Parallax View

Φτάνει πια με το ακροδεξιό “φλερτ”

Tο φίδι όσο παίζεις μαζί του, στο τέλος σε τρώει...

Νίκος Νυφούδης
φτάνει-πια-με-το-ακροδεξιό-φλερτ-322578
Νίκος Νυφούδης
Εικόνα αρχείου

Στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ζούμε μια νέα κανονικότητα. Μπορεί Χρυσή Αυγή να μην έχουμε όμως σαν μια «μπαμπούσκα», αυτή κατάφερε και πολλαπλασιάστηκε. Σε κάθε συνεδρίαση ζούμε με την ανοχή του προεδρείου ένα μισαλλόδοξο και άκρως ρατσιστικό κρεσέντο.

Ένας βαθύτατα ακροδεξιός και διχαστικός λόγος που αθωώνει τον καταδικασμένο πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης, που στέκεται στο πλευρό του πρώην νομάρχη που κατηγορείται για τα 45άρια και έτσι έχει τεθεί σε αργία, που επιδοκιμάζει την βίαιη επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη στο Λευκό Πύργο. Στην χθεσινή συνεδρίαση ζήσαμε το άκρως πρωτόγνωρο να διαβαστεί, ως μια επιστολή πολιτών, η άποψη του Ιερού Λόχου. Όλα αυτά την ώρα που η ακροδεξιά έδινε την θετική της ψήφο στον προϋπολογισμό της διοίκησης Ζέρβα.

Αυτό το “φλερτ” με την ακροδεξιά προσβάλει την Θεσσαλονίκη. Προσβάλει τους δημοκρατικούς πολίτες που στήριξαν το νέο δήμαρχο στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Προσβάλει βάναυσα τον ιερό χώρο του δημοτικού συμβουλίου που κάποιοι έδωσαν και την ζωή τους για την Δημοκρατία.

Καλώ τις δημοκρατικές φωνές στην διοίκηση Ζέρβα να σταματήσουν την εκτροπή όσο είναι νωρίς. Γιατί το φίδι όσο παίζεις μαζί του, στο τέλος σε τρώει…

*Ο Νίκος Νυφούδης, συντονιστής της παράταξης “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη”

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα