Ελλάδα

Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Κυριακή

Αφρικανική σκόνη στα νότια.

Parallaxi
καιρός-τοπικές-βροχές-και-σποραδικές-924516
Parallaxi

Την Κυριακή σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις και άστατος καιρός. 

Τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας θα πυκνώσουν, δίνοντας όμβρους ή βροχές κατά τόπους και λίγες σποραδικές καταιγίδες. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης προς τη χώρας μας, ιδιαίτερα στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 24, στην Ήπειρο από 8 έως 28 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 26 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 24 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-6 Μποφόρ και στο Ιόνιο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 Μποφόρ.

Στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή παροδικές βροχές. Ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-4 Μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα