Διεθνή

Γαλλία: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων

Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα στην Βρετανία. 

Parallaxi
γαλλία-επιβεβαιώθηκε-το-πρώτο-κρούσμ-900467
Parallaxi

Aναλυτικά οι εξελίξεις στο μέτωπο της ευλογιάς των πιθήκων. 

Γαλλία

Ένα πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων εντοπίστηκε χθες, Πέμπτη, στην περιφέρεια Ιλ-ντε-Φρανς, ανακοίνωσε σήμερα η Γενική Διεύθυνση Υγείας της Γαλλίας.

Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 29 ετών χωρίς προηγούμενο ταξιδιού σε χώρα όπου κυκλοφορεί ο ιός, διευκρίνισαν οι υγειονομικές αρχές. Αφότου θεωρήθηκε ότι μπορεί να είχε μολυνθεί, έλαβε ιατρική φροντίδα και, καθώς η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή, έχει τεθεί σε απομόνωση στο σπίτι του.

Βρετανία

Ακόμα 11 κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας Ην. Βασιλείου, σύμφωνα με τους Times.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί εννέα περιστατικά στη χώρα, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν εντοπιστεί στο Λονδίνο. Όλοι οι ασθενείς πλην του πρώτου που είχε ταξιδέψει στη Νιγηρία όπου η νόσος είναι ενδημική, πιστεύεται ότι προσβλήθηκαν επί βρετανικού εδάφους, σε μια εξέλιξη που έχει χαρακτηριστεί «ασυνήθιστη».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο απότομος υπερδιπλασιασμός των κρουσμάτων προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση της Βρετανίας ότι ο ιός που προκαλεί τη νόσο εξαπλώνεται στη χώρα χωρίς να ανιχνεύεται.

Μάλιστα οι αρμόδιοι υπουργοί φέρονται να εξετάζουν μια εκστρατεία για να ενημερώσουν τους ομοφυλόφιλους άνδρες για τον κίνδυνο προσβολής από τη νόσο, καθώς τα περισσότερα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες.

Η Βρετανία διαθέτει περίπου 5.000 δόσεις του εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων, αλλά η κυβέρνηση θορυβημένη από την έξαρση της νόσου έχει παραγγείλει ακόμα 20.000 δόσεις.

Βέλγιο

Δεύτερο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων καταγράφηκε στο Βέλγιο, σύμφωνα με τον ιολόγο Μαρκ Βαν Ρανστ.

“Δεύτερο κρούσμα διαγνώστηκε χθες (Πέμπτη) το βράδυ στο εργαστήριό μας στο Λουβέν σε δείγμα άνδρα από την περιφέρεια της Φλαμανδικής Μπραμπάντ”, ανέφερε ο Μαρκ Βαν Ρανστ. Το πρώτο κρούσμα είχε εντοπιστεί στην Αμβέρσα.

Πηγές: ΑΠΕ/SKAI

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα