Ελλάδα

Χαλκιδική-Λαγόμανδρα: Μήνυση από τη δασική υπηρεσία για παράνομο beach bar

«Κανείς δεν μπορεί να καταπατά δασικές εκτάσεις» το μήνυμα του υφυπουργού Περιβάλλοντος για ένα θέμα που ανέδειξε η parallaxi

Parallaxi
χαλκιδική-λαγόμανδρα-μήνυση-από-τη-δα-899206
Parallaxi

Μήνυση κατά των υπευθύνων επιχείρησης beach bar στην παραλία της Λαγόμανδρας Χαλκιδικής υποβλήθηκε από την αρμόδια Δασική Υπηρεσία.

Για την περιοχή έχει εκδοθεί πράξη χαρακτηρισμού από το 1981, η οποία αποδίδει στην έκταση δασικό χαρακτήρα.

Πρόκειται για ένα θέμα που είχε αναδείξει τις προηγούμενες εβδομάδες η parallaxi παρουσιάζοντας όλα όσα εξόφθαλμα συνέβησαν στην παραλία της Χαλκιδικής που με το έτσι θέλω αποκλείστηκε από στεριά και θάλασσα.

Το κλιμάκιο του Δασαρχείου Πολυγύρου μετέβη στην περιοχή, κατόπιν εντολής του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Αμυρά, όπου διαπίστωσε παράνομη εκχέρσωση της δασικού χαρακτήρα έκτασης μετά από άροση με τρακτέρ.

Μετά την εκχέρσωση, έγινε επίστρωση της εκχερσωμένης επιφάνειας με χαλίκια, τοποθέτηση τροχοφόρας καντίνας, εγκατάσταση μόνιμης ξυλοκατασκευής και ξύλινων διαδρόμων που οδηγούν σε ντους, αποδυτήρια και θάλασσα. Επιπλέον, τοποθετήθηκε τυποποιημένος τσιμεντένιος στύλος για την ηλεκτροδότηση της παράνομης κατασκευής.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε: «Το μήνυμα προς όσους παρανομούν είναι σαφές. Κανείς δεν μπορεί να καταπατά δασικές εκτάσεις. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος βρίσκονται σε εγρήγορση και παρεμβαίνουν άμεσα. Εφαρμόζουμε τους νόμους, προστατεύουμε τα δάση».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα