Featured

Φύτεψε το: Η εφαρμογή φοιτητή για την επόμενη μέρα των πυρκαγιών

Μία εφαρμογή από έναν φοιτητή έρχεται για να βοηθήσει στην δεντροφύτευση των καμένων στρεμμάτων.

Εύα Καβάζη
φύτεψε-το-η-εφαρμογή-φοιτητή-για-την-επ-817484
Εύα Καβάζη

Μία εφαρμογή από έναν φοιτητή έρχεται για να βοηθήσει στην δεντροφύτευση των καμένων στρεμμάτων από τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν το φετινό καλοκαίρι την χώρα μας.

Ο λόγος για τον Χρήστο Αποστόλου, φοιτητής γεωπονίας στο εξωτερικό. Όπως δηλώνει στην Parallaxi η έμπνευση για την εφαρμογή, «Φύτεψε το» ήρθε μετά τις πυρκαγιές στην Εύβοια σε Λακωνία και στην Αττική που έκαψαν πάνω από 650 χιλιάδες στρέμματα δάσους σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

«Όλο αυτό που έγινε με τις πυρκαγιές που κάηκε ένα τεράστιο μέρος των εκτάσεων της Ελλάδας, ήταν το έναυσμα για εμένα έτσι ώστε να μπω στην διαδικασία να θέλω να βοηθήσω το κοινωνικό σύνολο. Ήθελα να βοηθήσω στο κομμάτι της αναδάσωσης και δενδροφύτευσης εντελώς άμεσα και λιτά. Οπότε μου ήρθε η ιδέα να δημιουργήσω κάτι το οποίο στοχεύει και στο περιβαλλοντικό κομμάτι και στο εκπαιδευτικό καθώς μέσω της εφαρμογής φυτεύουμε και δέντρα και λέξεις στα μυαλά μας.», εξηγεί ο Χρήστος μιλώντας στην Parallaxi.

Για τον ίδιο οι πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της Ελλάδας τον επηρέασαν αρνητικά καθώς δεν ήξερε πώς να βοηθήσει. «Έβλεπα ότι τα άτομα και γενικά δεν υπήρχε η βοήθεια που χρειαζόταν να δώσει η πολιτεία, με επηρέασε πολύ αρνητικά. Με είχε επηρεάσει αρνητικά γιατί δεν ήξερα πώς να βοηθήσω σε αυτό το κομμάτι. Ήθελα να προσπαθήσω να εστιάσω στο ότι έπρεπε να βρω μια άμεση λύση για να βοηθήσουμε όλοι μαζί.»

Σημαντικό για τον ίδιο ήταν ο χρήστης της εφαρμογής να μην επιβαρύνεται οικονομικά. «Απλά να παίξει και μέσω της διασκέδασης να καταλήξει και να δώσει κάτι στην ΜΚΟ για την δενδροφύτευση». Η εφαρμογή είναι ένα παιχνίδι το οποίο ο χρήστης καθώς το κατεβάζει εντελώς δωρεάν και ξεκινάει τις πίστες συναντάει κάποιους ορισμούς που του δίνουν την προεργασία για ποια λέξη ψάχνει. Πρόκειται για αναγραμματισμούς που καθώς παίζει προσπαθεί να βρει την λέξη και να μάθει και τον ορισμό μέσα από την εφαρμογή. «Ο χρήστης έρχεται σε επαφή κατά την διάρκεια των πιστών με κάποιες διαφημίσεις και τα έσοδα της εφαρμογής κατατίθενται αμέσως στον λογαριασμό της ΜΚΟ, We4all».

Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, ο χρήστης πρέπει να ολοκληρώσει 100 πίστες ώστε να φυτέψει περίπου πέντε δεντράκια. «Φύτεψε το γιατί μέσω της εφαρμογής φυτέψεις μέσα σου μεταφορικά τις σημαντικότερες έννοιες, ορισμούς και ταυτόχρονα φυτεύεις ένα κανονικό δεντράκι. Αν και έτσι όπως το έχουμε υπολογίσει φυτεύονται περίπου πέντε δεντράκια κατά το τέλος του παιχνιδιού.»

Η εφαρμογή έχει «αγκαλιαστεί» ήδη από το κοινό με το παιχνίδι μέσα σε ένα μήνα να έχει ξεπεράσει τους 1.500 χρήστες. «Υπάρχουν τουλάχιστον 500 με 600 άτομα καθημερινά που κάθονται παίζουν. Έχω ξαναδεί αρκετούς χρήστες να ξαναπαίζουν. Τα στατιστικά είναι πάρα πολύ καλά», δηλώνει ο Χρήστος.

Λίγα λόγια για τον Χρήστο Αποστόλου…

Ο Χρήστος Αποστόλου, είναι φοιτητής γεωπονίας στο εξωτερικό, γεννήθηκε το 1996 και ζει στην Λάρισα. Η αγάπη του για το περιβάλλον και την φύση ξεκίνησε από νωρίς. Ασχολήθηκε με την φωτογραφία πτηνών όντας φυσιολάτρης. Όταν ήρθε η στιγμή της επιλογής της σχολής που θα ακολουθήσει η επιλογή δεν ήταν δύσκολη, ακολούθησε τον κλάδο της γεωπονίας καθώς είναι κάτι που τον γεμίζει. Αυτή την στιγμή, έχει κάνει παύση των σπουδών του στην Ελλάδα και θα συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης:

The Cleaningans: Απαλλάσσουν την Καλαμαριά από σκουπίδια και βρομιές

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα