Θεσσαλονίκη

Η πιο όμορφη στάση του ΟΑΣΘ στην πόλη

Η δύναμη της φύσης φρόντισε γι' αυτό

Γιώργος Τσιτιρίδης
η-πιο-όμορφη-στάση-του-οασθ-στην-πόλη-917158
Γιώργος Τσιτιρίδης

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αποκατάστασή τους οι περισσότερες στάσεις των αστικών λεωφορείων στην πόλη ήταν και παραμένουν βανδαλισμένες. 

Κάδοι που απουσιάζουν, ξηλωμένα παγκάκια, αφίσες και κάθε λογής ανακοινώσεις, σπασμένα τζάμια και γκράφιτι. Υπάρχει όμως μια στάση που η ίδια η δύναμη της φύσης την σκέπασε μετατρέποντας την στην πιο όμορφη και σκιερή στάση της πόλης. 

Την συναντάμε στην οδό Παπαναστασίου 21 ακριβώς έξω από το κτήριο του πρώην Ρώσικου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (γνωστό και ως Δημόσιο Μαιευτήριο) σημερινό Ιστορικό αρχείο Μακεδονίας και φέρει την ονομασία του Ευκλείδη που βρίσκεται μερικά μέτρα παρακάτω. Πριν τη διάνοιξη της οδού Αλ. Παπαναστασίου υπήρχε μια μεγάλη μαρμάρινη σκάλα που οδηγούσε στην είσοδο του κτιρίου. 

img-9732.JPG

Για τη διάνοιξη του δρόμου τμήμα του οικοπέδου, στο οποίο είναι χτισμένο το κτίριο, απαλλοτριώθηκε και καταστράφηκε η αρχική σκάλα και η περίφραξη του οικοπέδου. 

img-9729.JPG

Αντί γι’ αυτά, σήμερα υπάρχει ένας ψηλός τοίχος ο οποίος κρύβει το κτήριο από τους διαβάτες, στον οποίο όμως με τα χρόνια έχει αναπτυχθεί κατά μήκος του ένα αναρριχητικό φυτό που αφέθηκε να τον σκεπάσει αλλά και να καλύψει την στάση η οποία τυλιγμένη πλέον στο πράσινο προσφέρει εκτός από σκιά μια διαφορετική εικόνα σε αυτό που μέχρι σήμερα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις στάσεις του ΟΑΣΘ.

img-9730.JPG
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα