Κινηματογράφος

Jurassic Park: Η αφετηρία ενός από τα διασημότερα Franchises

Ας θυμηθούμε την σειρά ταινιών, με αφορμή την επέτειο των 29 χρόνων από την κυκλοφορία της, καθώς και την νέα ταινία της που παίζει στους κινηματογράφους!

Parallaxi
jurassic-park-η-αφετηρία-ενός-από-τα-διασημότερα-franc-914804
Parallaxi

Σαν σήμερα, 29 χρόνια πριν, βγήκε το Jurassic Parκ, η πρώτη ταινία ενός τεράστιου και επιτυχημένου franchise που συνεχίζει να μας προκαλεί ενθουσιασμό με τις ταινίες του μέχρι και σήμερα. 

Φυσικά, πιο πρόσφατη προσθήκη της σειράς αποτελεί το Jurassic World: Dominion, έκτη και τελευταία στο σερί των ταινιών, έχοντας κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Η ταινία φέρνει πίσω στην οθόνη τους πολυαγαπημένους ηθοποιούς της πρώτης ταινίας, Sam Neill, Laura Dern και Jeff Goldblum, οι οποίοι μας εισήγαγαν εξ’ αρχής στον μαγικό κόσμο των δεινοσαύρων. To Dominion διαδραματίζεται τέσσερα χρόνια μετά τα γεγονότα του Jurassic World: Fallen Kingdom, όπου οι δεινόσαυροι ζουν πια μαζί με τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το ανθρώπινο είδος πολεμάει για την επιβίωση του και η ερώτηση είναι εάν οι άνθρωποι θα παραμείνουν τα κορυφαία αρπακτικά σε έναν πλανήτη όπου τα πιο επικίνδυνα πλάσματα της ιστορίας ζουν ελεύθερα.

jurassic-park.png

Το Franchise ξεκίνησε ο Steven Spielberg, ένας από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες ταινιών επιστημονικής φαντασίας και περιπέτειας, σκηνοθετώντας τις δύο πρώτες ταινίες Jurassic Park και The Lost World: Jurassic Park. Την θέση του αντικατέστησε ο Joe Johnston, για την τρίτη ταινία της τριλογίας, ο οποίος είναι γνωστός για την καριέρα του ως σχεδιαστής οπτικών εφέ.

Η σειρά επανήλθε το 2015 με την sequel τριλογία Jurassic World. Την πρώτη ταινία, Jurassic World, σκηνοθέτησε ο Colin Trevorrow, ενώ η δεύτερη ταινία, Jurassic World: Fallen Kingdom, άλλαξε χέρια και σκηνοθετήθηκε από τον J.A. Bayona. Ωστόσο, ο Trevorrow επέστρεψε για την τελευταία ταινία της τριλογίας.

Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Michael Crichton (1990), με την πρώτη ταινία να διηγείται την ιστορία ενός θεματικού πάρκου δεινοσαύρων, απομονωμένο σε ένα νησί, όπου οι δεινόσαυροι αποδρούν, μετά από μία διακοπή ρεύματος. Οι παλαιοντολόγοι Grand και Dr. Ellie Sattler, μαζί με τον θεωρητικό Malcolm που έχουν επισκεφθεί το πάρκο για δουλειά, προσπαθούν να βγουν ζωντανοί, τρέχοντας από τα δόντια των επικίνδυνων απαρτικών.

jurassic-park2.png

Το Jurassic Park αποτέλεσε το πρώτο live-action πρότζεκτ που ενσωμάτωσε CGI και μηχανοκίνητες φιγούρες, έχοντας δεχθεί πλήθος επαίνων. Η ταινία βρίσκεται στην 31η θέση των ταινιών με τις μεγαλύτερες εισπράξεις, ενώ τα sequel της, έχουν γνωρίσει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, με το Jurassic World να φτάνει την 7η θέση και το Jurassic World: Fallen Kingdom να ακολουθεί πίσω του, στην 16η θέση.

Μετά από την αξεπέραστη επιτυχία των prequel, περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τι θα συμβεί στο τελευταίο μέρος της ιστορίας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα