δεν γίνονται τα μαθήματα. Μέχρι τις 15/6 ότι έχει ακυρωθεί θα γίνει προγραμματισμός ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκπαιδευτικές εκδρομές που χάθηκαν».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα