Agenda

Η καλύτερη μουσική ατζέντα της εβδομάδας

Ο απόλυτος οδηγός για όλες τις μουσικές εμφανίσεις που έρχονται αυτή την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη!

Parallaxi
η-καλύτερη-μουσική-ατζέντα-της-εβδομά-925845
Parallaxi

Μια καινούργια εβδομάδα έφτασε και αυτό σημαίνει πως είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε περισσότερες συναυλίες και μουσικά δρώμενα για να απολαύσουμε.

Μουσική, τραγούδι, ρεπερτόριο όλων των ειδών είναι όλα εδώ, συγκεντρωμένα μαζί, για αυτό συμβουλευτείτε την καλύτερη ατζέντα της πόλης!

Συναυλίες σε όλες τις γραφικές πλατείες της Άνω Πόλης

fakelos-ergasias38-1-EH5pT.jpg

Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 στις 19.00 και κάθε Δευτέρα του Σεπτέμβρη, το Ωδείο Άνω Πόλης σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζει μια νέα σειρά υπαίθριων συναυλιών στις γραφικές πλατείες της Άνω Πόλης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πρόκειται για συναυλίες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μουσικές Δευτέρες στις πλατείες της Άνω Πόλης» με τη συμμετοχή της Παραδοσιακής και Λαϊκής Ορχήστρας του Ωδείου και τη στήριξη του Κέντρου Πολιτισμού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Σμυρνέϊκα τραγούδια και γνωστά λαϊκά ακούσματα υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση του αρχιμουσικού και διευθυντή του Ωδείου Παναγιώτη Διαμαντή.

Η πρώτη συναυλία θα δοθεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 19.30 στον εμβληματικό χώρο του Πύργου του Τριγωνίου με τη μοναδική θέα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τον συμβολικό του χαρακτήρα στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Το Ωδείο Άνω Πόλης από το 2012 άρχισε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στον διεθνή κύκλο μουσικής δωματίου και σε πολλές άλλες συναυλίες του καλλιτεχνικού του προγράμματος.

Επίσης διοργανώνει και παρουσιάζει μουσικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής δωματίου “MagnaGraecia” της πόλης Tropea της Ιταλίας, την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας καθώς και σε πολλά ελληνικά φεστιβάλ. Χάρη στην προσφορά και την εξαιρετική δουλειά του διδακτικού προσωπικού, το Ωδείο Άνω Πόλης έχει καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα Ωδεία της χώρας.

*Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 19.00 |Πολυχώρος Πολιτισμού ΙΣΛΑΧΑΝΕ (Αίθριο) | Ελεύθερη είσοδος

Συναυλία της MOYSA στο Μέγαρο Μουσικής με τους Γ.Ε. Λαζαρίδη & Βασίλη Βαρβαρέσο

moysa.jpg

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA) συμπράττει με τους Γιώργο – Εμμανουήλ Λαζαρίδη και Βασίλη Βαρβαρέσο, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022, ξεκινώντας δυναμικά τη νέα σεζόν.

Τη συναυλία φιλοξενεί το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1 και διευθύνει ο διεθνούς φήμης Διευθυντής Ορχήστρας Ilarion Ionescu-Galati.

Ανανεωμένη ως προς τη σύνθεσή της, μετά τις ακροάσεις νέων μουσικών που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου και έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Οργανισμού, η MOYSA συνεχίζει και εξελίσσει την πολυσχιδή παρουσία της στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης.

Αυτήν τη φορά συνεργάζεται τη σκηνή της αίθουσας «Φίλων της Μουσικής» με δυο πολυπράγμονες, δραστήριους και διακεκριμένους καλλιτέχνες, οι οποίοι διαπρέπουν με τις αξιομνημόνευτες εμφανίσεις τους σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως αποδεικνύεται από τις εξαιρετικές κριτικές που έχουν γραφτεί για αυτούς.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1978, ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας Γιώργος Ε. Λαζαρίδης διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και πρωτοστάτησε στην ίδρυση σημαντικών εκπαιδευτικών θεσμών όπως είναι η MOYSA και το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών.

Ο καταξιωμένος πιανίστας Βασίλης Βαρβαρέσος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983. Έχει κερδίσει Α’ Βραβείο και «Βραβείο Εξαιρετικής Ερμηνείας» στον Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Μουσικών «Petar Konjovic» (Βελιγράδι), «Βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Έλληνα Καλλιτέχνη» από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών, Α’ Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό «Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα» και Γ’ Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό «George Enescu» (Βουκουρέστι).

Συντελεστές: Γιώργος – Εμμανουήλ Λαζαρίδης Πιάνο Βασίλης Βαρβαρέσος Πιάνο MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Ilarion Ionescu-Galați Διεύθυνση Ορχήστρας

-Στο πρόγραμμα της συναυλίας θα ακούσουμε Κονσέρτο για δύο πιάνα του W.A. Mozart. Πρόγραμμα: Α΄ Μέρος -Richard Wagner: Εισαγωγή από την όπερα Οι Αρχιτραγουδιστές της Νυρεμβέργης (1813-1883) -Wolfgang Amadeus Mozart: Κονσέρτο για δυο πιάνα σε Μι ύφεση μείζονα, KV 365 (1756-1791) Β’ Μέρος -Pyotr Ilyich Tchaikovsky: Συμφωνία αρ.4 σε φα ελάσσονα, έργο 36 (1840-1893)

Συμφωνική Ορχήστρα: Η MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε από τον ΟΜΜΘ τον Μάρτιο του 2015 με πρωτοβουλία του διεθνούς πιανίστα και τότε Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οργανισμού, Γιώργου – Εμμανουήλ Λαζαρίδη, και με ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Είναι μία κοινότητα νέων μουσικών από τη Βόρεια Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας, ηλικίας 8 έως 25 ετών. Σκοπός της είναι η περαιτέρω εκπαίδευση των μελών της στην ορχηστρική τέχνη και σε συναφείς τομείς, καθώς και η ενδυνάμωση της κοινωνικής ευαισθησίας μέσω της μουσικής. Μέχρι σήμερα η MOYSA έχει συνεργαστεί με τους Αρχιμουσικούς Yuri Azevedo, Ζωή Ζενιώδη, Γεώργιο Βράνο, Daniele Gatti, Dr. Dariusz Mikulski, Βλαδίμηρο Συμεωνίδη, Sami Matus, Μίλτο Λογιάδη, Μιχάλη Οικονόμου κ.ά.

Έχει συμπράξει με προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής όπως οι Λεωνίδας Καβάκος, Vladimir Mendelssohn, Barbara Hendricks, Σίμος Παπάνας κ.ά., καθώς και με σημαντικές Ορχήστρες ανάμεσα στις οποίες οι Prague Symphony Orchestra, Cameristi del Teatro alla Scala, Royal Concertgebouw Orchestra, European Union Youth Orchestra (EUYO), Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης κ.ά.

Από το 2016 διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι το “Θερινό Σχολείο της MOYSA”, το οποίο την τρέχουσα χρονιά ανεστάλη εξαιτίας των εκτάκτων μέτρων που επεβλήθησαν λόγω Covid-19.

Αρχιμουσικός της MOYSA είναι ο μαέστρος, συνθέτης και βιολοντσελίστας Θοδωρής Παπαδημητρίου.

*Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 21:00 | Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης- Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1 | Εισιτήρια: από 10€ | Προπώληση: viva.gr

Σπύρος Γραμμένος & Μιρέλα Πάχου στην Πλαζ Αρετσούς

unnamed-4-r5zNZ.jpg

Ο Σπύρος και η Μιρέλα φοράνε τα καλά τους, από μέσα βέβαια φοράνε μαγιό, και παίρνουν τους δρόμους.

Αυτή του λέει «Mίλα ρε», αυτός της λέει «Θα ‘θελα να ‘μαι αθλητικός» και βάζουν «Λίγο χρώμα» τραγουδώντας παρέα το «Ω να σου».

Γενικά, πλέκουν με τα τραγούδια τους, κάτι που δεν πρόκειται να πάρει σχήμα χωρίς την παρέα σας, τα χαμόγελά σας και φυσικά, όπως είπαμε, τα μαγιό από μέσα, γιατί τα καλοκαίρια περνούν γρήγορα.

*Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 21.00 | Πλαζ Αρετσούς, Καλαμαριά | Εισιτήρια: 13€ | Προπώληση: viva.gr

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου Live στο Θέατρο Γης

thanasis-papkonstantinou-730x410.webp

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Γης για μία φθινοπωρινή συναυλία το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022, με μουσική συντροφιά την Μελίνα Κανά.

Τέσσερα χρόνια μετά τις κοινές εμφανίσεις με τον Σωκράτη Μάλαμα, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου επανήλθε στα μουσικά δρώμενα με τη λαχτάρα, οι μουσικές και τα τραγούδια, να μας υψώσουν πάνω απ’ τις κακοτοπιές, το μούδιασμα να παραχωρήσει τη θέση του στην ευφροσύνη, η νύχτα να γίνει πιο εύκολη κι η μέρα πιο ευοίωνη.

Συντελεστές: Δημήτρης Μυστακίδης: κιθάρα, λαούτο, τραγούδι Κωνσταντίνος Πιστιόλης: κλαρίνο, γκάϊντα, καβάλ, hang drum, τραγούδι Γιάννης Λίταινας: κιθάρα, λαούτο, τραγούδι Γιώργος Αγγελάκης: τρομπόνι, ακορντεόν Νίκος Δημηνάκης: Σαξόφωνα, φλάουτο, didgeridoo, πλήκτρα, beatbox Απόστολος Γιάγκος: πλήκτρα Λεωνίδας Κυρίδης: ηλεκτρικό μπάσο Φοίβος Άνθης: τύμπανα Κλήμης Πελοπίδας – Θεμιστοκλής Δημητρακόπουλος: Ηχοληψία Χρήστος Λαζαρίδης: Σχεδιασμός & χειρισμός φώτων Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου: Φροντιστής σκηνής

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς.

Στις ηχογραφήσεις, στις παραγωγές και στις συναυλίες του έχουν συμμετάσχει μεταξύ άλλων οι Γιάννης Αγγελάκας (φωνή), Σωκράτης Μάλαμας (φωνή), Μάρθα Φριντζήλα (φωνή), Γιώργος Μιχαήλ (φωνή), Γιάννης Χαρούλης (φωνή), Μπάμπης Παπαδόπουλος (κιθάρες), Γιώργος (Μπαντούκ) Αποστολάκης (κιθάρες, πλήκτρα, φυσαρμόνικα), Αλέξης Αποστολάκης (τύμπανα), Δημήτρης Μπασλάμ (κοντραμπάσσο), Δημήτρης Μυστακίδης (κιθάρα, λαούτο, τζουράς), Φώτης Σιώτας (φωνή, βιολί, πλήκτρα), Παντελής Στόικος (τρομπέτα, καβάλ), Φλώρος Φλωρίδης (πνευστά), Κώστας Παρίσης (κιθάρες), Τάσος Μισυρλής (τσέλο), Μιχάλης Χανιώτης (μπουζούκι), Florian Micuta (πλήκτρα), Κώστας Θεοδώρου-Dine Doneff (κόντρα μπάσο, κρουστά), Ματούλα Ζαμανη(φωνή), Μελίνα Κανά (φωνή).

*Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 21.00 | Θέατρο Γης | Εισιτήρια: Γενική είσοδος 15€ | Προπώληση: viva.gr

Η Ελένη Βιτάλη Live παρέα με τους Τζουμ στο Ocean Club

vitali.jpg

Η Ελένη Βιτάλη μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες τραγουδίστριες έρχεται στο Ocean Club στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022, με τη μουσική συντροφιά των Τζουμ.

Από τις πιο σπουδαίες φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής, με περισσότερα από πενήντα χρόνια ιστορίας στο ελληνικό τραγούδι, δημιουργός διαχρονικών τραγουδιών και εξαιρετική ερμηνεύτρια μεγάλων επιτυχιών της ελληνικής δισκογραφίας, συνεχίζει τις εμφανίσεις της παρέα με τους δυναμικούς και ανατρεπτικούς ΤΖΟΥΜ στις ενορχηστρώσεις!!!

Τραγουδά για τον έρωτα, την αγάπη για τη ζωή, τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία αλλά και άλλων μεγάλων Ελλήνων τραγουδοποιών.

Με την μοναδική φωνή της θα μας παρασύρει να τραγουδήσουμε κι εμείς μαζί της σε μια βραδιά που θα ξεπεράσει τις κοινωνικές αποστάσεις, θα μας ενώσει και θα μας φέρει κοντά που τόσο έχουμε τόσο ανάγκη.

Η δισκογραφία της Ελένης Βιτάλη ξεκινά από το 1973, δίπλα στη Σωτηρία Μπέλου, όταν πήρε μέρος και στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης.

Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους συνθέτες λαϊκών τραγουδιών, ηχογράφησε ρεμπέτικα , δημοτικών και παλιά λαϊκά τραγούδια, ενώ οι συνεργασίες της από το χώρο του έντεχνου συμπεριλαμβάνουν ονόματα των: Μίκης Θεοδωράκης, Σταμάτης Σπανουδάκης, Νότης Μαυρουδής, Σπύρος Σαμοΐλης, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιώργος Ανδρέου, Αντώνης Μιτζέλος, Σταμάτης Κραουνάκης, Γιώργος Σταυριανός, Νίκος Πορτοκάλογλου κ.ά

*Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 21:00 | Ocean Club, Νεάπολη | Εισιτήρια: 15€ | Προπώληση: ticketservices.gr

Ο Gus G & οι Firewind Live στο Principal Club Theater

gusg.jpg

Ο Gus G και οι Firewind επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος, στο Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022.

Τα πέντε χρόνια που πέρασαν από την τελευταία φορά που οι Firewind ισοπέδωσαν το Principal Club Theater είναι πάρα πολλά. Ήρθε όμως πάλι η ώρα!

Μετά την αμερικάνικη περιοδεία τους και τα καλοκαιρινά φεστιβάλ της Ευρώπης, o Gus G και οι Herbie Langhans (Avantasia, Seventh Avenue), Jo Nuñez (ex Kamelot) και Petros Christo, επιστρέφουν στην αγαπημένη τους πόλη, για ένα μοναδικό επετειακό και καταιγιστικό show το οποίο θα καλύψει όλη την πορεία του group, από το “Between Heaven and Hell”, μέχρι το πρόσφατο album “Firewind”!

Ο Κώστας Καραμητρούδης, περισσότερο γνωστός ως Gus G. είναι Έλληνας αναγνωρισμένος μουσικός και κιθαρίστας της heavy-metal. Ο Gus G είναι γνωστός κυρίως λόγω της συνεργασίας του με τον Ozzy Osbourne αλλά και του προσωπικού του συγκροτήματος Firewind. Έχει παίξει επίσης με τους Mystic Prophecy, Nightrage, Arch Enemy και Dream Evil. Ο Gus G. συνεργάζεται με την εταιρεία Jackson η οποία διαθέτει ‘Gus G’ signature μοντέλα.

Λίγο πριν τα 30 μπήκε στην μπάντα του θρυλικού ηγέτη των Black Sabbath, λίγο μετά τα 30 βρέθηκε με το γκρουπ του στην κορυφή του IFPI chart πάνω από τον Justin Bieber.

Είναι ένας από τους νεότερους μουσικούς του metal που έχει φτάσει σε μεγάλο επίπεδο στην κιθαριστική τεχνική. Στα 18 του χρόνια, έφυγε από την Ελλάδα για να γραφτεί στο διάσημο μουσικό κολέγιο του Berklee, στη Βοστόνη. Μερικές εβδομάδες αργότερα, εγκατέλειψε τις σπουδές του και ξεκίνησε να δουλεύει προσπαθώντας να γίνει αναγνωρίσιμος στο χώρο της metal μουσικής. 

Την περίοδο που ήταν στο Berkley, συναντήθηκε με τον Joe Stump, τον οποίο αναγνωρίζει ως μία από τις μεγαλύτερες επιρροές του.

*Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 20.00 | Principal Club Theater | Εισιτήρια: 13€ -18€ | Προπώληση: viva.gr

Η ΚΟΘ στο Μέγαρο: Συναυλία-Αφιέρωμα στον Κάρολο Τρικολίδη

df71a4dg.jpg

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης διοργανώνουν συναυλία αφιέρωμα στον Κάρολο Τρικολίδη, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022.

Το πρόγραμμα της συναυλίας:

-F. Schubert: Συμφωνία αρ.8 σε Σι ελάσσονα, D.759 (‘Ημιτελής’) -R. Strauss: Θάνατος και Εξαΰλωση, έργο 24 -R. Strauss: Όταν πάω για ύπνο’ και ‘Στο φως του δειλινού’ από τα ‘Τέσσερα τελευταία τραγούδια’ για σοπράνο και ορχήστρα

Συντελεστές: Μαριάνα Μποζαπαλίδου Δημοσιογραφική επιμέλεια – αφήγηση Σοφία Κυανίδου Σοπράνο Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης Χάρης Ηλιάδης Διεύθυνση Ορχήστρας Βλαδίμηρος Συμεωνίδης Διεύθυνση Ορχήστρας

Βιογραφικά συντελεστών:

Μαριάνα Μποζαπαλίδου

Με Πτυχίο (BMus) και Μεταπτυχιακό (MMus) από το King’s College του Λονδίνου στον τομέα της Συστηματικής Μουσικολογίας και Διδακτορικό από την Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ. στο καινοτόμο γνωστικό αντικείμενο της Μαθηματικής Μουσικής με θέμα διατριβής Αυτόματα και Σειριακές Μηχανές στη Μουσική, η Μαριάνα Μποζαπαλίδου έχει δημοσιεύσει σε ερευνητικά περιοδικά παγκοσμίου κύρους όπως το “Journal of Mathematics and Music”, το “Brazilian Journal of Music and Mathematics” (MusMat Journal), το “Fuzzy Sets and Systems”, το “Springer Proceedings in Mathematics & Statistics book series” και το “Mus-e-journal”.

Επίσης, είναι πιανίστα με Δίπλωμα Σολίστ, έχοντας αποφοιτήσει στα 19 της από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και την τάξη της Άννας- Τσίτσα Κούνιο με Α’ βραβείο για εξαιρετική ερμηνεία.

Έχει διδάξει επί σειράν ετών θεωρία της μουσικής, καλλιέργεια ακοής και σολφέζ και πιάνο στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το μεταπτυχιακό τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Ξάνθης και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς, ενώ εργάζεται ως μουσικολόγος στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Σοφία Κυανίδου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Β. Τσαμπαλή). Συνέχισε σπουδές στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης με τους Ε. Καρούσο (τραγούδι), λιντ ορατόριο με τον Kurt Equiluz και Κουρτ Μαλμ (Σχολή Όπερας).

Έχει συνεργαστεί με τη Λυρική Σκηνή – Φιορντιλίτζι, Αντωνία, Μικαέλα, Ηχώ, Κυρά, Γερτρούδη, Κοντέσα κ.ά.-, με την Ελληνική Πειραματική Όπερα – Φιντέλιο (Λεωνόρα), Ιφιγένεια εν Ταύροις-, Medora -Il Corsaro και Lucrezia I due Foscari του G.Verdi, με το ΜΜΑ, με την Όπερα Δωματίου Αθηνών, την Όπερα Θεσσαλονίκης, το Wiener Opern Theater, το συγκρότημα προκλασικής μουσικής Le Monde Classique και με άλλους ανεξάρτητους φορείς.

Χάρης Ηλιάδης

Ο Χάρης Ηλιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1972. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής και Δραματικής Τέχνης Mozarteum στο Salzburg της Αυστρίας, με καθηγητές τους Michael Gielen και Dennis Russell Davies, από όπου αποφοίτησε το 1997 με το Δίπλωμα μαέστρου και τον ακαδημαϊκό τίτλο Magister Artium.

Το 1994 έλαβε μέρος ως ενεργό μέλος στο σεμινάριο μαέστρων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Debrecen Ουγγαρίας, όπου τιμήθηκε με το “Βραβείο Προωθήσεως Νέων Μαέστρων”, στο οποίο περιελήφθη πρόσκληση για μία συναυλία.

Από τον Ιούνιο του 2001 κατέχει τη θέση του αρχιμουσικού της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Εκτός από τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της ορχήστρας έχει οργανώσει και εμφανίσεις της σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Βλαδίμηρος Συμεωνίδης

Ο Βλαδίμηρος Συμεωνίδης (γ. 1972) ανήκει στους πλέον δραστήριους Έλληνες μαέστρους της γενιάς του. Έχει συνεργαστεί με πολυάριθμα μουσικά σύνολα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η Ορχήστρα της Αυστριακής Ραδιοφωνίας (R. S. O. Wien), η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σόφιας, οι Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, τα σύνολα σύγχρονης μουσικής Klangforum Wien, die reihe, dissonArt και Εrgon Ensemble, η Ορχήστρα του Κονσερβατορίου της Ουτρέχτης, η Sinfonietta Beograd, η Παιδική Χορωδία της Βιέννης (Wiener Sängerknaben), η Καμεράτα, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου κ.ά. Διηύθυνε παραγωγές όπερας και μπαλέτου στην Εθνική Λυρική Σκηνή και ηχογράφησε για την Ελληνική και την Αυστριακή Ραδιοφωνία, καθώς και για τη διεθνή δισκογραφική εταιρεία NAXOS.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης (Δίπλωμα Διεύθυνσης Ορχήστρας [Mag. Artium] από την τάξη του Uros Lajovic και Δίπλωμα Σύνθεσης [Mag. Artium] από την τάξη του Erich Urbanner), του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., καθώς και της τάξης ανώτερων θεωρητικών του Χρήστου Σαμαρά. 

*Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 21:00 | Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης– Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1 | Εισιτήρια: από 5€ | Προπώληση: Goldmall.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα