Επικαιρότητα

ΛΑΕ Θεσσαλονίκης: ΟΛΘ-Το λιμάνι των εργατικών ατυχημάτων

«Τέσσερα εργατικά ατυχήματα σε διάστημα 13 ημερών»

Parallaxi
λαε-θεσσαλονίκης-ολθ-το-λιμάνι-των-εργ-899758
Parallaxi

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης με αφορμή τα τέσσερα εργατικά ατυχήματα που έχουν σημειωθεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες στο Λιμάνι της πόλης.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει τα εργατικά ατυχήματα στον Ο.Λ.Θ.

  • Στις 28/7 εργαζόμενος τραυματίστηκε κατά τη μεταφορά υλικών με περανοφόρο όχημα.

  • Στις 3/8 εργαζόμενος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης πλοίου.

  • Στις 5/8 εργαζόμενος τραυματίστηκε κατά την φόρτωση σε αποθήκη.

  • Χθες, Τρίτη 9/8, εργαζόμενος τραυματίστηκε επίσης και μεταφέρθηκε κι αυτός στο νοσοκομείο.

Μετά από τέσσερα εργατικά ατυχήματα σε διάστημα μόλις δεκατριών ημερών, η Διοίκηση του Ο.Λ.Θ. δε μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα και να μην έχει βγάλει ούτε ένα ενημερωτικό Δελτίο Τύπου. Δε μπορεί να συμπεριφέρεται σα να μη συμβαίνει τίποτε.

  • Οφείλει να έχει βγάλει συμπεράσματα για τα αίτια των εργατικών ατυχημάτων, να τα δημοσιοποιήσει και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να μη ξανασυμβούν.

  • Πρέπει να απαντήσει εάν οφείλονται σε έλλειψη μέτρων ασφαλείας, σε προβληματικές και απαξιωμένες υποδομές, σε εντατικοποίηση και συνεπώς κόπωση του προσωπικού, σε έλλειψη προσωπικού, σε ελλιπή εκπαίδευση του προσωπικού.

Το Υπουργείο Εργασίας και ο κ. Χατζηδάκης όφειλαν να έχουν ήδη εξετάσει την κατάσταση και με τη συνδρομή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο έπρεπε να έχει ήδη καταλήξει στα σχετικά πορίσματα, και να επιβάλουν στη Διοίκηση του Ο.Λ.Θ. να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, πριν να έχουμε και θανατηφόρο ατύχημα όπως πέρσι.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, του Υπουργού Εργασίας και του ιδιώτη «επενδυτή» για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων στον Ο.Λ.Θ. είναι τεράστιες.

Κανένας υπεύθυνος δε μπορεί να κλείνει τα μάτια.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα