Life

Καλοκαιρινοί έρωτες: Γιατί είναι οι καλύτεροι και πώς να τους προσεγγίσουμε

8 λόγοι που οι καλοκαιρινές σχέσεις είναι οι καλύτερες και το top-10 του καλοκαιρινού φλερτ

Σόνια Ταλαντινού
καλοκαιρινοί-έρωτες-γιατί-είναι-οι-κα-928398
Σόνια Ταλαντινού

Το ένδοξο καλοκαίρι είναι εδώ! Με τις ζεστές, αποπνικτικές ημέρες και τις μεγάλες του νύχτες. Η κατεξοχήν εποχή για φλερτ κι έρωτα. Η διάθεση ανεβαίνει, οι άμυνες πέφτουν. 

Ειδικά φέτος, που όλοι διψάνε ακόμα περισσότερο για λίγη ανθρώπινη σύνδεση, μετά τους περιορισμούς των τελευταίων ετών. 

Πριν κατευθυνθείτε στα μπαρ και τις παραλίες και αρχίσετε να «σκανάρετε» κόσμο, μερικά data μπορεί να σας φανούν χρήσιμα.

Οι έρευνες υποστηρίζουν πως τα αρχικά στάδια ενός ρομάντζου επηρεάζονται πολύ από το πλαίσιο και τους κοινωνικούς κανόνες. Αυτό σημαίνει ότι όταν εκφράζουμε ερωτικό ενδιαφέρον, ακολουθούμε αυτό που μας κάνει να νιώθουμε άνετα. Για κάποιον αυτό μπορεί να σημαίνει φλερτ σ’ ένα νυχτερινό μαγαζί, για άλλον, μια διαδικτυακή γνωριμία. Έχουμε την τάση να ενεργούμε διαφορετικά, ανάλογα με το πού βρισκόμαστε και με ποιον. Αυτό εξηγεί και το γιατί είμαστε περισσότερο διατεθειμένοι να εμπλακούμε σε μια περιστασιακή σχέση στις διακοπές. Τα καλοκαιρινά ειδύλλια συμβαίνουν μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και το συνηθισμένο συμπεριφορικό μας μοτίβο. Οι άνθρωποι αισθάνονται λιγότερο συνεσταλμένοι το καλοκαίρι και είναι πρόθυμοι να ζήσουν νέες εμπειρίες.

Τα καλοκαιρινά φλερτ τείνουν να είναι σύντομα, αλλά πιο έντονα. Κι αυτό γιατί ο χρόνος είναι περιορισμένος. Συχνά, έχουν ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, όπου οι άνθρωποι θα αποκαλύψουν γρήγορα προσωπικές πληροφορίες, θα αποκτήσουν άμεσα σωματική οικειότητα, ενώ το σεξ θεωρείται αναπόφευκτο κομμάτι της διαδικασίας. Τα ειδύλλια αυτά επιτρέπουν τα ραντεβού χωρίς δέσμευση. Αυτή είναι μια ελκυστική επιλογή, αν θέλετε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες απόρριψης ή απογοήτευσης ή απλά σας αρέσει να φλερτάρετε for fun. Το σημαντικότερο όλων είναι ο καθένας να ξέρει τι ψάχνει και να γνωρίζει εκ των προτέρων τι τον περιμένει.

Μεγάλες προσδοκίες

Ανεξάρτητα από το αν τα ειδύλλια αυτά θεωρούνται περιστασιακά, η εμπειρία δείχνει ότι οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις γνωριμίες για να «δοκιμάσουν» τους συντρόφους αν είναι κατάλληλοι για κάτι μακροχρόνιο. Έρευνες δείχνουν πως οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη σημασία στις φιλικές πτυχές των περιστασιακών σχέσεων, ενώ οι άνδρες ενδιαφέρονται κυρίως για casual σεξ. Έτσι, για τις single που αναζητούν μια σοβαρή δέσμευση, ένα περιστασιακό καλοκαιρινό ειδύλλιο μπορεί να αποβεί συναισθηματικά επώδυνο. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε από την αρχή και οι δυο τις επιθυμίες σας.

Let’s talk about sex

Ανεξάρτητα από το αν είστε διακοπές ή όχι, είναι σημαντικό να μιλάτε για τις προσδοκίες σας σχετικά με το περιστασιακό σεξ, ώστε να είναι ασφαλές και συναινετικό. Οφείλετε, επίσης, να είστε ειλικρινείς αν θέλετε απλώς να διασκεδάσετε και δεν ποντάρετε σε μια δέσμευση. Οι διακοπές είναι μια περίοδος γεμάτη ευκαιρίες για πειραματισμό. Όμως, η εκ των προτέρων διαχείριση των προσδοκιών είναι αυτή που θα καθορίσει το πόσο καλά θα περάσετε. Πρέπει να είστε σε θέση να αναλάβετε την ευθύνη των επιλογών σας με διορατικότητα για το τι θέλετε και χρειάζεστε και το πιο σημαντικό, να μπορείτε να χειριστείτε συναισθηματικά -όσο το δυνατόν καλύτερα- κάθε στιγμή.

8 λόγοι που οι καλοκαιρινές σχέσεις είναι οι καλύτερες

  1. Δε χρειάζεται να αγχώνεστε για το πρόγραμμα: Το καλοκαίρι είναι εύκολο να βρείτε υπέροχες ιδέες για ραντεβού. Μπορείτε απλώς να πάτε μια βόλτα στο νησί, να κανονίστε ένα ποτό, να καθίσετε στην αμμουδιά και να δείτε παρέα την ανατολή του ήλιου.

2. Το σεξ είναι καυτό: Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η αύξηση της ηλιοφάνειας προκαλεί το σώμα να παράγει ντοπαμίνη, σεροτονίνη -παράλληλα αυξάνονται και οι σεξουαλικές ορμές- και την ορμόνη MSH, που τονώνει τη διάθεση. Επίσης, εξαιτίας του ότι ντυνόμαστε πιο ελαφριά, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα σεξουαλικής διέγερσης. «Ο χρόνος που αφιερώνετε σε κάποιον αυξάνει την έλξη -σε μια τάξη, στον χώρο εργασίας κλ.π.», εξηγεί η Catherine Sanderson, καθηγήτρια Ψυχολογίας και συγγραφέας και συμπληρώνει: «Οι άνθρωποι, όμως, αισθάνονται ακόμα πιο ελεύθεροι να συμμετάσχουν σε ρομαντικές ή σεξουαλικές εμπειρίες όταν κάνουν “διάλειμμα” από την καθημερινή τους ζωή».

3. Μπορείτε να μοιραστείτε άφθονο και χαλαρό χρόνο: Σε μια καλοκαιρινή σχέση περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί, με μια διάθεση ανεμελιάς. Κι αυτό είναι καλό, καθώς έτσι μπορείτε να καταλάβετε αν σας αρέσει πραγματικά αυτό το άτομο.

4. Γνωρίζετε τους φίλους τους νωρίς: Λόγω της όλης ατμόσφαιρας, είναι πιο εύκολο να έρθουν οι παρέες κοντά κι έτσι να διαπιστώσετε πώς είναι η κοινωνική του συμπεριφορά.

5. Μερικές φορές, δεν πειράζει που είναι απλώς ένα φλερτ: Οι ζωές των ανθρώπων είναι πιο χαλαρές το καλοκαίρι κι επανέρχονται τον Σεπτέμβριο. Αν, όμως, ζήσατε κάτι όμορφο, μπορείτε να το συζητήσετε και να συμφωνήσετε ότι απλά προχωράτε μπροστά, ο καθένας μόνος του.

6. Πλασάρετε καλύτερα με τον εαυτό σας: Λίγο το μαύρισμα, λίγο η γυμναστική και λίγο η διάθεση, η αυτοπεποίθηση για το σώμα και γενικότερα την εμφάνισή σας αυξάνεται το καλοκαίρι. Έτσι, νιώθετε ακόμα πιο απελευθερωμένοι να το ζήσετε όπως του αρμόζει.

  1. Μπορείτε να ερωτευτείτε ανά πάσα στιγμή. Όταν μπαίνει το καλοκαίρι, όλοι θέλουν να ξεκινήσουν κάτι, ιδιαίτερα οι singles. Και είναι ευκολότερο, καθώς, η κοινωνική δραστηριότητα είναι εντονότερη αυτήν την εποχή. «Οι άνθρωποι, για παράδειγμα, ασκούνται περισσότερο το καλοκαίρι κι αυτό μπορεί από μόνο του μπορεί να αυξήσει τα συναισθήματα διέγερσης, τονίζουν οι επιστήμονες.

  2. Δε χρειάζεται να αναρωτιέστε. «Οι καλοκαιρινοί έρωτες γοητεύουν επειδή δε συνοδεύονται από πολύπλοκα συναισθήματα -συνήθως προσφέρουν χαρά. Δε χρειάζεται να αναρωτιέστε: “Πού πάει αυτό;”, “Είναι ο κατάλληλος;”, εξηγεί η ψυχολόγος και sex therapist Dr Jane Greer. Σε βρίσκει ακαριαία, όλα είναι εβαπορέ και συγκεντρωμένα χρονικά και ξέρετε ήδη τι πρόκειται να συμβεί -τουλάχιστον τις περισσότερες φορές».

Top 10 του καλοκαιρινού φλερτ

Το πετυχημένο φλερτ είναι η τέχνη του να εκφράζεις ανοιχτά τον εαυτό σου και να προκαλείς το αντικείμενο της προσοχής σου. Αν θέλετε να είστε πραγματικά αποτελεσματικοί, να είστε αυθεντικοί. 10 συμβουλές που ίσως βοηθήσουν…

  1. Είτε στο μπαρ, είτε στο εστιατόριο ή στο καράβι, επιλέξτε ένα εύκολα προσβάσιμο σημείο, ανοιχτό και φιλόξενο, κατάλληλο για να σας πλησιάσει κάποιος και να σας γνωρίσει.

  2. Αποφύγετε τις κοινότυπες ερωτήσεις τύπου «από που είσαι, τι κάνεις» κ.λπ. Προσθέστε μια σέξι καλοκαιρινή σπίθα με κάτι απροσδόκητο ή αστείο.

  3. Το ποιοτικό φλερτ γεννά περισσότερο ποιοτικό φλερτ. Ήτοι, εξασκήστε το. Φλερτάρετε συνέχεια με τα μάτια, μ’ ένα χαμόγελο όλους όσοι συναντάτε! Δημιουργήστε παιχνιδιάρικες, διασκεδαστικές αλληλεπιδράσεις από τη στιγμή που θα βγείτε από την πόρτα σας.

  4. Το cool δεν έχει χώρο στον ρομαντισμό και το πάθος. Οι αυθόρμητες εκφράσεις χαράς κι ενθουσιασμού είναι σέξι!

  5. Χρησιμοποιήστε τη γλώσσα του σώματος. Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε μ’ έναν γοητευτικό άγνωστο, κρατήστε το κεφάλι σας ανασηκωμένο, τους ώμους σε τετράγωνη θέση και την καρδιά σας… ανοιχτή.

  6. Βγείτε από την comfort zone σας και παραδεχτείτε περίεργες συνήθειες, επιθυμίες ή χαρακτηριστικά σας. Έτσι, θα πυροδοτήσετε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

  7. Το κίνητρο για όλους είναι η αγάπη. Μερικοί άνθρωποι έχουν περίεργους τρόπους να χειριστούν αυτήν την επιθυμία τους. Να συμπεριφέρεστε σε όλους με καλοσύνη, σεβασμό κι ευαισθησία. Αυτό θα δημιουργήσει μια αύρα γενναιοδωρίας που είναι πολύ πιο σέξι από οποιαδήποτε σνομπ αντίδραση.

  8. Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από το να σε παρατηρούν. Κάνοντας μια οξυδερκή παρατήρηση στο αντικείμενο της προσοχής σας θα δείξετε ότι το ξεχωρίσατε από το πλήθος.

  9. Ελέγχετε την παρόρμησή σας να παραποιείτε δεδομένα για τη ζωή και τον εαυτό σας. Το ψέμα θα αποκαλυφθεί και θα οδηγήσει στην απόρριψη. Φλερτάρετε, όντας όσο πιο αληθινοί γίνεται.

  10. Εάν το αντικείμενο του φλερτ σας δεν ανταποκρίνεται, μη σπαταλάτε ούτε λεπτό, παίρνοντάς το προσωπικά. Απλώς δεν ταιριάζετε. Μην αφήσετε την απόρριψη να μειώσει την επιθυμία σας για παιχνίδι. Αντίθετα, πάρτε μια βαθιά ανάσα και κατευθύνετε το βλέμμα σας προς μια νέα κατεύθυνση…

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα