Featured

Η καλύτερη ταινία – έκπληξη που θα βρεις αυτές τις μέρες στο Netflix

Και αξίζει να πατήσεις το play.

Κική Μουστακίδου
η-καλύτερη-ταινία-έκπληξη-που-θα-βρει-525899
Κική Μουστακίδου

Διαθέσιμες προς θέαση στο tablet, το κινητό, το laptop σου, οι προτάσεις του Netflix συχνά σου φανερώνουν μικρά αριστουργήματα στο δρόμο σου. Ακόμη και όταν ο αλγόριθμος δεν το επιτρέπει (ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 5 ταινίες «διαμάντια» που -ίσως- σου κρύβει ο αλγόριθμος του Netflix), έστω με λίγη παραπάνω αναζήτηση, μπορείς να ανακαλύψεις σπουδαία κινηματογραφικά έργα.

Κάτι τέτοιο ισχύει με το φιλμ κινουμένων σχεδίων (για μεγάλους) με τίτλο «Έχασα το σώμα μου» / ”I lost my body”. Κέρδισε το μεγάλο βραβείο στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ των Καννών, καθώς και μία σειρά άλλων βραβείων σε Φεστιβάλ ανά τον κόσμο, έρχεται από την Γαλλία και σου «στύβει» την καρδιά. Αυτή νομίζω είναι η καταλληλότερη μεταφορά για να εξηγήσει κανείς μέσα σε λίγες λέξεις το αποτύπωμα που σου αφήνει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 4 κωμικές σειρές -εγγυημένα καλές- που πρέπει να δεις στο Netflix

Στην ταινία του Ζερεμί Κλαπέν, που βασίζεται σε βιβλίο του Γκιγιόμ Λοράν, ένα κομμένο χέρι προσπαθεί να ενωθεί ξανά με το σώμα στο οποίο ανήκει. Αυτό το τέχνασμα, που έχει μακρινή αλλά υπαρκτή συγγένεια με ένα από τα ωραιότερα διηγήματα του Κορτάσαρ, μας εισάγει μοναδικά στη ζωή του νεαρού Ναουφέλ, που προσπαθεί να βρει τα πατήματά του έχοντας μείνει ορφανός σε μικρή ηλικία.

Μόνο σε μια animation ταινία, και μάλιστα κινηματογραφημένη με τόσο λυρικό και ποιητικό τρόπο, ένα κομμένο χέρι δεν μοιάζει μακάβριο, αλλά αντιθέτως αποκτά δική του υπόσταση και προκαλεί πλήθος συναισθημάτων στο κοινό.

Να την ψάξετε και να την δείτε οπωσδήποτε! Αξίζει!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Η ξεχασμένη ταινία στη λίστα του Netflix που με συγκλόνισε

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα