Διεθνή

Κιλιτσντάρογλου για Ερντογάν: Κάνει τον νταή – Δε μιλάει για νησιά υπό κατοχή

Σε ανταγωνισμό δηλώσεων εναντίον της Ελλάδας επιδίδονται οι πολιτικές δυνάμεις της Τουρκίας

Parallaxi
κιλιτσντάρογλου-για-ερντογάν-κάνει-τ-925374
Parallaxi

Σε έναν ανταγωνισμό δηλώσεων εναντίον της Ελλάδας επιδίδονται οι πολιτικές δυνάμεις της Τουρκίας σε μία προσπάθεια να προσεταιριστούν το εθνικιστικό ακροατήριο της χώρας.

Ενδεικτικές οι δηλώσεις του προέδρου του κόμματος της αντιπολίτευσης, του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος επιχειρεί να εμφανιστεί πιο επιθετικός από την Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Αθήνας κατηγορώντας τον τούρκο πρόεδρο για υποχωρήσεις.

«Είπαν στρατικοποιούν τα νησιά. Αυτό είναι ενάντια στη Συνθήκη της Λωζάνης. Δεν είπε λέξη. 

Τώρα κάνει τον νταή» ανέφερε ο Κιλιτσντάρογλου μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, για να προσθέσει ότι ο Ερντογάν δεν λέει τίποτα για νησια «υπό κατοχή».

«Έκανα μια ομιλία εδώ το 2017. Είπα ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 από τα νησιά του Αιγαίου. Του λέω ‘έχεις πάντα κάτι να πεις για ό,τι λέω. Λοιπόν, πες κάτι για αυτά τα νησιά’. Σου λέω ‘κάνε μια καθαρή πρόταση για τα νησιά υπό κατοχή’. Δεν μπόρεσε καν να αρθρώσει προτάσεις. Τώρα φέρεται διαφορετικά. Λέει πράγματα όπως ‘μην με εκνευρίζετε’, όχι ‘θα έρθω’ ή ‘θα φύγω’, ‘θα κάνω επιχείρηση στη Συρία’, κτλ. Αν είναι να κάνεις κάτι, κάνε το αδερφέ. Τι φωνάζεις; Ξέρω ότι δεν μπορείς, και το ξέρεις και εσύ» υποστήριξε ο Κιλιτσιντάρογλου.

Και συνέχισε με την αποστρατικοποίηση των νησιών λέγοντας ότι «όταν στρατιωτικοποιούνταν τα νησιά, σου είπαν οι καθηγητές, σου είπαν οι στρατιώτες, σου είπαν οι απόστρατοι αξιωματικοί, πολιτικοί. Είπαν στρατικοποιούν. Αυτό είναι ενάντια στη Συνθήκη της Λωζάνης’. Δεν έκανε ούτε ένα κιχ. Τώρα κάνει τον νταή».

Όσον αφορά το Κυπριακό, ο επικεφαλής της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε αναφερόμενος στο άτυπο δείπνο του ΝΑΤΟ που θα λάβει μέρος και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης: «Ξέρεις τι είναι πιο οδυνηρό; Δεν αναγνωρίζουμε την ‘ελληνοκυπριακή διοίκηση’. (σ.σ Κυπριακή Δημοκρατία). Υπάρχει μια συνάντηση του ΝΑΤΟ στην Ισπανία. Ο κύριος δεν έφερε αντίρρηση, θα φάει τώρα στο ίδιο τραπέζι μαζί τους. Θα φάει στην ίδια αίθουσα. Δεν λέει καν ‘δεν τους αναγνωρίζουμε, αλλά αν έρθουν, η ‘ΤΔΒΚ’ θα πρέπει να είναι εδώ’. Δεν μπορεί καν να το πει. Είναι αυτός άνθρωπος να κυβερνά το κράτος; Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος προστατεύει τα συμφέροντα του έθνους;».

Και συνέχισε λέγοντας «Ο Eτζεβίτ και ο Eρμπακάν πήγαν και πήραν το ‘τουρκικό τμήμα’ της Κύπρου. Τελείωσε. Φώναξαν; Είπαν ότι ερχόμαστε; Όχι. Έκαναν ό,τι ήταν απαραίτητο. Στην παράδοσή μας είναι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Αν φωνάζεις και ουρλιάζεις, δεν γίνεται τίποτα».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα