Επικαιρότητα

Φοιτητές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου μπροστά από τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ

«Προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν»

Parallaxi
φοιτητές-παραχώρησαν-συνέντευξη-τύπ-907304
Parallaxi

Για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ, αλλά και για τη δημιουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αναφέρθηκαν εκπρόσωποι φοιτητών σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν μπροστά από τα ΜΑΤ, το πρωί της Παρασκευής, στους χώρους του campus.

«Τις τελευταίες εβδομάδες γινόμαστε μάρτυρες του κυβερνητικού σχεδίου για την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Είναι πρόσχημα η δημιουργία της βιβλιοθήκης στο Βιολογικό.

Η αλήθεια είναι όμως ότι έχει δημιουργηθεί μια στρατηγική έντασης με πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις στο ΑΠΘ, με την παρουσία της αύρας, με στοχοποιήσεις φοιτητών και συνδικαλιστών, με βίαιες επιθέσεις κατά φοιτητών, με αποτέλεσμα ένας να πάει στο νοσοκομείο.

Ένας φοιτητής μπορεί να έρχεται στο πανεπιστήμιο και να φεύγει στο νοσοκομείο χτυπημένος ή λιπόθυμος ή να γυρνάει σπίτι του και να τον παρακολουθούν άνδρες της Ασφάλειας, να τον συλλαμβάνουν και να μην λένε για ποιο λόγο συνέβη αυτό».

Φοιτητής που έλαβε μέρος στη συνέντευξη τύπου ανέφερε:

«Χτες με προσήγαγαν, μου έβαλαν χειροπέδες, δεν μου έδειξαν κάποια ταυτότητα, δεν ήξερα τον λόγο. Ήταν αστυνομικοί που πριν δύο εβδομάδες με στρίμωξαν στο τοίχο και δεν μου επέτρεπαν την πρόσβαση στη σχολή μου.

Ο φοιτητής που χτυπήθηκε χτες, είχε δεχτεί επίθεση και πριν από δύο εβδομάδες.

Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν».

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα