Ματιές στην πόλη

Γάμος υπέρ-παραγωγή στην άκρη της πόλης

Ένα υπερθέαμα, από αυτά που στήνονται συχνά στο δημόσιο χώρο των μακρινών γειτονιών για να γιορτάσουν οι άνθρωποι τις χαρές των παιδιών τους.

Γιάννης Τζιμπρές
γάμος-υπέρ-παραγωγή-στην-άκρη-της-πόλη-220813
Γιάννης Τζιμπρές

Ο Γάμος είναι για κάθε κοινωνία μια κορυφαία στιγμή στη ζωή μιας οικογένειας. Αλλά και όχι μόνο. Είναι η στιγμή που εκτός από χαρά, κυριαρχούν και άλλα ωραία συναισθήματα. Της μοιρασιάς, της κοινωνικότητας.

Άνθρωποι κάθε κοινωνικής τάξης και φυλής στη διάρκεια της τελετής και όσων προηγούνται και ακολουθούν αυτήν, έχουν την ευκαιρία να γλεντήσουν αλλά ακόμα και να δείξουν στους γύρω τους τι σημαίνει η στιγμή για κείνους.

Άλλες φορές σεμνά, άλλες φορές με θόρυβο, ηχητικό ή οπτικό, άλλες φορές με εντυπωσιακή εξωστρέφεια. Ο γάμος που έγινε πριν λίγες μέρες στα δυτικά της πόλης και απαθανάτισε ο Γιάννης Τζιμπρές είναι ένα ένας τέτοιος γάμος. Έξω καρδιά.

Μια ολόκληρη γειτονιά στο πόδι, τα κοστούμια υπέρπαραγωγή, σαν παράσταση θεάτρου ένα πράγμα, τα μακιγιάζ στα όρια της δραματικότητας, οι κινήσεις θεατρικές σχεδόν, όλα σχεδιασμένα στην εντέλεια για να εντυπωσιάσουν. Και όλα σε δημόσια θέα. Και οι θεατές όχι κομπάρσοι αλλά συμμέτοχοι αυτού του εντυπωσιακού τελετουργικού. Ο καιρός των Τσιγγάνων σε ένα ανεπανάληπτο απόγευμα στην άκρη της πόλης. Απολαύστε τον!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα