Διεθνή

Κορονοϊός: Συναγερμός στη Νέα Υόρκη – Αύξηση κρουσμάτων

Οι εισαγωγές των ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία έφτασαν σε υψηλό αριθμό

Parallaxi
κορονοϊός-συναγερμός-στη-νέα-υόρκη-α-900965
Parallaxi

Η πίεση στο σύστημα υγείας της Νέας Υόρκη λόγω της Covid-19 οδήγησε τις υγειονομικές Αρχές να θέσουν την πόλη σε συναγερμό.

Τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται στη Νέα Υόρκη και οι εισαγωγές των ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία έφτασαν σε ένα επίπεδο που έφερε την απάντηση των υγειονομικών Αρχών, οι οποίες ανέβασαν το επίπεδο συναγερμού λόγω του κορονοϊού.

Εδώ και μερικούς μήνες η Νέα Υόρκη καταγράφει αύξηση στους δείκτες που αποτυπώνουν τη διασπορά του κορονοϊού, για την οποία ευθύνεται, όπως δηλώνουν οι Αρχές και οι αξιωματούχοι της πόλης, κυρίως η μετάλλαξη Όμικρον και οι υποπαραλλαγές της.

Κορονοϊός: Στο «πορτοκαλί» επίπεδο συναγερμού η Νέα Υόρκη

Η Νέα Υόρκη αξιοποιεί ένα σύστημα συναγερμού ξεχωριστών χρωμάτων και τώρα, στη νεότερη αυτή εξέλιξη, ενεργοποιήθηκε το «υψηλό» επίπεδο, το πορτοκαλί. Όσο παραμένει σε αυτό το επίπεδο συναγερμού, η πόλη καλεί τους πολίτες να φορούν μάσκες σε όλους τους δημόσιους εσωτερικούς χώρους.

Οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 65 ετών καλούνται να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις, όταν αυτό είναι δυνατό, ενώ οι Αρχές επίσης συμβουλεύουν τους πολίτες να μην συμμετέχουν σε δραστηριότητες αυξημένου κινδύνου και να περιορίσουν τον κύκλο των συναντήσεών τους.

Δεν επαναφέρει την επιβολή μέτρων η Νέα Υόρκη, παρά την αύξηση της διασποράς του κορονοϊού Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, πάντως, είπε τη Δευτέρα πως η πόλη δεν βρίσκεται ακόμα στο σημείο της επαναφοράς μιας επιβολής μέτρων, κάλεσε όμως τους πολίτες να παίρνουν προφυλάξεις για την ασφάλειά τους.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα