Διεθνή

Η Ρωσία καλεί την Ευρώπη να αποφύγει το πλαφόν στο αέριο

«Η Ευρώπη θα χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια της» δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ

Parallaxi
η-ρωσία-καλεί-την-ευρώπη-να-αποφύγει-το-899034
Parallaxi

Μπορεί η Σύνοδος υπουργών Ενέργειας της ΕΕ για την ενεργειακή κρίση και την επιλογή του πλαφόν στο φυσικό αέριο να μην κατέληξε σε μέτρα, ωστόσο η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα έσπευσε σε νέα προειδοποίηση προς την Ευρώπη.

Όπως δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου θα έχει ως τίμημα να χάσουν οι Ευρωπαίοι το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

«Το σύνολο των χωρών της Δύσης δεν κατανοεί ότι η επιβολή πλαφόν στην τιμή των ρωσικών ορυκτών θα έχει συνέπειες», είπε η Μαρία Ζαχάροβα απευθυνόμενη και στην ομάδα των ισχυρών οικονομιών G7 που εξετάζει το ίδιο μέτρο και για την τιμή του ρωσικού πετρελαίου.

Είχαν προηγηθεί οι απειλές του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι θα διακόψει τον ενεργειακό εφοδιασμό εάν επιβληθεί πλαφόν.

«Η Δύση θα παγώσει σαν ουρά λύκου σε διάσημο ρωσικό παραμύθι», είχε δηλώσει ο Πούτιν. Αναφερόμενος ειδικά στην Ευρώπη σχετικά με την επιβολή πλαφόν, μίλησε για ανοησία και είπε ότι η Ρωσία δεν θα τηρήσει τα συμβόλαια σε φυσικό αέριο, πετρέλαιο, άνθρακα, πετρέλαιο θέρμανσης, εάν υπάρξουν πολιτικές αποφάσεις αντίθετες με τους όρους.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα