Διεθνή

Ινδία: Πτήση τρόμου με τουλάχιστον 15 τραυματίες

«Ήταν ένας εφιάλτης, σκίστηκαν οι ζώνες μας»

Parallaxi
ινδία-πτήση-τρόμου-με-τουλάχιστον-15-τρ-928452
Parallaxi

Σε «εφιάλτης» μετατράπηκε το αεροπορικό ταξίδι με αφετηρία την Ινδία, για πολλούς επιβάτες.

Τραυματίστηκαν τουλάχιστον 15 άτομα μετά από αναταράξεις στον αέρα που ταρακούνησαν αεροσκάφος με προορισμό τη Δυτική Βεγγάλη, αναποδογυρίζοντας αποσκευές και προκαλώντας ανησυχία στους επιβάτες.

Μεταξύ των επιβατών που επέβαιναν στην πτήση SG 945 της SpiceJet, η οποία εκτελούσε δρομολόγιο από τη Βομβάη, επικράτησε πανικός, αφού κατά την κάθοδο στο αεροδρόμιο Kazi Nazrul Islam στην πόλη Durgapur, βρέθηκε σε μια βορειοδυτική καταιγίδα (συνηθισμένη καταιγίδα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στις ανατολικές ακτές της Ινδίας).

Κομμάτια αποσκευών έπεσαν από τους υπερυψωμένους θαλάμους, τραυματίζοντας αρκετούς επιβάτες. Βίντεο που καταγράφηκαν από το εσωτερικό της πτήσης έδειχναν τραυματίες, εμφανώς τρομοκρατημένους, δεμένους στα καθίσματά τους, ενώ ποτήρια, μπουκάλια νερού και άλλα αντικείμενα παρέμεναν διάσπαρτα στο πάτωμα.

Μια λάμπα είχε ξεκολλήσει και κρεμόταν από το ταβάνι, ενώ το πλήρωμα καμπίνας προσπαθούσε να καθησυχάσει τους επιβαίνοντες.

Το αεροπλάνο κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια Ωστόσο, η πτήση με 188 επιβάτες κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο. Όλοι οι τραυματισμένοι επιβάτες βρίσκονται πλέον εκτός κινδύνου και σε σταθερή κατάσταση.

Ένας από τους επιβάτες δήλωσε ότι η πτήση αντιμετώπισε τρεις ισχυρούς κραδασμούς κατά την προσγείωση, οι οποίοι ήταν παρόμοιοι με αυτούς ενός αυτοκινήτου που προσκρούει σε προφυλακτήρα.

«Είχαμε φορέσει τις ζώνες ασφαλείας. Οι ζώνες σκίστηκαν κατά την πρόσκρουση. Χτυπήσαμε στα καθίσματά μας», ανέφερε ο ταξιδιώτης σύμφωνα με το India Today.

Ο Vishal K Patel, ο οποίος δήλωσε ότι βρισκόταν στην πτήση, πρόσθεσε ότι «ήταν ένας εφιάλτης».

«Ευτυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι συμπεριφέρθηκαν καλά στην κρίση και ήταν τυχεροί που επέζησαν», είπε.

Τί ανέφεραν οι Αρχές της Ινδίας για το περιστατικό Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία ρυθμίζει τον τομέα της πολιτικής αεροπορίας της Ινδίας, διέταξε τη Δευτέρα έρευνα για το περιστατικό.

«Ορισμένοι από τους επιβάτες υπέστησαν τραύματα στο κεφάλι και τους έγιναν ράμματα, ενώ ένας επιβάτης δήλωσε ότι υπέστη τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη από το ατύχημα.

Αποστέλλουμε ομάδες για ρυθμιστική έρευνα, ενώ αναμένονται οι ιατρικές εκθέσεις των τραυματισμένων επιβατών», δήλωσαν αξιωματούχοι του ρυθμιστικού φορέα, σύμφωνα με το NDTV.

Εν τω μεταξύ, η αεροπορική εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τη λύπη της για την τρομακτική εμπειρία.

«Την 1η Μαΐου, το αεροσκάφος Boeing B737 της SpiceJet που εκτελούσε την πτήση SG-945 από τη Βομβάη προς το Durgapur αντιμετώπισε σοβαρές αναταράξεις κατά τη διάρκεια της καθόδου, οι οποίες δυστυχώς είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μερικών επιβατών. Κατά την άφιξη του αεροσκάφους στο Durgapur παρασχέθηκε άμεση ιατρική βοήθεια», αναφέρεται.

Τον περασμένο μήνα, ένα αεροσκάφος της SpiceJet προσέκρουσε σε στύλο στο αεροδρόμιο του Δελχί κατά τη διάρκεια της απώθησης, με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα φτερά του.

Μετά το περιστατικό, οι πιλότοι, ένας μηχανικός συντήρησης του αεροσκάφους και οι χειριστές του push back αποσύρθηκαν από το αεροπλάνο εν αναμονή της έρευνας.

Πηγη – iefimerida

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα