Διεθνή

Η Κομισιόν ζητά έλεγχο στη θέρμανση ενόψει δύσκολου χειμώνα

Υποστηρίζουν ότι αν μειωθεί κατά ένα βαθμό Κελσίου, η ΕΕ θα εξοικονομήσει 7% ενέργεια.

Parallaxi
η-κομισιόν-ζητά-έλεγχο-στη-θέρμανση-εν-909047
Parallaxi

‘Έκκληση στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εξοικονομήσουν ενέργεια ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται απεύθυνε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μέσα από μια σειρά αναρτήσεών της στο Twitter, με φόντο τις νέες ρωσικές απειλές για αύξηση των τιμών στο φυσικό αέριο.

Παρουσιάζοντας μέρος των ενεργειακών μέτρων που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η φον ντερ Λάιεν, επεσήμανε πως εάν οι πολίτες της ΕΕ χαμηλώσουν τη θέρμανσή τους τον χειμώνα κατά 1 βαθμό Κελσίου, τότε αυτό θα βοηθήσει την ΕΕ να εξοικονομήσει περίπου 7% στη χρήση ενέργειας για ένα χρόνο.

«Η μείωση της θερμοκρασίας στη θέρμανση ενός σπιτιού κατά μόλις 1 βαθμό Κελσίου μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 7% της ενέργειας κατά τη διάρκεια ενός έτους», έγραψε.

Επεσήμανε ακόμα ότι «εντυπωσιακά αποτελέσματα» στην εξοικονόμηση ενέργειας δίνει και η μικρή αύξηση της θερμοκρασίας κατά την ψύξη των δωματίων τους καλοκαιρινούς μήνες, σημειώνοντας ότι «έξυπνοι τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας εφαρμόζονται σε όλη την ΕΕ».

Η φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε ακόμα και στις ενέργειες εξοικονόμησης που ακολουθεί στα δικά της κτίρια η Κομισιόν: «Για παράδειγμα, απενεργοποιούμε τη θέρμανση και την ψύξη στα περισσότερα κτίρια 1 ώρα νωρίτερα από ό,τι πριν, εξοικονομώντας το 3% της ετήσιας χρήσης ενέργειας. Επίσης, κλείνουμε ορισμένα κτίρια για το καλοκαίρι και διευκολύνουμε την εξ αποστάσεως εργασία».

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα