Featured

Γιατί δίνουμε βήμα σε ανθρώπους που δεν το αξίζουν;

Λίγα λεπτά μερικές φορές αρκούν για να καταλάβουμε γιατί ένα τέτοιο άτομο δεν πρέπει να θεωρείται "influencer".

Νίκος Γκάγιας
γιατί-δίνουμε-βήμα-σε-ανθρώπους-που-δε-838132
Νίκος Γκάγιας

Σάλος έχει προκληθεί στα social media μετά από ανάρτηση του Τάσου Ξιάρχο. Ο λόγος για ένα story που έκανε ο ίδιος στον λογαριασμό του, στο οποίο σχολίαζε υποτιμητικά μία κοπέλα που καθόταν, σε άλλη παρέα, σε διπλανό τραπέζι για τα κιλά και τα ρούχα της, δείχνοντας ακόμη και το πρόσωπο της. 

«Όταν ήμουν παιδί, μου έλεγαν ότι όταν είσαι παχύς δεν φοράς ρίζα οριζόντια» είπε μεταξύ άλλων. Εγώ αντιλαμβάνομαι το τι έγινε, βλέποντας πρώτο στις τάσεις του Twitter, το #ξιαρχό. Και το ερώτημα που γεννιέται στο μυαλό απευθείας είναι το πως «ο συγκεκριμένος απέκτησε τέτοια δημοφιλία, σε σημείο που η ανάρτηση/άποψη του να μπορεί να προσβάλλει, να μειώνει έναν άνθρωπο».

Άμεσα το #οριζοντιες_ριγες έγινε η συλλογική απάντηση προς την κίνηση του και το διαδίκτυο γέμισε ρίγες. Ο χορογράφος αφού είδε μερικούς χιλιάδες ακόλουθους να χάνονται μέσα σε λίγες ώρες, ζήτησε συγγνώμη και απενεργοποίησε το προφίλ του. Στη συνέχεια βέβαια επέστρεψε απενεργοποιώντας τα σχόλια στις δημοσιεύσεις του.

Το δυσάρεστο είναι πως όλη αυτή την δημοφιλία, αναγνωρισιμότητα και την άνεση να ανεβάζει ό,τι του έρθει στο κεφάλι την πήρε από τον ίδιο τον κόσμο. Από εκείνους που τον ακολουθούσαν τόσο καιρό, ανεβάζοντας σε followers τον λογαριασμό του.

Γιατί θα πρέπει να θεωρείτε ο συγκεκριμένος άνθρωπος και άλλοι πολλοί influncers της εποχής; Πως ακριβώς έχει επηρεάσει το κοινό; Στο να έχει προσβλητικές απόψεις; Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Γιατί ένας άνθρωπος που αποτελεί κακό παράδειγμα να έχει τόσο μεγάλο διαδικτυακό βήμα, που εμείς οι ίδιοι του δώσαμε;

Όλο αυτό μου φαίνεται πραγματικά τρελό και ίσως ήρθε η ώρα να αναρωτηθούμε σε ποιους σπαταλάμε τον χρόνο μας, σε ποιους δίνουμε αξία δίχως λόγο και πολλές φορές τα χρήματα μας με το να τους ακολουθούμε στα social media. Ίσως τότε κάνουμε πέρα όλους αυτούς που οι απόψεις τους δεν μας ταιριάζουν και δεν θέλουμε να μας ταιριάξουν. Ίσως τότε να φοράμε ριγέ μπλούζες χωρίς να μας βιντεοσκοπεί ένας δήθεν influencer. Ίσως τότε συνειδητοποιήσουμε τι έχει αξία και τι όχι. Μόνο τότε θα απαλλαχθούμε από αυτήν τη τοξικότητα.

Διαδικτυακό κίνημα #οριζόντιες_ρίγες

View this post on Instagram

A post shared by zArIfIoUs🐝 (@zarifious)

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα