Θεσσαλονίκη

Για πού ετοιμάζουν βαλίτσες οι Θεσσαλονικείς

Ο Οκτώβριος μπήκε και στα ημερολόγια των σπιτιών της πόλης έχουμε κυκλώσει το τριήμερο έως και πενθήμερο της 28ης

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
για-πού-ετοιμάζουν-βαλίτσες-οι-θεσσαλ-915450
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Με τις διακοπές του καλοκαιριού να αποτελούν πλέον μακρινή ανάμνηση και τα Χριστούγεννα να αργούν ακόμα, στο ημερολόγιο έχουμε κυκλώσει την 28η Οκτωβρίου.

Ειδικά για εμάς τους Θεσσαλονικείς ο συνδυασμός της εθνικής εορτής με την γιορτή του πολιούχου και την απελευθέρωση της πόλης που προηγείται στις 26, προσφέρει πάντα τη δυνατότητα για ένα τριήμερο… απόδρασης από την καθημερινότητα.

Και με δεδομένο φέτος ότι η εθνική εορτή «πέφτει» Παρασκευή, το τριήμερο γίνεται ξαφνικά πενθήμερο και έτσι πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε ήδη πώς θα το αξιοποιήσουμε.

Αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν φροντίσει ήδη να βάλουν στην άκρη κάποιο ποσό από το καλοκαίρι για να κάνουν ένα φθινοπωρινό ταξιδάκι, ενώ υπάρχουν και πολλοί που είναι κάτοχοι των εισιτηρίων και vouchers των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού / Τουρισμός για Όλους, που θα επιλέξουν να τα ενεργοποιήσουν γι’ αυτό το διάστημα.

Είτε μέσω διαδικτύου, είτε τηλεφωνικά, τα τουριστικά γραφεία της πόλης βλέπουν καθημερινά το ενδιαφέρον να αυξάνεται για τις εκδρομές που είναι προγραμματισμένες για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Δε σημαίνει βέβαια ότι το ενδιαφέρον αυτό θα μετουσιωθεί και σε πράξη, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που ακόμα «ζυγίζουν» τις επιλογές τους για το αν τελικά θα ξοδέψουν χρήματα για να κάνουν ένα ταξίδι έστω και λίγων ημερών, μιας και υπάρχει ο φόβος για το τι θα ακολουθήσει τον χειμώνα από πλευράς εξόδων όσον αφορά τη θέρμανση, αλλά και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που έχει ο καθένας μας.

Οι επίδοξοι ταξιδιώτες φαίνεται πάντως να «ψάχνονται» για κάποια απόδραση σε κοντινούς προορισμούς, όπως για παράδειγμα σε Καστοριά ή Φλώρινα, ενώ ερωτήσεις γίνονται και για προγραμματισμένες εκδρομές προς Πήλιο, Ιωάννινα, Μετέωρα, Πρέβεζα.

Δεν λείπουν και εκείνοι που αναζητούν προσφορές και πακέτα για το εξωτερικό, όπως τη Σόφια, το Βελιγράδι, την Ανδριανούπολη, ενώ για όσους έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους, υπάρχει και η επιλογή για τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Όσοι πάλι έχουν τη δυνατότητα να ξοδέψουν και κάτι παραπάνω, τότε από τις προτάσεις του εξωτερικού ξεχωρίζουν η Μάλτα, η Ρώμη και η Βουδαπέστη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα