Διεθνή

Κορονοϊός: Μάσκα σε πτήσεις – Η χώρα που επαναφέρει πρώτη το μέτρο

Λόγω της σταδιακής αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων

Parallaxi
κορονοϊός-μάσκα-σε-πτήσεις-η-χώρα-πο-909524
Parallaxi

Η ρυθμιστική αρχή της αεροπορίας του Πακιστάν κάνει ξανά υποχρεωτικές τις μάσκες στις πτήσεις εσωτερικού λόγω της σταδιακής αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού σε ολόκληρη τη χώρα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

«Με άμεση ισχύ, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στις πτήσεις εσωτερικού», ανέφερε η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Πακιστάν (PCAA) σε δήλωση αργά την Κυριακή.

Σύμφωνα με το Reuters, η ανακοίνωση έρχεται μια ημέρα αφότου η μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, το Καράτσι, ανέφερε ότι η αναλογία θετικότητας για την COVID-19, ή το ποσοστό θετικών κρουσμάτων από όλα τα τεστ που διενεργήθηκαν, αυξήθηκε στο 21% σε σύγκριση με το εθνικό ποσοστό 2,8%.

Το Πακιστάν είχε πολύ λίγα κρούσματα κορονοϊού τους τελευταίους μήνες και είχε καταργήσει σχεδόν όλες τις προφυλάξεις.

Ωστόσο, τις τελευταίες 24 ώρες, ο εθνικός δείκτης θετικότητας για τη νόσο είχε αυξηθεί στο 2,85% με 382 θετικά κρούσματα και δύο θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας του Ισλαμαμπάντ (NIH).

Πριν από έναn μήνα, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0,54% με 79 θετικά κρούσματα και κανέναν θάνατο. Σύμφωνα με το NIH, το 85% των επιλέξιμων Πακιστανών έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του ιού SARS-CoV-2.

Το Πακιστάν διέλυσε το Εθνικό Κέντρο Διοίκησης και Επιχειρήσεων, το οποίο επέβλεπε την απόκριση του νέου κορονοϊού, στις 31 Μαρτίου, καθώς οι μολύνσεις έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της επιδημίας το 2020.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα